Proosten op het bruidspaar

Fotograaf: Anouk Wubs

25 jaar getrouwd? Zo vier je het zilveren huwelijk!

25 Jaar getrouwd, dat is een flink lange tijd waar je trots op kunt zijn. Reden voor een feestje dus! Alleen hoe vier je het 25 jarig huwelijk op een leuke manier? En wat voor cadeaus passen er bij deze bijzondere gebeurtenis? In dit blog hebben wij de leukste manieren verzameld om het zilveren huwelijk te kunnen vieren én een aantal originele manieren beschreven waarop je het gelukkige paar kunt feliciteren met hun jubileum. 

25 Jaar getrouwd, gefeliciteerd! Jullie trouwdag was waarschijnlijk een heel bijzondere dag. Het is leuk om na 25 jaar even extra stil te staan bij jullie huwelijk en dit speciale jubileum te vieren. Samen met elkaar, of misschien zelfs met een heleboel gasten er bij. Wij hebben wat leuke ideeën voor als jullie 25 jaar getrouwd zijn of je een stel wilt verrassen dat hun 25 jarig huwelijk viert!

25 Jaar getrouwd = zilveren huwelijk

De bruiloft zelf is een bijzondere dag, maar ook van alle jubilea kun je een feestje maken! Wist je dat elk huwelijksjubileum gekoppeld is aan een bepaald soort materiaal? Zo wordt het eerste jubileum ook wel het katoenen jubileum genoemd. Als jullie 25 jaar getrouwd zijn vieren jullie het zilveren huwelijk. De overige jubilea en de bijbehorende materialen kun je vinden in dit handige lijstje.

Kaart 25 jaar getrouwd

Ken je een stel dat binnenkort 25 jaar getrouwd is? Dan is het leuk om een kaart op te sturen waarmee je laat zien dat je aan het gelukkige paar denkt.  Er zijn heel wat leuke kaarten te krijgen voor stellen die 25 jaar getrouwd zijn. Tegenwoordig kun je heel gemakkelijk online een kaart uitkiezen en laten personaliseren. Zo kun je de namen van het stel en hun trouwdatum op de kaart laten zetten. Dit is een leuke verrassing!

25 Jaar getrouwd cadeau ideeën voor elkaar

Het is leuk om elkaar op jullie trouwdag te verrassen met een klein of een wat groter cadeau. Op deze manier kun je laten blijken hoe fijn je het vindt dat jullie al zoveel jaar getrouwd zijn. Kun je nog wel wat inspiratie gebruiken? Dit zijn wat leuke cadeau ideeën voor als jullie 25 jaar getrouwd zijn:

 • Het 25 jarig huwelijk wordt niet voor niets het zilveren huwelijk genoemd. Het is dan ook leuk om elkaar te verrassen met een cadeau dat van zilver is gemaakt. Wat dacht je bijvoorbeeld van een mooi zilveren sieraad? Zo kun je kiezen voor een ketting, armband of horloge. Maar er zijn natuurlijk ook andere zilveren cadeau ideeën te bedenken, zoals een zilveren sleutelhanger of een zilveren fotolijst met een foto van jullie bruiloft er in.
 • Geef elkaar een leuk uitje cadeau. Dit kan een etentje of een wijnproeverij zijn, maar ook een unieke ervaring zoals een ballonvaart of een dagje wadlopen.
 • Een mooi cadeau hoeft niet duur te zijn, het kan ook heel bijzonder zijn om zelf iets te maken. Schrijf bijvoorbeeld een brief aan je partner waarin je vertelt hoe je de afgelopen 25 jaar hebt ervaren. Of stel een boekje samen met herinneringen uit jullie huwelijk tot nu toe.

25 Jaar getrouwd cadeau ideeën voor de gasten

Ben je uitgenodigd op het feest van een stel dat 25 jaar getrouwd is? Of wil je het gelukkige paar gewoon graag verrassen voor hun trouwdag? Ook dan is het leuk om een cadeau te kopen. Je zou aan de volgende cadeau ideeën kunnen denken:

 • Ook als gast kun je het stel verrassen met een mooi cadeau van zilver voor hun zilveren huwelijk. Koop bijvoorbeeld voor allebei een sieraad of een aandenken voor in huis.
 • Kies een mooi cadeau dat je kunt laten graveren met de namen en trouwdatum van het gelukkige paar er op. Je kunt bijvoorbeeld denken aan champagneglazen (met een lekkere fles bubbels er bij), servies of een chique houten serveerplank met wat lekkere hapjes.
 • Geef het stel een fotoshoot met een professionele fotograaf cadeau, eventueel met hun kinderen of kleinkinderen er bij. Zo hebben ze een blijvende herinnering aan deze bijzondere dag.
 • Is het koppel gek op reizen? Dan is het leuk om ze een cadeau te geven dat hierbij past. Wat dacht je bijvoorbeeld van een bucketlistboek met prachtige reizen? Of een wereldkaart waarbij ze alle landen waar ze samen geweest zijn weg kunnen krassen?
 • Een ander leuk cadeau idee is een pakket waarmee ze zichzelf thuis eens flink kunnen verwennen. Je zou bijvoorbeeld een mand kunnen samenstellen met allerlei lekkere hapjes en drankjes. Of geef een wellness set cadeau waarbij het stel hun eigen huis kan omtoveren tot een hammam.
 • Verras het paar dat 25 jaar getrouwd is met een uniek en persoonlijk cadeau, zoals een fotoboek met foto’s uit de 25 jaar dat ze getrouwd zijn of een vriendenboekje waarin alle mensen die belangrijk zijn in hun leven een pagina vullen met vragen over zichzelf en het stel. Het is leuk om dit boek aan te vullen met oude foto’s of herinneringen van de trouwdag zelf.
 • Hebben jullie een wat groter budget? Dan is een dagje of weekendje weg een leuk cadeau om het stel mee te verrassen. Met een Wonderbox kunnen ze zelf een leuk uitje kiezen. Overigens is deze box ook voor een iets kleiner budget beschikbaar. In dat geval zou je het gelukkige paar bijvoorbeeld op een lekker etentje of een high wine kunnen trakteren.

