Donuts op bruiloften: 5 Heerlijke ideeën als inspiratie

Ze zijn rond, super zoet en ontzettend lekker; donuts zijn bovendien helemaal hip! Niet alleen in Amerika zijn deze zoete broodjes razend populair, ook in Nederland zijn we er gek op. Perfect voor jullie trouwdag dus! Wij laten je 5 manieren zien om donuts terug te laten komen op jullie bruiloft. Dat wordt smullen!

Bij bruiloften hoort natuurlijk lekker eten. Vooral tijdens de receptie zijn er vaak veel zoete lekkernijen aanwezig. Ben je nog op zoek naar een lekker tussendoortje voor op jullie bruiloft? Dan zijn donuts daar heel geschikt voor! Je hebt verschillende soorten, wat dacht je bijvoorbeeld van een topping van chocola, glazuur of toch een gesuikerde donut? Donuts zijn niet alleen erg lekker, maar je kunt ze ook op verschillende leuke manieren presenteren. Wij hebben vast 5 ideeën voor je op een rijtje gezet als inspiratie voor jullie eigen bruiloft!

#1. Donuts combineren met de bruidstaart

Zodra jullie elkaar het jawoord hebben gegeven, is het leuk om dit moment te vieren met een glas champagne en een stuk bruidstaart. Een bruidstaart kan alleen flink in de kosten lopen en is bovendien weinig origineel. Een goedkoper en leuker alternatief is daarom om donuts uit te delen aan de gasten. Deze donuts kun je neerleggen in de vorm van een bruidstaart. Ook zou je ze eventueel nog kunnen combineren met een kleine taart op de top.

Donuts bruidstaart

Fotograaf: Marilyn Bartman, leverancier: Lottie´s Doughnuts via Wedding Chicks

Bruiloft donuts

Fotograaf: Elizabeth Henson, leverancier: Duck Donuts via Tidewater and Tulle

#2. Donut muur

Een andere leuke manier om de donuts te presenteren is door middel van een donut muur. Deze muur kun je zelf maken van een groot stuk hout. Door hier pinnetjes aan te bevestigen, kun je de donuts gemakkelijk ophangen. Zo´n donut muur is een echte eye catcher tijdens de receptie. De gasten kunnen zelf hun favoriete donut uitkiezen en tegelijk is deze muur een mooi stuk decoratie!

#3. Donuts op de trouwfoto´s

Donuts zijn niet alleen erg lekker om op te eten, ze zien er ook nog eens fantastisch uit. Hierdoor kun je er heel wat leuke dingen mee doen! Zo kun je donuts bijvoorbeeld gebruiken als props bij jullie trouwfoto´s. Wat dacht je bijvoorbeeld van een grappige foto zoals deze hieronder?

Bruid en bruidegom met donuts voor hun ogen

Fotograaf: Katie Neil Photography via Green Wedding Shoes

#4. Dessert buffet

Na een uitgebreid huwelijksdiner is het natuurlijk tijd voor een lekker dessert. Het is leuk om een dessert buffet samen te stellen met allerlei verschillende lekkernijen. Donuts passen hier goed tussen. Je kunt ze op een mooie manier uitstallen en de tafel voorzien van wat extra decoratie.

Dessert buffet bruiloft

Fotograaf: Olli Studio via Mod Wedding

#5. Bedankje voor de gasten

Het is leuk om de gasten een bedankje mee te geven voor ze naar huis gaan. De meeste gasten bedankjes belanden snel weer in de prullenbak, daarom is het een beter idee om ze iets lekkers mee te geven waar ze nog even van kunnen genieten. Een donut mooi verpakt in een gepersonaliseerd doosje is bijvoorbeeld een erg leuk idee!

Verder lezen: Bedankjes bruiloft: 30 Originele trouwbedankjes

Donuts als bedankjes gasten

Fotocredits: Sugar and Charm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *