Bruidspaar met fles champagne

Fotograaf: Mooi Bruidspaar

1 Jaar getrouwd: Originele ideeën & felicitaties

De dag dat jullie 1 jaar getrouwd zijn is een bijzonder moment. Leuk voor het bruidspaar om te vieren, maar ook een goed moment voor vrienden en familie om nogmaals aandacht aan de bruiloft te besteden. Daarom hebben wij in dit blog de leukste ideeën verzameld om het katoenen huwelijk te vieren én een aantal originele manieren beschreven waarop je het bruidspaar kunt feliciteren met hun 1 jarig huwelijk. 

Niet alleen de bruiloft zelf is reden voor een feestje, ook in de jaren daarna hebben jullie nog genoeg te vieren. Het eerste jubileum is extra bijzonder. Wanneer jullie 1 jaar getrouwd zijn is dit hét moment om terug te blikken op de bruiloft en weer even extra de tijd te nemen voor elkaar. Ben je benieuwd hoe je dit eerste jubileum kunt vieren? Of hoe je het bruidspaar kunt feliciteren met hun 1 jarig huwelijk? Wij hebben de leukste ideeën voor je verzameld!

Katoenen of papieren huwelijk

Wist je dat alle huwelijksjubilea vernoemd zijn naar een materiaalsoort? Zo vieren jullie na 10 jaar het tinnen huwelijk en na 25 jaar het zilveren huwelijk. De benamingen die voor de verschillende jubilea worden gebruikt, verschillen nog wel eens. Zo worden sommige jubilea in België anders genoemd dan in Nederland. Wanneer jullie een jaar getrouwd zijn, wordt dit meestal het katoenen huwelijk genoemd. Sommige mensen noemen dit echter het papieren huwelijk. Ben je benieuwd hoe alle andere jubilea heten? Je kunt ze in dit handig lijstje terugvinden!

1 Jaar getrouwd cadeau ideeën

Wanneer jullie vieren dat jullie 1 jaar getrouwd zijn, kan het leuk zijn om elkaar een cadeau te geven. Natuurlijk zou je ook een cadeau kunnen kopen voor een bruidspaar dat hun 1 jarig huwelijk viert. Kun je nog wel wat inspiratie gebruiken? Dit zijn leuke cadeau ideeën voor het eerste jubileum!

  • Vieren jullie het katoenen huwelijk? Dan is het leuk om een cadeau van katoen te kopen voor deze bijzondere gebeurtenis. Wat dacht je bijvoorbeeld van een luxe katoenen handdoekenset, een katoenen overhemd of een paar mooie katoentakken voor in huis?
  • Gebruiken jullie liever de term papieren huwelijk? In dat geval kun je een cadeau van papier geven. Laat bijvoorbeeld de trouwgeloften op een mooi vel papier afdrukken en lijst ze vervolgens in om op te kunnen hangen in huis. Een ander romantisch idee is het schrijven van een liefdesbrief op papier.
  • In plaats hiervan kun je ook voor een herinnering aan de bruiloft gaan. Laat bijvoorbeeld een boeket maken in de stijl van het bruidsboeket en verras de bruid hiermee.
  • Een ander leuk cadeau voor het 1 jarig huwelijk is een sieraad of een horloge waar je een mooie tekst in laat graveren ter ere van het eerste jubileum.
  • Je kunt je geliefde ook op een etentje trakteren om deze bijzondere dag samen te vieren. Of geef in plaats hiervan het stel dat 1 jaar getrouwd is een Wonderbox bon cadeau waarmee ze samen uit eten kunnen op hun trouwdag of zelfs een nachtje weg kunnen boeken.

