Chocoladelepels als trouwbedankje

Fotocredits: Green Wedding Shoes

De lekkerste bedankjes voor de bruiloft met chocolade

Na afloop van de bruiloft is het leuk om jullie gasten een bedankje mee te geven. Hiermee laat je zien dat je het fijn vond dat ze er waren. Bovendien is het voor de gasten ook meteen een leuk aandenken aan de bruiloft. Zijn jullie gek op chocolade? Dan is het leuk om iets lekkers met chocolade te regelen als bedankjes voor de bruiloft. Wij hebben een aantal heerlijke ideeën voor je! 

Het is altijd leuk om een trouwbedankje aan de gasten te geven na afloop van de bruiloft, maar helaas belanden veel bedankjes uiteindelijk in de prullenbak. Als je echter voor iets eetbaars kiest, is de kans groter dat veel gasten ervan kunnen genieten. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze overheerlijke chocolade ideeën voor het bedankje op jullie bruiloft?

#1. DIY chocolademelk als bedankje

Trouwen jullie in de winter? Dan hoort daar natuurlijk warme chocolademelk bij! Je kunt een heel leuk bedankje samenstellen met ingrediënten waarmee de gasten zelf warme chocolademelk kunnen maken. Vul een buisje met cacaopoeder en voeg hier decoratie aan toe om de chocolademelk extra feestelijk te maken. Met mini marshmallows en sprinkles ziet je bedankje er bijvoorbeeld al heel gezellig uit. Eventueel kun je nog een korte instructie toevoegen over hoeveel melk de gasten toe moeten voegen om voor een lekkere beker warme chocolademelk te zorgen. Succes verzekerd!

Warme chocolademelk als huwelijksbedankje

Fotocredits en DIY: Something Turquoise

#2. Amerikaanse s’mores

Heb je wel eens van s’mores gehoord? Dit is in Amerika dé snack voor een gezellige avond bij het kampvuur. S’mores bestaan uit twee koekjes, een marshmallow en een stuk chocola. Wil je de s’mores net zo maken als de Amerikanen? Leg dan een koekje neer met een stuk chocola er op. Vervolgens rooster je de marshmallow boven het kampvuur en leg je hem op de chocola als hij warm genoeg is, zodat de chocola smelt. Je maakt de snack af met een tweede koekje op de top. Een lekker en origineel cadeautje voor jullie gasten!

#3. Cakepops met chocolade als bedankjes voor jullie bruiloft

Cakepops zijn ook lekkere bedankjes voor jullie bruiloft, zeker in combinatie met een laagje chocolade. Cakepops zien er gezellig uit en zijn makkelijk om mee te geven. Door ze in de witte chocolade te dopen, kun je ze verschillende soorten kleuren geven. Deze licht roze en witte cakepops zien er bijvoorbeeld prachtig uit, zeker samen met de gouden glitters en het strikje. Overigens kun je cakepops ook leuk verpakken met een stukje transparant folie en een kaartje.

Andere leuke trouwbedankjes

Kun je nog wel wat meer ideeën gebruiken voor de bedankjes op jullie bruiloft? Lees dan ook zeker even het blog 30 originele trouwbedankjes waarin heel wat inspiratie staat. Dit is ook handig als jullie op zoek zijn naar een niet eetbaar bedankje voor de bruiloft.