6 Tips om pijnlijke voeten op jullie bruiloft te voorkomen

Welke vrouw droomt nou niet van een prachtig paar trouwschoenen? Helaas zijn niet alle schoenen even praktisch. Een paar high heels kan geweldig staan, maar je moet er natuurlijk ook de hele dag op kunnen lopen. En ook tijdens het trouwfeest wil je zonder problemen kunnen dansen. Comfortabele hakken of andere schoenen voor de bruiloft zijn dan wel zo fijn. Met deze 6 tips kun je pijnlijke voeten voorkomen! 

Heel wat bruiden dromen stiekem van een prachtig paar Jimmy Choo´s of Louboutin´s als trouwschoenen. Hoge hakken staan natuurlijk prachtig, maar het zou jammer zijn wanneer je op je eigen trouwdag vergaat van de pijn aan je voeten. Daarom kun je maar beter gebruik maken van de volgende 6 tips:

1. Loop je trouwschoenen in

Veel bruidjes kiezen voor een paar gloednieuwe schoenen op hun trouwdag. Leuk natuurlijk, maar het is wel aan te raden ze eerst even in te lopen. Je moet er zeker een aantal uur op gelopen hebben voor je ze op jullie bruiloft gebruikt. Trek ze dus in de weken voor de bruiloft vast een paar keer aan en loop er thuis een aantal uur mee rond. Zo kunnen je voeten vast wennen aan je trouwschoenen en zullen de schoenen zich bovendien naar jouw voeten vormen.

2. Investeer in goede zooltjes

Zooltjes kunnen veel doen voor je voeten. Niet alleen zitten je schoenen hierdoor beter, ook bieden ze meer ondersteuning. Een goed passend zooltje kan voor veel verlichting zorgen. Ga daarom naar een goede schoenenzaak en laat jezelf een paar zooltjes aanmeten. Neem je trouwschoenen mee, zodat je zeker weet dat de zooltjes hier goed in passen.

3. Zorg voor comfortabele trouwschoenen

De hele dag op enorme hakken lopen, is niet realistisch. Wissel ze daarom af met een paar lage schoenen waar je lekker op loopt. Wacht ook niet te lang met het switchen van schoenen, als je eenmaal blaren hebt, zullen ook platte schoenen niet lekker meer lopen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om alleen tijdens de ceremonie op hoge hakken te lopen en de rest van de dag voor platte trouwschoenen te gaan.

4. Voorkom zweetvoeten in je pumps

Zweetvoeten zorgen snel voor blaren, daarom is het belangrijk om je voeten droog te houden. Dit kan met talkpoeder of een voetendeo. Let ook even goed op het materiaal van de binnenkant van de schoenen of je zooltjes. Pumps met synthetische stoffen zorgen bijvoorbeeld eerder voor zweetvoeten.

5. Pijnlijke voeten behandelen

Toch pijnlijke voeten gekregen? Zorg dat je altijd een aantal blarenpleisters in je bruidstas hebt zitten. Blijf je toch veel last houden? Neem dan even rust en trek daarna een laag paar schoenen aan. Zorg dat deze schoenen ruim genoeg zijn, van de warmte zwellen je voeten namelijk een beetje. Het kan ook geen kwaad om tussendoor even rustig te gaan zitten zodat je voeten wat rust krijgen.

6. Geen comfortabele hakken maar platte trouwschoenen

Geen zin in al deze maatregelen om pijnlijke voeten te voorkomen? Dan kun je natuurlijk ook gewoon voor een paar platte trouwschoenen kiezen. Je kunt platte schoenen kopen die speciaal voor bruiloften bedoeld zijn, maar er zijn ook genoeg leuke alternatieven te bedenken. All Stars zijn bijvoorbeeld hartstikke hip en ook cowboylaarzen kunnen prachtig staan onder een trouwjurk.