Bruid in de voorbereiding voor haar bruiloft

Fotograaf: Beba Vowels

15 Dingen die elke bruid een week voor de bruiloft zou moeten doen

Een bruiloft kost veel voorbereiding en een week van tevoren lopen de spanningen bij veel bruiden hoog op. Toch is dit ook juist een periode waar je heerlijk van kunt genieten. Ben je gestrest omdat je bang bent wat te vergeten? Wij hebben een handig lijstje voor je opgesteld met 15 dingen waar je in ieder geval aan moet denken in de week voor de bruiloft!

De meeste bruiloften worden ongeveer een jaar van tevoren al gepland. Wanneer de laatste week is aangebroken, kan het dus best even spannend worden. Want is alles wel goed geregeld? En zou er niets fout gaan op jullie grote dag? Als je in de week voor de bruiloft aan de volgende 15 dingen denkt, zal het helemaal goed komen!

Voorbereiding in de week voor de bruiloft

Natuurlijk heb je al heel wat voorbereiding gedaan voor jullie bruiloft. Toch zijn er ook nog wat dingen die tot het laatste moment moeten wachten. Zorg dat je hier vooraf een lijstje van maakt, zodat je zeker weet dat je niets zult vergeten. Op deze lijst moeten in ieder geval de volgende punten staan:

#1. Laat je ontharen 

Op je bruiloft wil je er perfect uitzien, ontharen hoort dus ook bij de voorbereiding. Laat je waxen. Zo weet je zeker dat je benen, oksels en bikinilijn helemaal glad zijn voor jullie bruiloft en huwelijksreis. Bovendien hoef je zo niet ´s ochtends vroeg nog in de weer met scheermesjes.

#2. Boek een pedicure en manicure

Perfecte nagels zijn een echte must, je wilt tenslotte vol trots je hand mét gloednieuwe trouwring kunnen showen. Zorg dus voor een mooi lakje. Wanneer je gebruik maakt van gellak kan dat gerust een paar dagen tevoren. Dat scheelt weer wat tijd op de trouwdag zelf en zorgt ervoor dat de nagellak tegen een stootje kan.

Bruid met bruidsboeket

Fotograaf: Best Photography via Green Wedding Shoes

#3. Loop je trouwschoenen in

Een bruiloft is best een vermoeiende dag waarop je veel moet staan en lopen. Heb je nieuwe schoenen aangeschaft? Dan is het verstandig om ze in te lopen. Het zou immers vervelend zijn wanneer je last krijgt van pijnlijke voeten tijdens het dansen.

Verder lezen: 6 Tips om pijnlijke voeten op jullie bruiloft te voorkomen

#4. Een definitieve dagindeling maken

Een goede dagindeling is ontzettend belangrijk om te zorgen dat alles gesmeerd loopt. Zorg dat alle betrokken personen op de hoogte zijn van de dagindeling, dan hoef jij je nergens meer druk over te maken. Wanneer jullie een goede ceremoniemeester hebben, is dat helemaal fijn!

#5. Je spullen klaarzetten voor de bruiloft

Pak je bruidstas in zodat hij klaarstaat voor de grote dag. Zo weet je zeker dat alles goed voorbereid is.

#6. Je spullen klaarzetten voor de huwelijksreis

Niet alleen voor je trouwdag, maar ook voor je huwelijksreis zal je spullen nodig hebben. Gaan jullie vlak na de bruiloft op reis? Zet dan zeker vast de koffers klaar voor de honeymoon. Maak vooraf een paklijst zodat jullie niets vergeten.

#7. Klaarmaken voor de huwelijksnacht

En dan is er ook nog de huwelijksnacht. Zorg dat je hier een apart tasje met spullen voor klaarzet. Vergeet je mooie lingeriesetje niet!

#8. Zorg voor ontspanning

Je wilt zo ontspannen mogelijk zijn op jullie trouwdag. Wordt de stress wat te veel? Boek dan een massage, ga na een spa of zorg dat je op een andere manier heerlijk kunt ontspannen. Je zult het nodig hebben!

#9. Breng tijd samen door

Zorg dat je genoeg tijd door kunt brengen met je verloofde. Het hele punt van een bruiloft is immers jullie liefde voor elkaar. Toch zijn veel aanstaande bruidsparen zo druk dat ze nauwelijks tijd hebben voor elkaar.

#10. Ruim het huis op en maak het lekker schoon

Als jullie thuiskomen na de huwelijksdag, huwelijksnacht of huwelijksreis wil je rustig kunnen bijkomen zonder je druk te hoeven maken om alle troep. Zorg er dus voor dat alles er keurig uitziet.

#11. Weerbericht bekijken

Houd de weersvoorspelling in de gaten om te kijken of er nog last minute veranderingen moeten worden aangebracht in jullie dagplanning. Doe dit wel pas vlak van tevoren. De weersvoorspelling verandert vaak snel en het is zonde om je onnodig druk te maken.

Bruid met los haar

Fotocredits: Britney Egner

#12. Verzorg je lichaam

Verwen je huid met een fijn maskertje en smeer je lichaam in met een lekkere crème. Een verzorgde huid vormt de beste basis voor je bruidsmake-up en zo zal je er stralend uitzien op jullie trouwdag!

#13. Zorg dat je voldoende slaap krijgt

Een goede nachtrust is ontzettend belangrijk. Voorkom dat je tot ´s avonds laat nog bezig bent met jullie bruiloft, dit zorgt er namelijk voor dat je minder goed slaapt.

#14. Trouwjurk passen

Pas je trouwjurk een laatste keer om te checken of echt alles goed zit, omdat je zo zeker weet dat je er prachtig uit zult zien op de bruiloft!

#15. Zet alle spullen klaar

Kijk of je al wat spullen op de trouwlocatie neer kunt zetten. Schakel hier eventueel hulp bij in van familie of vrienden. Vaak kun je de avond tevoren al naar binnen om de eerste voorbereidingen te treffen. Dit scheelt flink wat tijd voor de voorbereiding op de bruiloft zelf!

Waarschijnlijk zijn er naast deze 15 punten nog veel meer dingen die je graag wilt doen in de laatste week voor de bruiloft. Zorg dat je hier een handig overzichtje voor hebt zodat je niet in de stress raakt en alle taken goed kunt verdelen over de dagen. Het belangrijkste is om enorm te genieten van deze bijzondere tijd. Want hoe bijzonder is het dat jullie verloofd zijn en bijna gaan trouwen!