Gefeliciteerd 1 jaar getrouwd! Stuur een leuke kaart

Kennen jullie een stel dat binnenkort een jaar getrouwd is? Verras ze dan met een kaart op de datum dat ze 1 jaar getrouwd zijn. Dit is namelijk een speciale dag en deze dag wordt extra bijzonder wanneer ze weten dat er ook andere mensen zijn die aan ze denken. Kies dus een kaart uit en schrijf een mooie tekst als felicitatie. Heb je nog geen leuke kaart gevonden? Dan hebben wij wat leuke ideeën voor je:

Kaart 1 jaar getrouwd

Kaart via Hallmark

Kaart 1 jaar getrouwd

Kaart via Hallmark

1 Jaar getrouwd

Kaart via Hallmark

1 Jaar getrouwd

Kaart via Papierpads

Vieren dat jullie een jaar getrouwd zijn

Het is leuk om iets speciaals te doen op de dag dat jullie 1 jaar getrouwd zijn. Hebben jullie tijdens de huwelijksnacht in een hotel geslapen? Dan zouden jullie opnieuw een nachtje in jullie bruidssuite kunnen boeken. Het kan natuurlijk ook leuk zijn om iets te gaan doen met de mensen die een belangrijke rol hebben vervuld tijdens jullie bruiloft. Nodig bijvoorbeeld de getuigen en ceremoniemeester uit voor een gezellig etentje.

Hebben jullie na afloop van de bruiloft de bovenste laag van de bruidstaart bewaard en ingevroren? Dan is jullie katoenen huwelijk hét moment om de bruidstaart te ontdooien en samen op te eten. Hebben jullie geen bruidstaart meer over? Dan zouden jullie ook speciaal voor deze gelegenheid een kleinere versie van jullie bruidstaart na kunnen laten maken. En natuurlijk moet er ook een lekkere fles bubbels geregeld worden om bij de bruidstaart te kunnen drinken! Verder is jullie eerste jubileum het ideale moment om het trouwalbum er weer eens bij te pakken, de beelden van de trouwfilm terug te kijken en te luisteren naar de muziek die op jullie bruiloft werd gedraaid. Zo beleven jullie alle bijzondere herinneringen aan jullie trouwdag opnieuw!

Hebben jullie de trouwkleding nog? Dan zouden jullie je weer in je trouwjurk en trouwpak kunnen hijsen en een mooie foto kunnen maken van deze bijzondere dag. Er zijn ook stellen die ieder jaar weer een zelfde soort foto maken op hun trouwdag. Het is erg leuk om op deze manier later te kunnen zien hoe jullie in de loop der jaren veranderen!

Cadeaulijst Boon & Bliss

Fotocredits: Boon & Bliss

Uniek jubileum cadeau waar je dromen mee in vervulling laat gaan

Organiseren jullie een feestje voor jullie eerste jubileum en willen de gasten weten wat ze cadeau kunnen geven? Natuurlijk is het leuk als iedereen iets mee wil nemen, maar helaas verdwijnen de meeste cadeaus uiteindelijk op zolder en vervallen de cadeaubonnen en vouchers in je keukenla. Je hebt misschien meer aan een envelopje met geld, alleen dat is vaak ongemakkelijk om te vragen en een stuk minder leuk om te geven. De cadeaulijst van Boon & Bliss is een goed alternatief. Met deze app kunnen de gasten op een leuke manier bijdragen aan al jullie dromen, waardoor jullie écht betekenisvolle cadeaus kunnen krijgen.

Sparen jullie bijvoorbeeld voor een nieuwe loungeset in de tuin, willen jullie een romantische ballonvaart maken bij zonsondergang of hebben jullie altijd al een bijzonder kunstwerk voor in huis willen kopen? Deze cadeaus zorgen voor een prachtig aandenken aan jullie dag. Bovendien zullen de gasten trots zijn om hieraan bij te kunnen dragen. Al jullie dromen kun je aanmaken in de app en de gasten kiezen vervolgens zelf hoeveel geld ze willen bijdragen. Het is gemakkelijk om op deze manier geld te geven en de gasten kunnen hun bijdrage ook nog eens extra persoonlijk maken door een videoboodschap toe te voegen. Na afloop van jullie jubileumfeest krijg je het geld op je rekening gestort en kun je zelf kiezen hoe je jullie dromen werkelijkheid laat worden. Start meteen je cadeaulijst bij Boon & Bliss om je gasten te helpen bij het leveren van een bijdrage aan jullie memorabele droomcadeau!

Bron: Genootschap Onze Taal

Dit blog bevat affliliate links.