Bruidstaart bestellen? Dit moet je allemaal weten!

Als jullie getrouwd zijn, is het leuk om jullie huwelijk te vieren met een lekker stuk taart en een glaasje bubbels. Het uitzoeken van een bruidstaart kan alleen een flinke klus zijn. Er zijn namelijk heel wat verschillende keuzes om te maken als het op deze traditionele lagentaart aan komt. Willen jullie een bruidstaart bestellen? Dan kunnen jullie deze informatie vast goed gebruiken! 

Een bruidstaart is niet alleen erg lekker, maar kan er ook nog eens prachtig uitzien. De meeste taarten zijn echte pareltjes die eigenlijk te mooi zijn om op te eten. Toch wil je natuurlijk ook de lekkerste smaken uitkiezen. Dus hoe zorg je ervoor dat jullie de bruidstaart van jullie dromen bestellen?

Taartenproeverij om de juiste bruidstaart te bestellen

Bij een bruidstaart draait het natuurlijk niet alleen om hoe hij er uit ziet, maar ook om hoe hij smaakt. Daarom is het vaak mogelijk om een proeverij te boeken bij de bakkerij waarbij jullie verschillende smaken voorgelegd krijgen. Zo zijn er bijvoorbeeld meerdere soorten cake en heel wat verschillende vullingen. Tegenwoordig zijn ook minder traditionele varianten zoals carrot cake, red velvet cake en cheesecake steeds populairder. Door vooraf te proeven, weet je zeker dat je een lekkere combinatie kiest. Bovendien is het natuurlijk nooit verkeerd om samen vast wat lekkere stukken taart te mogen proeven!

Verschillende soorten bruidstaart bestellen

Als jullie de smaak bepaald hebben, is het tijd om te kijken naar het uiterlijk van jullie bruidstaart. Het oog wil immers ook wat! Een bruidstaart is vaak bedekt met een laagje fondant of marsepein, witte bruidstaarten vormen een mooie basis. In plaats hiervan kunnen jullie ook voor een naakte bruidstaart gaan. Dit kun je combineren met een druipende topping voor een gaaf effect!

Decoreren van jullie bruidstaart

Tegenwoordig zijn marsepeinen bloemetjes echt niet meer de enige decoratie voor een bruidstaart. Je kunt bijvoorbeeld ook kiezen voor echte bloemen, een beschildering of een bepaald thema voor jullie taart. Wat dacht je bijvoorbeeld van een marmer look, een opvallende gouden kleur, een herfst- of een bohemian bruidstaart? Natuurlijk kun je ook altijd even kijken naar de trends van het moment.

Tot slot kun je een taarttopper toevoegen om het plaatje compleet te maken. Wij hebben verschillende ideeën voor je verzameld voor een DIY taarttopper. Wat dacht je bijvoorbeeld van een cactus op de top van jullie taart?

Wat kost een bruidstaart?

Wanneer jullie een bruidstaart gaan bestellen, is het handig om te weten welke kosten hierbij komen kijken. Natuurlijk hangt de uiteindelijk prijs die je betaalt af van jullie wensen, maar reken zeker op €4,- tot €7,- per persoon. Vinden jullie dit iets te veel geld? Lees dan deze 5 tips om te besparen op deze kosten. Je zou bijvoorbeeld kunnen overwegen om je eigen bruidstaart te maken of hem zelf te ontwerpen.

Bestellen jullie de bruidstaart niet bij de trouwlocatie? Dan kan het zijn dat zij nog extra kosten rekenen voor het aansnijden van de taart. Informeer hier vooraf even naar om niet voor verrassingen te komen staan.

Aansnijden van de taart

Het aansnijden van de bruidstaart wordt meestal vlak na de ceremonie gedaan als het bruidspaar en de gasten samen toosten op het huwelijk. Traditioneel snijden de bruid en bruidegom samen het eerste stuk uit de taart, waarna het personeel van de trouwlocatie de rest van de taart over de gasten verdeelt.

Stuk taart bewaren voor het eerste jubileum

Wist je dat je volgens de traditie de bovenste laag van de bruidstaart niet aansnijdt tijdens jullie bruiloft, maar hem bewaart voor het eerste jubileum? Zo kunnen jullie vieren dat jullie één jaar getrouwd zijn door een stuk taart te eten en een glas bubbels te drinken. Lijkt dit jullie ook een leuk idee? Voor je meteen een stuk taart in de vriezer gooit, is het wel handig om eerst even te lezen hoe je de bruidstaart het beste in kunt vriezen. Zo is de kans het grootst dat jullie taart ook over een jaar nog lekker smaakt!

Alternatieven voor de traditionele bruidstaart

Willen jullie liever geen traditionele lagentaart? Er zijn heel wat leuke alternatieven te bedenken die minstens zo mooi en een stuk origineler zijn! Wat dacht je bijvoorbeeld van de volgende ideeën?

  • Taartenbuffet met verschillende soorten taart
  • Mini taartjes
  • Pannenkoeken bruidstaart
  • Wafels
  • Cakepops
  • Cupcakes
  • Een bruidstaart gemaakt van verschillende soorten kaas
  • Een sushi bruidstaart

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *