De lekkerste ideeën voor donuts op jullie bruiloft

Ze zijn rond, super zoet en ontzettend lekker; donuts zijn bovendien helemaal hip! Niet alleen in Amerika zijn deze zoete broodjes razend populair, ook in Nederland zijn we er gek op. Perfect voor jullie trouwdag dus! Wij laten je 5 manieren zien om donuts terug te laten komen op jullie bruiloft. Dat wordt smullen!

Bij bruiloften hoort natuurlijk lekker eten. Vooral tijdens de receptie zijn er vaak veel zoete lekkernijen aanwezig. Ben je nog op zoek naar een lekker tussendoortje voor op jullie bruiloft? Dan zijn donuts daar heel geschikt voor! Je hebt verschillende soorten, wat dacht je bijvoorbeeld van een topping van chocola, glazuur of toch een gesuikerde donut? Donuts zijn niet alleen erg lekker, maar je kunt ze ook op verschillende leuke manieren presenteren. Wij hebben vast 5 ideeën voor je op een rijtje gezet als inspiratie voor jullie eigen bruiloft!

#1. Donuts combineren met de bruidstaart

Zodra jullie elkaar het jawoord hebben gegeven, is het leuk om dit moment te vieren met een glas champagne en een stuk bruidstaart. Een bruidstaart kan alleen flink in de kosten lopen en is bovendien weinig origineel. Een goedkoper en leuker alternatief is daarom om donuts uit te delen aan de gasten. Deze donuts kun je neerleggen in de vorm van een bruidstaart. Ook zou je ze eventueel nog kunnen combineren met een kleine taart op de top.

Ben je benieuwd hoe dit er uit komt te zien? Wat dacht je bijvoorbeeld van deze prachtige donuts als vervanging voor de taart op jullie bruiloft:

Bruidstaart met bloemen

Fotograaf: Finch & Oak via Hello May

#2. Donut muur

Een andere leuke manier om de donuts te presenteren is door middel van een donut muur. Deze muur kun je zelf maken van een groot stuk hout. Door hier pinnetjes aan te bevestigen, kun je de donuts gemakkelijk ophangen. Zo´n donut muur is een echte eye catcher tijdens de receptie. De gasten kunnen zelf hun favoriete donut uitkiezen en tegelijk is deze muur een mooi stuk decoratie!

#3. Met donuts op de trouwfoto´s

Donuts zijn niet alleen erg lekker om op te eten, ze zien er ook nog eens fantastisch uit op jullie bruiloft. Hierdoor kun je er heel wat leuke dingen mee doen! Zo kun je donuts bijvoorbeeld gebruiken als props bij jullie trouwfoto´s. Gebruik ze om de trouwringen op een leuke manier op de foto te zetten of laat ze terug komen in jullie trouwreportage.

#4. Dessert buffet

Na een uitgebreid huwelijksdiner is het natuurlijk tijd voor een lekker dessert. Je kunt een dessert bestellen bij jullie trouwlocatie of cateringbedrijf, maar het is ook leuk om zelf iets te regelen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een uitgebreid dessert buffet met verschillende zoete lekkernijen? Donuts zijn bijvoorbeeld heel geschikt als nagerecht op jullie bruiloft. Je kunt ze op een gezellige manier uitstallen op een tafel en voorzien van nog wat extra decoratie. De gasten kunnen vervolgens zelf hun favoriete donut kiezen.

Dessert buffet bruiloft

Fotograaf: Olli Studio via Mod Wedding

#5. Donuts als bedankje voor de gasten op jullie bruiloft

Het is leuk om de gasten een bedankje mee te geven voor ze naar huis gaan. De meeste gasten bedankjes belanden snel weer in de prullenbak, daarom is het een beter idee om de gasten iets lekkers mee te geven waar ze nog even van kunnen genieten. Een mooi verpakte donut in een gepersonaliseerd doosje is bijvoorbeeld een erg leuk idee!

Verder lezen: Bedankjes bruiloft: 30 Originele trouwbedankjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *