Voeten van het bruidspaar

Fotograaf: Hello Miss Lovely

De leukste ideeën om geld als huwelijkscadeau te geven

Op veel uitnodigingen voor bruiloften is tegenwoordig een envelopje terug te vinden dat aangeeft dat het bruidspaar graag geld als huwelijkscadeau wil ontvangen. Alleen het geld overhandigen is een beetje saai, maar er zijn gelukkig ook heel wat leuke ideeën om geld als huwelijkscadeau te kunnen geven. 

Een kaartje met wat briefgeld aan het bruidspaar overhandigen is weinig origineel. Wil je liever wat meer werk maken van het huwelijkscadeau? Dan is het leuk om het geld op een originele manier te geven. Er zijn heel wat zelfmaak ideetjes te vinden om geld te cadeau te geven op de bruiloft!

Geld als huwelijkscadeau

Veel bruidsparen krijgen het liefst geld cadeau van de gasten op hun trouwdag. Niet zo gek, want hoe goedbedoeld alle cadeautjes ook zijn, vaak verdwijnt een groot deel meteen naar zolder. Met geld kunnen de bruid en bruidegom zelf iets uitkiezen wat ze graag willen hebben. Wanneer ze vlak na de bruiloft op huwelijksreis gaan, kunnen ze hier bijvoorbeeld wel een extra zakcentje voor gebruiken. Geld als huwelijkscadeau geven is dus zeker een goed idee, maar dan wel op een originele manier. Wij hebben vast wat leuke ideeën voor je op een rijtje gezet!

Ook handig om te lezen: Hoeveel geld geef je op een bruiloft?

Zelfmaak ideetjes: Geld cadeau in ballonnen voor de bruiloft

De eerste manier om je geld aan het bruidspaar te overhandigen, is met behulp van een aantal transparante ballonnen. Deze ballonnen kun je vullen met confetti en het geld. Wanneer je er ook helium in doet, blijven ze mooi in de lucht hangen. Dit ziet er meteen feestelijk uit!

Huwelijkscadeau geld in ballonnen

Fotocredits: Sugar and Charm

Geld cadeau geven in een fotolijstje

Je hoeft niet heel creatief te zijn om een schattig lijstje te kunnen maken voor het bruidspaar. Het eindresultaat ziet er al snel leuk uit! Zoek een mooie afbeelding via Google en zet hier de namen en trouwdatum van het bruidspaar boven. Ben je wel creatief? Teken dan zelf iets moois voor het bruidspaar. Je plakt de afbeelding in een lijst met een dikke rand (die hebben ze bijvoorbeeld bij IKEA) en vervolgens hoef je alleen het geld nog maar toe te voegen! Dit doe je met een beetje lint of door er een mooi vouwwerkje van te maken.

Fotolijstje om geld cadeau te geven

Fotocredits: Instagram

Origineel huwelijkscadeau met geld in een potje

Is het bruidspaar voor een specifiek doel aan het sparen? Bijvoorbeeld hun huwelijksreis? Dan is het leuk om het geld voor jullie huwelijkscadeau in een glazen potje te doen en het deksel te versieren met iets wat aan het spaardoel gerelateerd is. Bijvoorbeeld een mini versie van de Eiffeltoren als het bruidspaar naar Parijs gaat of palmbomen als ze een vakantie naar een tropisch eiland aan het plannen zijn.

Andere leuke cadeau ideeën

Willen jullie toch liever iets anders geven dan geld als huwelijkscadeau? Lees dan zeker even 22 Huwelijkscadeaus voor ieder budget. In plaats van geld zou je het bruidspaar ook een cadeaubon kunnen geven. Met een Wonderbox bon kun je bijvoorbeeld een leuk uitje cadeau geven zoals een high wine, een dagje welness of een hotelovernachting. Zo blijft het bruidspaar niet zitten met onnodige cadeaus, maar kunnen ze samen gezellig een dagje of nachtje weg uitkiezen.

Dit blog bevat affiliate links.