Zo organiseer je het afscheid op jullie bruiloft

Je wilt er waarschijnlijk nog niet aan denken, maar er is natuurlijk een moment waarop jullie bruiloft ten einde loopt en er afscheid moet worden genomen van de gasten. Maar hoe kun je dat op een handige manier aanpakken? Willen jullie iedereen persoonlijk spreken of kiezen jullie liever voor een gezamenlijk afscheid voor de huwelijksnacht begint? 

Bij het voorbereiden van de bruiloft is het heel belangrijk om na te denken over het contact met de gasten. Zo is het bijvoorbeeld verstandig om een plan op te stellen voor het feliciteren na de huwelijksvoltrekking, maar ook voor het afscheid nemen aan het einde van de bruiloft.

Gasten die eerder naar huis gaan

Jullie hebben waarschijnlijk een eindtijd voor het trouwfeest afgesproken, maar het kan natuurlijk altijd zo zijn dat er gasten zijn die eerder naar huis willen. Het is slim om vooraf afspraken te maken over hoe jullie dit aan willen pakken. Vinden jullie het leuk om alle gasten nog even te zien voor ze naar huis gaan? Of willen jullie juist liever ongestoord kunnen feesten. In dat laatste geval is het slim om vooraf vast naar de gasten te communiceren dat ze geen gedag hoeven komen te zeggen wanneer ze naar huis gaan. Het is ook slim om de ceremoniemeester hier goed over te informeren.

Bruidspaar met sterretjes als afscheid op hun bruiloft

Fotograaf: Jessy Herman

Gezamenlijk afscheid nemen op de bruiloft

Dan zijn er natuurlijk ook nog de gasten die wél tot het laatste moment blijven. Aangezien er veel gasten tegelijk naar huis gaan, is het ook dan niet heel handig om van alle gasten persoonlijk afscheid te nemen. In plaats daarvan kun je beter een groter, gezamenlijk afscheid inplannen.

Leuke ideeën voor jullie afscheid

Lijkt het jullie leuk om gezamenlijk afscheid te nemen van alle gasten voordat jullie naar de huwelijksnacht vertrekken? Dat kan op verschillende manieren. Zo is het een leuk idee om een gezamenlijke laatste dans aan te kondigen waarbij alle gasten nog één keer de dansvloer opgaan. Als bruidspaar kunnen jullie in het midden dansen met alle gasten in een grote kring om jullie heen. Dit is een mooi moment om iedereen nog een laatstee keer te zien. Vervolgens is het handig om als bruidspaar eerder weg te gaan dan jullie gasten. Hebben jullie bijvoorbeeld een hotel geboekt voor de huwelijksnacht? Regel dan een taxi die jullie op komt halen en laat de gasten jullie uitzwaaien voor jullie wegrijden. Trouwen jullie aan het water? Dan is het ook heel romantisch om samen weg te varen in een bootje. Voor jullie afscheid zouden jullie de gasten sterretjes kunnen geven om in het donker een verlichte poort te maken. Niet alleen is dit een mooie manier om jullie bruiloft te verlaten, ook levert het sprookjesachtige plaatjes op!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *