Een bruidegom zonder pak? Dit zijn toffe alternatieven!

Een bruid draagt een trouwjurk op de bruiloft en als bruidegom kies je een mooi trouwpak uit, toch? In veel gevallen is dit inderdaad zo, maar wist je dat je als bruidegom ook best zonder pak kunt trouwen? Er zijn namelijk veel leuke andere ideeën te bedenken. Op zoek naar een alternatief voor het trouwpak? Lees dan snel verder voor inspiratie! 

Op bruiloften komen altijd veel tradities voorbij en de meeste keuzes maak je misschien wel gewoon omdat het zo hoort. Traditioneel draagt de bruidegom een net trouwpak op de bruiloft, maar je zou daar ook best een andere keuze voor kunnen maken.

Bruidegom zonder pak

Een bruidegom zonder pak? Het klinkt misschien een beetje gek, maar je kunt ook een alternatief voor het traditionele trouwpak bedenken. Het belangrijkste is dat je een trouwoutfit hebt waar jij je zelf prettig in voelt! Je kunt als man dus ook andere mooie trouwkleding uitzoeken, maar wat is er mogelijk als je geen pak wilt dragen?

Casual trouwkleding voor de man

Casual chic is een dresscode die steeds vaker voorkomt. De meeste bruidsparen hoeven namelijk geen super chique bruiloft meer. Dat betekent dat jij als bruidegom ook wat meer casual gekleed kan gaan. Alleen hoe ziet casual trouwkleding voor een man eruit? Je kunt bijvoorbeeld een nette broek met een overhemd combineren, maar het jasje achterwege laten. Bretels kunnen heel leuk staan bij jou als bruidegom, zeker in combinatie met een mooie strik. Ook zou je een gilet aan je outfit kunnen toevoegen.

Trouwen jullie op een warme zomerse dag of misschien zelfs in het buitenland? Dan zou je ook kunnen overwegen om voor een korte broek op de bruiloft te gaan. Door de broek te combineren met een mooi overhemd en bijvoorbeeld bretels zorg je toch voor een echte bruiloft outfit.

Chino voor de bruiloft in plaats van een trouwpak

Trouwen jullie in de zomer? Dan is een chino een leuk idee voor de bruiloft. Een chino is een broek gemaakt van een dunne, katoenen stof. Een stijlvolle broek, maar iets meer casual dan een pantalon. Een chino is dus heel geschikt als bruiloft outfit!

Toch een trouwpak dragen als man, maar dan wel casual

Wil je toch liever een trouwpak dragen op jullie bruiloft, maar ben je als man wel op zoek naar een meer casual alternatief? Dat is natuurlijk ook mogelijk! Je kunt bijvoorbeeld een trouwpak combineren met een opvallend overhemd en leuke accessoires. Kies in plaats van een stropdas voor een leuk strikje, zoals bijvoorbeeld een houten vlinderstrik. En in plaats van een paar chique trouwschoenen kun je je trouwpak combineren met hippe sneakers. Dit zorgt voor een meer casual uitstraling.