Bruidstaart bestellen? Dit moet je allemaal weten!

Als jullie getrouwd zijn, is het leuk om jullie huwelijk te vieren met een lekker stuk taart en een glaasje bubbels. Het uitzoeken van een bruidstaart kan alleen een flinke klus zijn. Er zijn namelijk heel wat verschillende keuzes om te maken als het op deze traditionele lagentaart aan komt!

Bij Bruiloft Inspiratie hebben wij heel wat informatie, handige tips en fijne inspiratie verzameld voor het vinden van de perfecte bruidstaart voor jullie bruiloft. In dit blog kun je een samenvatting vinden van deze informatie waarin alles staat wat je moet weten. De linkjes in de tekst verwijzen naar blogs die dieper ingaan op specifieke onderwerpen. Klik dus gerust door als je nog meer informatie of inspiratie nodig hebt!

Taart proeven

Bij een bruidstaart draait het natuurlijk niet alleen om hoe hij er uit ziet, maar ook om hoe hij smaakt. Daarom is het vaak mogelijk om een proeverij te boeken bij de bakkerij waarbij jullie verschillende smaken voorgelegd krijgen. Zo zijn er bijvoorbeeld meerdere soorten cake en heel wat verschillende vullingen. Tegenwoordig zijn ook minder traditionele varianten zoals carrot cake, red velvet cake en cheesecake steeds populairder. Door vooraf te proeven, weet je zeker dat je een lekkere combinatie kiest. Bovendien is het natuurlijk nooit verkeerd om samen vast wat lekkere stukken taart te mogen proeven!

Verschillende soorten bruidstaarten

Als jullie de smaak bepaalt hebben, is het tijd om te kijken naar het uiterlijk van jullie bruidstaart. Het oog wil immers ook wat! Tegenwoordig zijn de meeste bruidstaarten echte pareltjes, bijna te mooi om op te eten. Een bruidstaart is vaak bedekt met een laagje fondant of marsepein, witte bruidstaarten vormen een mooie basis. In plaats hiervan kunnen jullie ook voor een naakte bruidstaart gaan. Dit kun je combineren met een druipende topping voor een gaaf effect!

Decoreren van de taart

Tegenwoordig zijn marsepeinen bloemetjes echt niet meer de enige decoratie voor een bruidstaart. Je kunt bijvoorbeeld ook kiezen voor echte bloemen, een beschildering of een bepaald thema voor jullie taart. Wat dacht je bijvoorbeeld van een marmer look, een opvallende gouden kleur, een herfst- of een bohemian bruidstaart? Natuurlijk kun je ook altijd even kijken naar de trends van het moment.

Tot slot kun je een taarttopper toevoegen om het plaatje compleet te maken. Wij hebben verschillende ideeën voor je verzameld voor een DIY taarttopper. Wat dacht je bijvoorbeeld van een cactus op de top van jullie taart?

Wat kost een bruidstaart?

Wanneer jullie een bruidstaart gaan bestellen, is het handig om te weten welke kosten hierbij komen kijken. Natuurlijk hangt de uiteindelijk prijs die je betaalt af van jullie wensen, maar reken zeker op €4,- tot €7,- per persoon. Vinden jullie dit iets te veel geld? Lees dan deze 5 tips om te besparen op deze kosten. Je zou bijvoorbeeld kunnen overwegen om je eigen bruidstaart te maken of hem zelf te ontwerpen.

Regelen jullie de bruidstaart niet bij de trouwlocatie? Dan kan het zijn dat zij nog extra kosten rekenen voor het aansnijden van de taart. Informeer hier vooraf even naar om niet voor verrassingen te komen staan.

Aansnijden van de taart

Het aansnijden van de bruidstaart wordt meestal vlak na de ceremonie gedaan als het bruidspaar en de gasten samen toosten op het huwelijk. Traditioneel snijden de bruid en bruidegom samen het eerste stuk uit de taart, waarna het personeel van de trouwlocatie de rest van de taart over de gasten verdeelt.

Bewaren voor het eerste jubileum

Wist je dat je volgens de traditie de bovenste laag van de bruidstaart niet aansnijdt tijdens jullie bruiloft, maar hem bewaart voor het eerste jubileum? Zo kunnen jullie vieren dat jullie één jaar getrouwd zijn door een stuk taart te eten en een glas bubbels te drinken. Lijkt dit jullie ook een leuk idee? Voor je meteen een stuk taart in de vriezer gooit, is het wel handig om eerst even te lezen hoe je de bruidstaart het beste in kunt vriezen. Zo is de kans het grootst dat jullie taart ook over een jaar nog lekker smaakt!

Alternatieven voor de traditionele bruidstaart

Willen jullie liever geen traditionele lagentaart? Er zijn heel wat leuke alternatieven te bedenken die minstens zo mooi en een stuk origineler zijn! Wat dacht je bijvoorbeeld van de volgende ideeën?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *