Inspiratie voor een roze trouwjurk op jullie bruiloft

Traditioneel trouwt de bruid in het wit, maar er zijn ook allerlei andere kleuren mogelijk. Wil je liever geen witte trouwjurk, maar ook niet een al te opvallend kleur? Dan is een roze trouwjurk een mooi alternatief. Ook hierin is heel wat variatie te vinden. Een poeder roze trouwjurk ligt dicht tegen wit aan, maar je kunt natuurlijk ook gaan voor een wat fellere kleur roze. Wat je ook kiest, je zult je een echte bruid voelen met zo’n prachtige prinsessenjurk op jullie trouwdag! 

Ben je op zoek naar een sprookjesachtige jurk? Een trouwjurk hoeft zeker niet wit te zijn om voor het echte wauw-effect te zorgen. Sterker nog, er zijn waanzinnig mooie roze trouwjurken te krijgen die misschien wel nóg specialer zijn. Zeker weten dat je hier het echte prinsessengevoel van krijgt! De droom van ieder klein meisje, maar stiekem ook van heel wat vrouwen die in het huwelijksbootje stappen. Want hoe heerlijk is het om een hele dag in zo´n enorme jurk rond te mogen lopen?

Waarom trouwen in het wit?

Traditioneel draagt de bruid een witte trouwjurk. De witte kleur staat voor reinheid, onschuld en maagdelijkheid. Ondanks dat weinig bruiden hun maagdelijkheid tegenwoordig nog tot het huwelijk bewaren, is wit nog steeds de meest populaire kleur om in te trouwen. Toch zijn er ook heel wat alternatieven te bedenken. Van felle kleurtjes tot een zwarte trouwjurk, alles is mogelijk!

Licht roze trouwjurk voor jullie bruiloft

Als je liever niet in het wit trouwt, maar wel graag een echte trouwjurk wilt, kan een licht roze trouwjurk misschien een leuk alternatief zijn. De zacht roze kleur is super romantisch en ligt niet te ver van wit af, maar is toch even anders. Een super mooi alternatief voor een traditionele trouwjurk. Overigens kun je natuurlijk ook voor een opvallendere kleur roze gaan. Hiermee zal je zeker de show stelen op jullie bruiloft!

Trouwjurk in het roze met wit

Vind je een compleet roze trouwjurk wat teveel van het goede? In plaats hiervan kun je ook kiezen voor een prachtige trouwjurk met roze accenten. Kies bijvoorbeeld voor een combinatie van een roze trouwjurk met wit er in. Zo kun je gaan voor een mooie two piece bruidsjurk met een losse top en rok in twee verschillende kleuren. Vind je het ook leuk als je trouwjurk een tikkeltje sexy is? Dan kun je een mooi kanten bovenstukje kiezen dat deels doorschijnend is. Zo heb je helemaal een unieke trouwjurk die voor veel complimentjes zal zorgen op jullie bruiloft!

Two piece bruidsjurk

Fotograaf: Sleepy Fox Photography via Burnetts Boards

Waar vind je de perfecte roze trouwjurk?

Het lijkt misschien lastig om een mooie roze trouwjurk te vinden voor jullie bruiloft, toch zijn er best wel wat verkrijgbaar. Je kunt eens rondkijken bij bruidswinkels bij jou in de buurt of op internet op zoek gaan naar een mooie aanbieder. Overigens hoef je niet eens per se een officiële trouwjurk te kopen. Wist je dat er ook prachtige roze jurken zijn die niet speciaal bedoeld zijn voor een bruiloft? Niet alleen zijn deze jurken net zo mooi, ook zijn ze vaak een stuk voordeliger geprijsd. Het is dus zeker de moeite waard om hier naar te kijken.

Ga je toch liever voor een andere kleur? Keuze is er genoeg! Wat dacht je bijvoorbeeld van een romantische rode jurk of een jurk waar something blue in verwerkt zit? Alles kan, als jij er maar blij van wordt!