25 Jarig huwelijk vieren

Lijkt het jullie leuk om jullie 25 jarig huwelijk te vieren? Dat kan op heel wat verschillende manieren! Wat dacht je bijvoorbeeld van deze ideeën:

 • Groot feest met gasten: Jullie 25 jarig huwelijk is natuurlijk reden voor een feest en daarbij mogen jullie best groot uitpakken. Zeker wanneer jullie bruiloft bescheiden was, kunnen jullie nu alsnog de dingen doen die jullie toen niet gedaan hebben. Laat bijvoorbeeld een prachtige bruidstaart maken voor jullie jubileum, huur een mooie locatie en schakel een goede band in om het feest compleet te maken. Zeker weten dat het een onvergetelijke dag wordt voor jullie en voor de gasten!
 • Jullie trouwdag herbeleven: Hebben jullie niet de behoefte om veel mensen uit te nodigen, maar vinden jullie het wel leuk om extra aandacht te besteden aan jullie zilveren huwelijk? Dan kan het een leuk idee zijn om bepaalde onderdelen van jullie trouwdag samen opnieuw te beleven. Ga bijvoorbeeld naar jullie trouwlocatie, laat jullie bruidstaart namaken of regel een zelfde soort auto als waarin jullie op jullie trouwdag reden.
 • Geloften hernieuwen: Willen jullie écht iets bijzonders van jullie 25 jarige jubileum maken? Dan zouden jullie er ook voor kunnen kiezen om jullie geloften te hernieuwen. Jullie spreken dan opnieuw de geloften naar elkaar uit om aan te geven dat jullie nog steeds minstens zoveel van elkaar houden. Dit hernieuwen van de geloften kunnen jullie zo klein of zo groot maken als jullie zelf willen. Jullie zouden bijvoorbeeld een kleine, intieme ceremonie kunnen houden, maar het is ook mogelijk om er een soort tweede bruiloft van te maken. Alles kan!
 • Samen een dagje genieten: Uiteraard zijn er ook allerlei andere leuke dingen die jullie samen kunnen doen op jullie trouwdag. Ga bijvoorbeeld een dagje naar de sauna, maak een flinke wandeling of breng een bezoekje aan een stad die jullie nog niet kennen. Uiteraard kunnen jullie deze gezellige dag afsluiten met een romantisch dinertje voor twee.
 • Een bijzondere reis maken: Natuurlijk kunnen jullie ook wat langer dan één dag van jullie 25 jarig jubileum genieten. Boek een vakantie of maak een bijzondere reis samen. Jullie zouden bijvoorbeeld terug kunnen gaan naar de bestemming van jullie huwelijksreis.
 • Jubileum vieren met het hele gezin: Hebben jullie kinderen of inmiddels misschien zelfs kleinkinderen? Dan is het natuurlijk leuk om het hele gezin bij jullie trouwdag te betrekken. Ga wat leuks doen met elkaar om te vieren dat jullie 25 jaar getrouwd zijn. Je kunt hier van alles voor bedenken, van een etentje tot een dagje naar de dierentuin. Als jullie er maar een feestelijk uitje van maken!
Cadeaulijst maken met Boon & Bliss

Fotocredits: Boon & Bliss

Uniek jubileum cadeau waar je dromen mee in vervulling laat gaan

Organiseren jullie een feest voor jullie 25 jarig huwelijk en willen de gasten weten wat ze cadeau kunnen geven? Natuurlijk is het leuk als iedereen iets mee wil nemen, maar helaas verdwijnen de meeste cadeaus uiteindelijk op zolder en vervallen de cadeaubonnen en vouchers in je keukenla. Je hebt misschien meer aan een envelopje met geld, alleen dat is vaak ongemakkelijk om te vragen en een stuk minder leuk om te geven. De cadeaulijst van Boon & Bliss is een goed alternatief. Met deze app kunnen de gasten op een leuke manier bijdragen aan al jullie dromen, waardoor jullie écht betekenisvolle cadeaus kunnen krijgen.

Sparen jullie bijvoorbeeld voor een nieuwe loungeset in de tuin, willen jullie een romantische ballonvaart maken bij zonsondergang of hebben jullie altijd al een bijzonder kunstwerk voor in huis willen kopen? Deze cadeaus zorgen voor een prachtig aandenken aan jullie dag. Bovendien zullen de gasten trots zijn om hieraan bij te kunnen dragen. Al jullie dromen kun je aanmaken in de app en de gasten kiezen vervolgens zelf hoeveel geld ze willen bijdragen. Het is gemakkelijk om op deze manier geld te geven en de gasten kunnen hun bijdrage ook nog eens extra persoonlijk maken door een videoboodschap toe te voegen. Na afloop van jullie jubileumfeest krijg je het geld op je rekening gestort en kun je zelf kiezen hoe je jullie dromen werkelijkheid laat worden. Start meteen je cadeaulijst bij Boon & Bliss om je gasten te helpen bij het leveren van een bijdrage aan jullie memorabele droomcadeau!

Dit blog bevat affiliate links. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *