Bruidspaar geeft elkaar een kus

Fotograaf: Leonard Walpot

20 Jaar getrouwd? Originele cadeaus en felicitaties voor het porseleinen huwelijk

Het is altijd leuk om even stil te staan bij een huwelijksjubileum. Zijn jullie 20 jaar getrouwd? Dan is dit een extra mooi moment om aandacht aan te besteden. Ben je benieuwd wat voor cadeaus er bij dit jubileum passen of wat je kunt doen op deze bijzondere dag? Zo vier je een 20 jarig huwelijksjubileum! 

Niet alleen de trouwdag zelf is een bijzonder moment, ook alle jaren daarna zijn een feestje waard. Want hoe bijzonder is het dat jullie huwelijk en jullie liefde voor elkaar steeds verder groeit? Waarschijnlijk hebben jullie in de afgelopen 20 jaar heel wat dingen meegemaakt samen. Het is dan fijn om nog eens extra stil te staan bij het feit dat jullie al die jaren geleden zijn getrouwd.

20 Jaar getrouwd = porseleinen huwelijk

Elk huwelijksjubileum is aan een materiaalsoort gekoppeld. De grote jubilea ken je waarschijnlijk wel. Zo wordt 25 jaar getrouwd het zilveren huwelijk genoemd en vier je bij 50 jaar getrouwd jullie gouden huwelijk. Ook als je 20 jaar getrouwd bent, is hier een materiaal aan verbonden. Dit heet namelijk het porseleinen huwelijk. Ben je benieuwd naar de andere materiaalsoorten? Je kunt ze allemaal vinden in het blog Alle jubilea van het huwelijk op een rijtje

Porseleinen huwelijk vieren

Een porseleinen huwelijk is een mooi moment om weer even wat extra aandacht aan te besteden. Het is leuk om deze bijzondere dag met elkaar te vieren. Kun je hier nog wel wat inspiratie voor gebruiken? Je kunt bijvoorbeeld denken aan de volgende activiteiten:

  • Samen de trouwdag herbeleven: Willen jullie echt even tijd voor elkaar op jullie jubileum? Dan is het een idee om samen de trouwdag te herbeleven. Ga terug naar jullie trouwlocatie, probeer oude trouwfoto’s na te maken, bestel een bruidsboeket en een bruidstaart en overnacht ’s avonds in het hotel waar jullie de huwelijksnacht hebben doorgebracht. Luister gedurende de dag naar muziek van de bruiloft en pak jullie trouwalbum er nog eens bij. Hoe meer jullie terug kunnen halen van de trouwdag, hoe leuker.
  • Een dagje of weekendje weg met het hele gezin: Misschien hebben jullie inmiddels ook kinderen gekregen. In dat geval kan het leuk zijn om iets met het hele gezin te doen. Ga een dagje of weekendje weg met elkaar om jullie jubileum te vieren. Denk bijvoorbeeld aan een dagje dierentuin, een lange wandeling maken met elkaar, een gezellig etentje of een weekendje in een huisje.
  • Geloften hernieuwen: Tegenwoordig is het ook helemaal hip om na een bepaald aantal jaar de geloften te hernieuwen. Dit betekent dat jullie eigenlijk voor een tweede keer met elkaar trouwen. Niet officieel voor de wet natuurlijk, maar wel een ceremonieel huwelijk met jullie familie en vrienden erbij. Dit kan mooi zijn om te doen als jullie in de tussentijd veel meegemaakt hebben met elkaar en het belangrijk vinden om opnieuw geloften naar elkaar uit te spreken. Ook is het een leuk idee als jullie eerste bruiloft niet de trouwdag van jullie dromen was en jullie het eigenlijk graag nog een keer over willen doen, bijvoorbeeld omdat jullie nu meer geld hebben om er een speciale dag van te maken.
  • Samen op reis: Het kan ook heerlijk zijn om speciaal voor jullie jubileum een reis te boeken. Kies een bijzondere vakantie uit naar een bestemming waar jullie al langere tijd van dromen of ga juist terug naar het land waar jullie op huwelijksreis zijn geweest. Wat voor vakantie je ook kiest, het is sowieso een prachtige manier om mooie, nieuwe herinneringen te maken samen.
  • Fotoshoot boeken voor jullie jubileum: Tot slot kan het leuk zijn om wat mooie foto’s te laten maken tijdens jullie jubileum. Boek hiervoor een professionele fotograaf. Niet alleen levert dit prachtige beelden op als herinnering, ook is het heel leuk en gezellig om zoiets samen te doen. Natuurlijk kunnen jullie er ook een fotoshoot met het hele gezin van maken.

20 Jaar getrouwd feest ideeën

Willen jullie niet alleen het eigen gezin, maar ook een groter gezelschap bij jullie jubileum betrekken? Dan is het een leuk idee om een feest te geven als jullie 20 jaar getrouwd zijn. Hiervoor kunnen jullie een mooie locatie huren en catering regelen. Het feest kan overdag plaatsvinden, maar een avondfeest met een goede band is natuurlijk ook een leuk idee. Bovendien kunnen jullie het zo uitgebreid maken als jullie zelf willen. Een gezellig feestje bij jullie thuis is prima, maar een groter feest waarbij alles tot in de puntjes geregeld is, behoort natuurlijk ook tot de mogelijkheden. Het is een leuk idee om speciaal voor jullie jubileum een mooie taart te laten maken. Dit hoeft natuurlijk geen complete bruidstaart te zijn, maar het is wel leuk als jullie hier een bijzonder ontwerp voor laten maken. En natuurlijk kan een feestelijk drankje en wat mooie decoratie ook niet ontbreken!

