Bruid met haar trouwjurk in haar handen

Fotograaf: Athena and Camron

Afvallen voor de bruiloft? Dit zijn de do’s en don’ts

Waarschijnlijk heb je het perfecte plaatje in je hoofd van jullie bruiloft, waarbij je er op je aller mooist uitziet. Als bruid wil je natuurlijk stralen op jullie trouwdag en dat lukt het best wanneer je je fijn voelt bij je eigen lichaam. Wil je eigenlijk een paar kilootjes afvallen voor de bruiloft? Dat is mogelijk, maar je zult wel realistisch moeten blijven in je verwachtingen. En de vraag is of het écht nodig is om af te vallen voor je trouwjurk. Dit zijn de do’s en don’ts! 

Veel vrouwen gaan op dieet voor hun bruiloft. Maar is dit nou wel zo verstandig? De eerste maanden hongeren ze zichzelf uit en kopen hun trouwjurk twee maten te klein zodat ze er – nadat ze vijf kilo zijn afgevallen – hopelijk in passen op de bruiloft. Guess what? Door alle stress kunnen ze zich niet aan hun dieet houden en proppen ze zich vol met alles waar veel vet in zit. Vijf kilo later (let wel: er op en niet er af) blijkt dat ze niet eens meer in hun trouwjurk passen en is dus alle moeite voor niks geweest. Ai! Snel afvallen voor de bruiloft is dus niet zo verstandig. Gelukkig zijn er wel andere manieren om toch lekkerder in je vel te zitten tijdens jullie trouwdag.

Afvallen voor de bruiloft

Snel afvallen voor de bruiloft pakt niet altijd goed uit, maar wat kun je dan wel doen? Gelukkig zijn er genoeg tips te vinden waarmee je op een gezonde manier wat kilo’s kwijt kunt raken. Maar ook hierbij geldt: verwacht geen wonderen. Het is de bedoeling dat je lekker in je vel zit en je lichaam een mooie vorm heeft gekregen zodat je trouwjurk prachtig staat. Ga er niet vanuit dat je meteen een trouwjurk in een kleine maat kunt kopen, want dat zou nog wel eens tegen kunnen vallen. Met deze tips zal je zeker afvallen voor de bruiloft, maar het belangrijkste is dat je huid gaat stralen, je een strakker lichaam krijgt en je tevreden bent over jezelf.

6 Handige tips om af te vallen

Ben je vastbesloten om in de maanden voor jullie bruiloft goed voor je lichaam te zorgen en hard te werken om er zo mooi mogelijk uit te zien? Dan kun je gebruik maken van de volgende tips:

  • Begin de dag met een goed ontbijt zoals bijvoorbeeld een groene smoothie. Dit drankje zorgt ervoor dat jij je fruit, groenten en vezels binnen krijgt. Het is super gezond en bevat weinig calorieën. Wat zit er allemaal in dit wonderdrankje? Eigenlijk alleen maar groene groenten en fruit. Denk bijvoorbeeld aan spinazie met banaan en ananas. Even in de blender en klaar!
  • Drink water! Water is ontzettend goed voor je. Het laat je huid stralen en bevat geen calorieën. Wanneer het lijkt dat je honger hebt, kan het heel goed zijn dat je in werkelijkheid gewoon dorst hebt. Drink daarom eerst een glas water.
  • Ga één keer in de week naar de supermarkt om meteen alle maaltijden voor de rest van de week te halen. Op deze manier voorkom je dat je steeds allerlei lekkere dingen in huis gaat halen.
  • Sporten! Ja natuurlijk, hoe kan het ook anders, je zult echt moeten sporten. Want hoe gezond je ook eet, lichaamsbeweging is heel belangrijk. Bovendien krijg je alleen op die manier het strakke buikje dat je zo graag wilt hebben. Ren niet meteen naar de cardio apparaten. Onderzoek heeft uitgewezen dat je meer kilo’s kwijtraakt met krachttraining. Hiermee verbrand je namelijk niet alleen tijdens de training zelf, maar ook uren daarna.
  • Wees je bewust van wat je eet. Dit kan bijvoorbeeld door een eetdagboek te beginnen. Wanneer je bewust bent van wat je allemaal naar binnen propt, zal je minder geneigd zijn snel even een snack te pakken. Zeker ’s avonds na de avondmaaltijd is het niet goed voor je lichaam om vette dingen te eten, maar dit is wel het moment dat veel mensen naar de snacks grijpen.
  • Kleine oefeningen kunnen je lichaam een stuk strakker maken. Span je bilspieren aan als je in de rij staat te wachten of sleep je boodschappentas mee die trap op in plaats van met de lift te gaan. Train ook je armen, zodat je die strapless trouwjurk zonder problemen kunt dragen.

Afvallen voor je trouwjurk?

Zoals gezegd is het heel onverstandig om een trouwjurk uit te kiezen op je gewenste gewicht, terwijl het nog lang niet zeker is of je dit wel gaat behalen. In plaats hiervan kun je veel beter een trouwjurk kiezen waarvoor afvallen niet nodig is. Er zijn namelijk genoeg trouwjurken die jouw positieve punten benadrukken en de delen waar je wat onzekerder over bent mooi verbloemen. Laat je daarom goed adviseren als je een trouwjurk gaat passen. Zo zorg je dat je een exemplaar kiest dat goed bij jouw lichaam past!