Trouwjurken passen: 5 Dingen die elke bruid zou moeten weten

De zoektocht naar de perfecte trouwjurk is voor veel bruiden het hoogtepunt van de voorbereidingen voor hun bruiloft. Sommige bruiden gaan van winkel naar winkel en moeten tientallen verschillende trouwjurken passen, terwijl anderen de jurk van hun dromen vrijwel meteen vinden.

Hoe jouw zoektocht ook verloopt, een goede voorbereiding is natuurlijk nooit verkeerd. Voor het trouwjurken passen gaat beginnen, is het daarom handig om de volgende dingen vast te weten:

1. Vooraf inspiratie opdoen maakt je zoektocht gemakkelijker

Heb je geen idee wat voor soort trouwjurken jij mooi vindt? Dan is het belangrijk om vooraf inspiratie op te doen. Door Pinterest af te struinen, krijg je vanzelf een idee wat je mooi vindt. Hierbij kun je ook gebruik maken van Pinterest accounts van bruidsmodewinkels, zoals deze Pinterest pagina met verschillende soorten trouwjurken en bruidsaccessoires. Vergeet ook niet je eigen bord samen te stellen met inspiratie foto´s, zodat je in de winkel gemakkelijk duidelijk kunt maken waar je naar op zoek bent.

Bruid met trouwjurk van Alberto Axu Couture

Trouwjurk: Alberto Axu Couture

2. Een professionele bruidsmodezaak geeft uitgebreid advies

Natuurlijk kan het een goedkope oplossing lijken om je trouwjurk online te bestellen, maar in de praktijk blijkt dit voor veel teleurstelling te zorgen. Maak daarom een afspraak bij een professionele bruidsmodezaak zodat je persoonlijke aandacht krijgt bij het uitzoeken van een geschikte trouwjurk. Niet alleen is dit een ervaring om nooit te vergeten, ook zullen de professionals in deze bruidsmodewinkel je goed kunnen adviseren. Check vooraf de reviews van andere bruiden en kies een bruidsmodewinkel met een hoge score, zoals bijvoorbeeld Alberto Axu Couture. Zo weet je zeker dat je een fijne dag zult hebben!

3. Trouwjurken passen met veel mensen er bij is niet altijd handig

Als je het programma Say Yes to the Dress wel eens kijkt, weet je dat sommige bruiden een hele lading vriendinnen meenemen om commentaar te leveren op elke trouwjurk die ze passen. Natuurlijk is het fijn als je wat hulp krijgt bij het uitkiezen van een trouwjurk, maar beperk het aantal mensen dat je hierbij meeneemt. Je hebt meer aan één of twee mensen die jouw stijl goed kennen dan aan tien mensen die allemaal hun mening willen geven.

Bruid met trouwjurk van Alberto Axu Couture

Trouwjurk: Alberto Axu Couture

4. Zelfs de mooiste trouwjurken staan niet bij iedereen even goed

Misschien ken je het gevoel wel dat je tijdens het zoeken naar inspiratie een foto tegenkomt van een trouwjurk en denkt: Dit is hem! Hoe mooi de trouwjurk er op de foto ook uitziet, het wil niet zeggen dat hij jou ook zo mooi zal staan. Iedere bruid heeft immers een ander figuur en daardoor kunnen trouwjurken net even anders vallen dan je misschien had gehoopt. Daarom is het belangrijk je goed te verdiepen in de trouwjurken die passen bij jouw figuur. In de winkel kunnen ze je hier ook over adviseren.

5. Er is heel veel mogelijk

Tot slot is het ook fijn om te weten dat er heel veel mogelijk is. De meeste bruidsmodezaken hebben honderden trouwjurken om uit te kiezen, maar het kan zijn dat je toch iets anders wilt. Veel winkels bieden de mogelijkheid om de trouwjurk aan te laten passen zodat hij helemaal perfect is!

Dit blog is door middel van een samenwerking tot stand gekomen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.