20 Jarig huwelijk vieren met taart

Fotograaf: Miss Gen via Rock My Wedding

20 Jaar getrouwd cadeau ideeën

Tot slot horen er natuurlijk ook cadeaus bij een 20 jarig jubileum. Je kunt elkaar een cadeau geven om te vieren dat jullie 20 jaar getrouwd zijn, maar het kan ook zo zijn dat je op zoek bent naar een cadeau voor een ander stel dat hun jubileum viert. Je zou dan kunnen denken aan de volgende cadeau ideeën:

  • Porseleinen cadeau: Het is een leuke traditie om elk jaar weer een cadeau te geven dat past bij de materiaalsoort van het jubileum. Voor een 20 jarig huwelijk betekent dit dat je op zoek kunt gaan naar een porseleinen cadeau. Wat dacht je bijvoorbeeld van een mooi porseleinen servies? Of een porseleinen beeldje voor in huis?
  • Ontbijt op bed: Een jubileum start je natuurlijk het best met een lekker ontbijtje. Daarom is het leuk om een ontbijt op bed cadeau te geven. Je kunt een ontbijt voor je partner bereiden, maar als je een ander stel met hun jubileum wilt verrassen, kun je een ontbijtbox aan huis (laten) bezorgen. Een bosje bloemen doet het natuurlijk ook altijd goed.
  • Cadeaubon Wonderbox: Geef je liever een uitje cadeau? Met de Wonderbox cadeaubon kun je kiezen uit allerlei leuke uitjes zoals een romantisch etentje, een luxe hotelovernachting of een uitgebreide high tea. Op deze manier weet je zeker dat er een cadeau tussen zit dat goed past bij het stel. Bovendien kunnen ze zelf een plek en datum voor hun uitje uitkiezen, wel zo handig!
  • The Adventure Book: Zijn jullie dol op reizen? Dan is The Adventure Book het perfecte cadeau! In dit boek kun je namelijk al jullie reisherinneringen verzamelen. Er is een pagina voor elk land ter wereld, dus daarmee is het ook meteen een mooie bucketlist voor de rest van jullie leven samen! Je kunt de pagina’s bijvoorbeeld vullen met mooie foto’s, tickets en andere herinneringen aan de reis.
  • Jubileumboekje: Als je op zoek bent naar een cadeau als verrassing voor een 20 jarig jubileum dan is het leuk om samen met andere familieleden en vrienden een jubileumboekje samen te stellen. Dit is een vriendenboekje met vragen over het gelukkige paar. Je kunt zelf de vragen bedenken en vervolgens aan de familie en vrienden van het stel vragen om ze online in te vullen. Jullie maken het boekje helemaal af met leuke foto’s, bijvoorbeeld van de bruiloft. Vervolgens wordt het jubileumboekje professioneel gedrukt en hebben jullie een prachtig, origineel cadeau om te geven!
App Boon & Bliss als jubileum cadeau

Fotocredits: Boon & Bliss

Uniek jubileum cadeau waar je dromen mee in vervulling laat gaan

Organiseren jullie een feest voor jullie 20 jarig huwelijk en willen de gasten weten wat ze cadeau kunnen geven? Natuurlijk is het leuk als iedereen iets mee wil nemen, maar helaas verdwijnen de meeste cadeaus uiteindelijk op zolder en vervallen de cadeaubonnen en vouchers in je keukenla. Je hebt misschien meer aan een envelopje met geld, alleen dat is vaak ongemakkelijk om te vragen en een stuk minder leuk om te geven. De cadeaulijst van Boon & Bliss is een goed alternatief. Met deze app kunnen de gasten op een leuke manier bijdragen aan al jullie dromen, waardoor jullie écht betekenisvolle cadeaus kunnen krijgen.

Sparen jullie bijvoorbeeld voor een nieuwe loungeset in de tuin, willen jullie een romantische ballonvaart maken bij zonsondergang of hebben jullie altijd al een bijzonder kunstwerk voor in huis willen kopen? Deze cadeaus zorgen voor een prachtig aandenken aan jullie dag. Bovendien zullen de gasten trots zijn om hieraan bij te kunnen dragen. Al jullie dromen kun je aanmaken in de app en de gasten kiezen vervolgens zelf hoeveel geld ze willen bijdragen. Het is gemakkelijk om op deze manier geld te geven en de gasten kunnen hun bijdrage ook nog eens extra persoonlijk maken door een videoboodschap toe te voegen. Na afloop van jullie jubileumfeest krijg je het geld op je rekening gestort en kun je zelf kiezen hoe je jullie dromen werkelijkheid laat worden. Start meteen je cadeaulijst bij Boon & Bliss om je gasten te helpen bij het leveren van een bijdrage aan jullie memorabele droomcadeau!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *