Kunst als persoonlijk en bijzonder huwelijkscadeau voor het bruidspaar

Gaat er binnenkort iemand in jouw omgeving trouwen? Een familielid, goede vriend of collega? Dan wil je ongetwijfeld een bijzonder huwelijkscadeau meenemen. Op veel bruiloften worden tegenwoordig envelopjes met geld gegeven, maar een persoonlijk huwelijkscadeau is natuurlijk een stuk leuker! Alleen waar kun je het bruidspaar dan écht mee verrassen? Je zou bijvoorbeeld kunst cadeau kunnen geven voor de bruiloft. 

Een bruiloft is een bijzondere gebeurtenis waar je het bruidspaar graag mee wilt feliciteren. Het is dan ook leuk om speciaal voor het huwelijk een cadeau uit te zoeken waar het bruidspaar nog jarenlang plezier aan kan beleven. Kunst kan een leuk idee zijn om cadeau te geven, maar hoe kies je een mooi kunstwerk uit voor het bruidspaar? En wat is geschikt om cadeau te geven op een bruiloft?

Kunst cadeau geven aan het bruidspaar

Kunst is heel persoonlijk en daarom kan het best lastig zijn om dit cadeau te geven. Aan de andere kant is een kunstwerk juist daardoor een heel bijzonder huwelijkscadeau. Bovendien is dit een prachtige, blijvende herinnering aan de bruiloft waar het bruidspaar nog heel lang plezier aan kan beleven. Kunst is dan ook een origineel huwelijkscadeau waarmee je de bruid en bruidegom écht kunt verrassen.

Alleen hoe vind je een geschikt kunstwerk om cadeau te geven op een bruiloft? Je zou bijvoorbeeld eens kunnen kijken naar bronzen beelden. Er zijn kleine bronzen beelden voor in huis die heel geschikt zijn als huwelijkscadeau, maar je kunt ook voor een mooie zonnewijzer of een groter beeld voor in de tuin gaan. Je kunt dit beeld zelfs op een sokkel laten plaatsen die je laat graveren, bijvoorbeeld met de namen en de trouwdatum van het stel. Het voordeel van bronzen beelden is dat ze met de jaren alleen maar mooier worden. Ideaal dus als blijvende herinnering!

Bruidspaar een bijzonder huwelijkscadeau geven

Fotograaf: Silvia Poropat

Hoeveel mag een huwelijkscadeau kosten?

Een kunstwerk is over het algemeen niet het meest goedkope cadeau, maar hoeveel mag een huwelijkscadeau eigenlijk kosten? Wat je precies uitgeeft, hangt natuurlijk helemaal van jouw eigen situatie af. Bij vrienden of familieleden kun je denken aan ongeveer 50 euro. Heb je een echt goede band met degene die trouwt? Bijvoorbeeld omdat het je broer, zus of je beste vriendin is? Dan kun je gaan voor een bedrag van 100 euro of meer. Als één van je eigen kinderen gaat trouwen, zou je zelf aan nog grotere bedragen kunnen denken, maar natuurlijk wel alleen als je portemonnee dit toelaat. Overigens kun je kunst ook heel goed als gezamenlijk cadeau voor het bruidspaar geven. Je zou bijvoorbeeld met meerdere vrienden of familieleden geld bij elkaar kunnen leggen om een bijzonder huwelijkscadeau uit te zoeken.

Bijzonder huwelijkscadeau voor een jubileum geven

Niet alleen voor de bruiloft is het mooi om kunst cadeau te geven, ook voor een huwelijksjubileum is dit een speciaal cadeau. Sowieso is het leuk om een stel op hun jubileum te verrassen met een cadeautje, maar zeker wanneer het om een extra bijzonder jubileum gaat. Is het stel bijvoorbeeld 25, 30 of 40 jaar getrouwd? Dan kun je speciaal voor deze gelegenheid een mooi kunstwerk voor in huis of in de tuin kopen. Zeker weten dat ze dit zullen waarderen!