Week voor de bruiloft moet je veel voorbereiden

Fotograaf: Pexels via Pixabay

15 Dingen die elke bruid een week voor de bruiloft zou moeten doen

De week voor de bruiloft lopen de spanningen bij veel bruidjes hoog op. Toch is dit ook juist een periode waar je heerlijk van kunt genieten. Ben je gestrest omdat je bang bent wat te vergeten? Wij hebben een handig lijstje voor je opgesteld met 15 dingen waar je in ieder geval aan moet denken in de week voor de bruiloft!

De meeste bruiloften worden ongeveer een jaar van tevoren al gepland. Wanneer de laatste week is aangebroken, kan het dus best even spannend worden. Want is alles wel goed geregeld? En zou er niets fout gaan op jullie grote dag? Als je in de week voor de bruiloft aan de volgende 15 dingen denkt, zal het helemaal goed komen!

De week voor de bruiloft

1. Laat je waxen. Zo weet je zeker dat je benen, oksels en bikinilijn helemaal glad zijn voor jullie bruiloft en huwelijksreis. Bovendien hoef je zo niet ´s ochtends vroeg nog in de weer met scheermesjes.

2. Boek een pedicure en manicure. Wanneer je gebruik maakt van gellak kan dat gerust een paar dagen tevoren. Dat scheelt weer wat tijd op de trouwdag zelf en zorgt ervoor dat de nagellak tegen een stootje kan.

3. Loop je trouwschoenen in. Het zou vervelend zijn wanneer je last krijgt van pijnlijke voeten tijdens het dansen. Verder lezen: 6 Tips om pijnlijke voeten op jullie bruiloft te voorkomen

4. Zorg dat alle betrokken personen op de hoogte zijn van de dagindeling. Hoef jij je nergens meer druk over te maken. Wanneer jullie een goede ceremoniemeester hebben, is dat helemaal fijn!

5. Pak je bruidstas in zodat hij klaarstaat voor de grote dag.

Bruid met bruidsboeket

Fotograaf: Best Photography via Green Wedding Shoes

6. Zet de koffers klaar voor de honeymoon. Maak vooraf een paklijst zodat jullie niets vergeten.

7. Verzamel je spullen voor de huwelijksnacht. Vergeet je mooie lingeriesetje niet!

8. Boek een massage, ga na een spa of zorg dat je op een andere manier heerlijk kunt ontspannen. Je zult het nodig hebben!

9. Zorg dat je genoeg tijd door kunt brengen met je verloofde. Het hele punt van een bruiloft is immers jullie liefde voor elkaar. Toch zijn veel aanstaande bruidsparen zo druk dat ze nauwelijks tijd hebben voor elkaar.

10. Ruim het huis op en maak het lekker schoon. Als jullie thuiskomen na de huwelijksdag, huwelijksnacht of huwelijksreis wil je rustig kunnen bijkomen zonder je druk te hoeven maken om alle troep.

Bruid met los haar

Fotocredits: Britney Egner

11. Houd de weersvoorspelling in de gaten om te kijken of er nog last minute veranderingen moeten worden aangebracht in jullie dagplanning.

12. Verwen je huid met een fijn maskertje en smeer je lichaam in met een lekkere crème. Een verzorgde huid vormt de beste basis voor je bruidsmake-up.

13. Zorg dat je voldoende slaap krijgt. Voorkom dat je tot ´s avonds laat nog bezig bent met jullie bruiloft, dit zorgt er namelijk voor dat je minder goed slaapt.

14. Pas je trouwjurk een laatste keer om te checken of echt alles goed zit, omdat je zo zeker weet dat je er prachtig uit zult zien op de bruiloft!

15. Kijk of je al wat spullen op de trouwlocatie neer kunt zetten. Schakel hier eventueel hulp bij in van familie of vrienden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *