Wat is een geschikt bedrag voor een huwelijkscadeau?

Je hebt de uitnodiging in de bus gekregen, een outfit uitgekozen om te shinen op de dansvloer, en nu staat er nog één ding op de to-do lijst: het huwelijkscadeau. Maar de ene vraag die altijd opkomt op dat moment: Hoeveel moet ik uitgeven aan het perfecte cadeau? No worries! Wij vertellen je wat een geschikt bedrag is voor een huwelijkscadeau! 

Tegenwoordig zijn er steeds meer bruidsparen die al op de trouwkaart aangeven wat hun cadeauwensen zijn voor de bruiloft. Handig, want zo weet je zeker dat je iets geeft waar ze blij mee zullen zijn. Dan is het alleen nog belangrijk om te bepalen hoeveel geld je hieraan uit wil geven. Maar wat is eigenlijk een geschikt bedrag voor een huwelijkscadeau?

Hoeveel geld geef je op een bruiloft?

Staat er een symbool van een envelopje als cadeautip op de trouwkaart? Dan wil het bruidspaar graag een geldbedrag ontvangen als huwelijkscadeau. Wel zo gemakkelijk voor jou, alleen dan moet je wel weten hoeveel geld je cadeau wil geven. Het bedrag hangt af van verschillende factoren. Zo geef je een hoger bedrag aan naaste familieleden en goede vrienden dan aan kennissen en collega’s. Daarnaast speelt jouw eigen financiële situatie natuurlijk ook een rol. Wil je meer informatie over de bedragen waar je aan kunt denken? Lees dan het blog Hoeveel geld geef je op een bruiloft?

Bedrag voor een huwelijskcadeau op de cadeautafel

Fotocredits: Etsy

Bedrag voor een huwelijkscadeau

Maar wat als je geen geld cadeau geeft, maar een huwelijkscadeau voor het bruidspaar uitkiest? Ook dan is het fijn om te weten wat je hier ongeveer aan uit kunt geven. Er zijn geen echte richtlijnen voor en vaak is het ook afhankelijk van het cadeau dat je het bruidspaar geeft. Een goedkoop cadeau kan soms veel meer waarde hebben dan een heel duur cadeau. Wil je toch graag een concreet bedrag? Overweeg dan een bedrag van ongeveer €50 tot €100 voor een huwelijkscadeau. Ben je alleen uitgenodigd voor het trouwfeest en heb je geen heel sterke band met het bruidspaar? Dan is een cadeau van €20,- tot €50,- ook prima.

De precieze hoogte hangt natuurlijk af van je eigen financiële situatie. Het is goed om te onthouden dat het uiteindelijk niet om het bedrag van het huwelijkscadeau gaat, maar aan de liefde die je erin hebt gestoken. Of je nu geld geeft, een cadeau van een cadeaulijst of juist een persoonlijk cadeau, het gaat om je intentie en gevoel achter het huwelijkscadeau. Zit je krap bij kas? Maak je dan vooral geen zorgen, het bruidspaar zal het best begrijpen wanneer jouw huwelijkscadeau wat minder duur is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *