Mini taartjes als vervanging van de bruidstaart

Na de ceremonie is het leuk om te toosten op jullie huwelijk. Dit doen jullie natuurlijk met een glas champagne en een lekker stuk taart. Een enorme bruidstaart met meerdere lagen is leuk, maar er zijn ook alternatieven te bedenken. Wat dacht je bijvoorbeeld van allemaal kleine taartjes voor jullie gasten?

Een grote bruidstaart ziet er mooi uit, maar het heeft ook een aantal nadelen. Ten eerste zijn deze taarten lastig te maken en daarom ook erg duur. Daarbij hebben de gasten geen keuze, ze krijgen allemaal hetzelfde stukje taart. Tenslotte is een bruidstaart weinig origineel. Gelukkig zijn er ook nog heel wat leuke alternatieven te bedenken. Heb je bijvoorbeeld wel eens aan mini taartjes gedacht?

Verschillende mini taartjes

Mini taartjes zijn een leuk alternatief. Je kunt verschillende taartjes (laten) maken zodat de gasten keuze genoeg hebben. Op deze manier kan iedereen kiezen voor zijn of haar favoriete taart. Wat dacht je bijvoorbeeld van cheesecake, kersentaart of carrot cake?

Doordat je allemaal kleine taartjes hebt, hoeven jullie de taart niet aan te laten snijden. Het uitdelen gaat een stuk gemakkelijker op deze manier. Je kunt er ook voor kiezen om de gasten hun eigen taartje te laten pakken. Vergeet dan vooral geen bordjes neer te zetten waar de verschillende smaken op staan beschreven. Binnen korte tijd heeft iedereen wat lekkers!

Persoonlijke taartjes

Wil je er helemaal iets bijzonders van maken? Dan is het leuk om iets persoonlijks toe te voegen aan alle taartjes. Steek er bijvoorbeeld een prikker in met een kaartje waar jullie initialen, namen of trouwdatum op staan.

Gebak op een stokje

In plaats van een klein taartje zou je ook voor een gebakje op een stokje kunnen gaan. Denk bijvoorbeeld aan een gevuld bladerdeegje of cakepops. Je kunt natuurlijk ook een combinatie maken van gebak op stokjes en mini taartjes. Maak er een mooie tafel van waar de gasten kunnen kiezen wat ze willen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *