Verrassing voor het bruidspaar

Fotograaf: Hello Miss Lovely

De 15 leukste ideeën als gezamenlijk cadeau voor het bruidspaar

Gaan jullie als vriendengroep, groep collega’s of familieleden naar een bruiloft? Dan kan het leuk zijn om een gezamenlijk cadeau voor het bruidspaar te regelen. Door met een groep een cadeau te geven, heb je een wat groter budget en meer mogelijkheden om écht iets bijzonders te doen. Kun je nog wel wat inspiratie gebruiken? Dit zijn 15 originele ideeën als gezamenlijk huwelijkscadeau! 

Het is als bruidspaar extra leuk om een paar heel bijzondere cadeaus voor de bruiloft te krijgen. In plaats van allerlei losse, kleine cadeautjes, is het daarom een goed idee om als groep een gezamenlijk cadeau te geven waar jullie net wat meer geld en moeite in kunnen steken. Fijn als jullie bijvoorbeeld als collega’s of vriendengroep van het bruidspaar samen een huwelijkscadeau willen geven. Ben je benieuwd wat er allemaal mogelijk is? Kijk dan zeker eens naar de volgende 15 ideeën als gezamenlijk cadeau voor het bruidspaar:

#1. Een vriendenboekje voor het bruidspaar

Willen jullie graag een persoonlijk huwelijkscadeau geven? Dan is het een leuk idee om gezamenlijk een vriendenboekje voor het bruidspaar samen te stellen en professioneel te laten drukken. Een vriendenboekje namens alle gasten op de bruiloft is natuurlijk helemaal een leuk idee. In het vriendenboekje komen meerdere invulvragen te staan die jullie zelf ook kunnen vervangen door eigen vragen. De gasten kunnen hun pagina van het vriendenboekje vervolgens digitaal invullen. Hebben alle gasten hun bijdrage aangeleverd? Dan kun je het vriendenboekje laten drukken als cadeau voor het bruidspaar.

Vriendenboekje voor het bruidspaar

Fotocredits: Mijn Vriendenboekje

#2. Een live schilder als gezamenlijk cadeau voor het bruidspaar

Hebben jullie een flink budget voor het gezamenlijke huwelijkscadeau? Dan is het een tof idee om een live schilder in te huren op de bruiloft zelf. Deze schilder maakt een prachtig schilderij van de trouwdag. Dit is niet alleen leuk om te zien tijdens de bruiloft zelf, maar zorgt ook voor een tastbare herinnering die het bruidspaar in huis op kan hangen.

#3. Romantische ballonvlucht voor twee

Na alle indrukken van de bruiloft is het leuk als het bruidspaar er even samen tussenuit kan. Als gezamenlijk cadeau zouden jullie daarom een ballonvlucht kunnen regelen voor het bruidspaar. Dit is een onvergetelijke ervaring en bovendien super romantisch!

Ballonvlucht als gezamenlijk cadeau voor het bruidspaar

Fotograaf: Savannah Brown

#4. Geldbedrag op een leuke manier cadeau geven

Veel bruidsparen geven tegenwoordig met het symbool van een envelopje op de trouwkaart aan dat ze graag geld willen ontvangen voor hun bruiloft. Het geven van een geldbedrag is misschien een beetje saai, maar als het bruidspaar hierom vraagt, is het waarschijnlijk toch het beste cadeau. Wanneer jullie met een groep zijn, kunnen jullie een wat groter geldbedrag geven. Het kan wel leuk zijn om dit geld speciaal te verpakken. Gebruikt het bruidspaar het geld bijvoorbeeld voor hun huwelijksreis naar Mexico? Maak dan een mooie mand met allerlei Mexicaanse producten zoals flesjes Corona, tortilla chips en een klein cactusje. Door zo’n themamand te maken, zullen ze jullie cadeau niet snel vergeten.

#5. Polaroid camera

Tijdens de bruiloft worden alle mooie momenten vastgelegd door de fotograaf, maar ook daarna is het voor het bruidspaar leuk om hun herinneringen op beeld te hebben. Koop daarom een leuke polaroid camera als huwelijkscadeau waarmee de huwelijksreis en alle andere uitjes kunnen worden vastgelegd. Overigens kan het ook heel leuk zijn om de polaroid camera op de bruiloft zelf al te gebruiken!

Polaroid camera als cadeau voor het bruidspaar

Fotograaf: Robyn van Dyke Photography via Style Me Pretty

#6. Onvergetelijke huwelijksnacht

Zijn er al plannen voor de huwelijksnacht? Zo niet, dan zouden jullie dit kunnen regelen als gezamenlijk cadeau voor het bruidspaar. Boek bijvoorbeeld een luxe hotel of regel een ontbijt op bed. Blijft het bruidspaar liever thuis slapen? Dan kun je regelen dat er ’s ochtends een luxe ontbijt voor twee wordt gebracht.

#7. Een gezellig etentje

Een lekker etentje is natuurlijk ook nooit verkeerd. Geef het bruidspaar een diner bon waarmee ze zelf een restaurant uit kunnen kiezen of organiseer een etentje met jullie hele vriendengroep. Maak er iets extra speciaals van door een bijzonder restaurant uit te kiezen waar het bruidspaar normaal gesproken niet zo snel komt.

#8. The Adventure Book

Gaat het bruidspaar graag op reis? Dan is The Adventure Book een prachtig huwelijkscadeau. In dit boek kun je als stel alle reizen die jullie samen maken vastleggen. Voor ieder land is er een aparte pagina die je kunt vullen met foto’s, tickets, kaarten en andere leuke herinneringen.

The Adventure Book

Fotocredits: @nicolenagelgast

#9. Grote wereldkaart met vlaggetjes

Nog zo’n leuk cadeau idee voor reisliefhebbers is een grote wereldkaart voor aan de muur. Het bruidspaar kan met vlaggetjes die ze in de kaart prikken alle reizen aangeven die ze samen gemaakt hebben. Deze prachtige houten wereldkaart is daar bijvoorbeeld heel geschikt voor.

#10. Bucketlistboek voor koppels

Een leuk huwelijkscadeau hoeft absoluut niet duur te zijn, zelfs niet als jullie het met meerdere mensen geven. Uiteindelijk draait het vooral om de tijd en aandacht die jullie er in steken. Het Bucketlistboek voor Koppels is een enorm populair trouwcadeau. In dit boek staan 250 leuke uitdagingen voor ieder stel. Wil je er iets extra speciaals voor maken, juist omdat jullie dit boek als gezamenlijk cadeau voor het bruidspaar geven? Maak dan een mooi pakket met dit boek er in en allerlei kleinere cadeautjes die het bruidspaar helpen bij de punten op hun bucketlist. Je kunt bijvoorbeeld een kaartje met het nummer van het bijbehorende bucketlistitem aan het cadeautje vastmaken. Als dat geen origineel cadeau is!

#11. Een sterrenhemelposter

Zijn jullie op zoek naar een écht persoonlijk huwelijkscadeau? Dan is een sterrenhemelposter een mooi idee. Je kunt namelijk de stand van de sterren op een bepaald moment laten vastleggen. Denk bijvoorbeeld aan de dag van de verloving of de datum van de bruiloft. Het bruidspaar zal op deze manier steeds weer herinnerd worden aan dit bijzondere moment.

Sterrenhemelposter als gepersonaliseerd cadeau voor de bruiloft

Fotocredits: MrStarsky Amsterdam

#12. Op zoek naar het huwelijkscadeau met geocaching

Houdt het bruidspaar wel van een avontuur of willen jullie ze graag aan het werk zetten voor ze hun huwelijkscadeau krijgen? Dan is het een gaaf idee om speciale ‘caches’ te verstoppen die het bruidspaar aan de hand van coördinaten op moet sporen. In de caches kun je aanwijzingen doen die het bruidspaar naar het uiteindelijke huwelijkscadeau leiden. Benieuwd hoe dit precies werkt? Op Geocaching.nl vind je alle informatie die je nodig hebt.

#13. Een weekendje weg

Gaat het bruidspaar niet op huwelijksreis of gunnen jullie ze gewoon nog wat extra tijd samen? Dan is een weekendje weg een heel geslaagd huwelijkscadeau. Geef bijvoorbeeld een Wonderbox cadeau waarmee het bruidspaar zelf een weekendje weg kan uitkiezen.

#14. Mand met cadeaus voor de wittebroodsweken

De weken na de trouwdag worden ook wel de wittebroodsweken genoemd. In deze weken neemt het bruidspaar de tijd om extra van elkaar te genieten. Het is daarom leuk om een mand cadeau te doen met allemaal cadeautjes die het stel tijdens de wittebroodsweken kan gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan een goede fles fijn, een lekkere massageolie en een bioscoopbon of een Pathé voor thuis bon.

#15. Een gezamenlijk cadeau voor de huwelijksreis

Tot slot kan het leuk zijn om een gezamenlijk cadeau voor de huwelijksreis van het bruidspaar te regelen. Boek bijvoorbeeld een professionele fotograaf in het land van bestemming die een speciale honeymoon fotoshoot met het stel kan houden. Of geef het bruidspaar een leuke excursie cadeau. Ook is het altijd leuk om een boekje met tips samen te stellen over de plek waar het bruidspaar naartoe gaat. In dit boekje kunnen jullie dan ook wat persoonlijke berichtjes voor het bruidspaar kwijt. Zo hebben ze wat leuks om te lezen als ze op reis zijn!

Verder lezen: 22 Huwelijkscadeaus voor ieder budget

Dit blog bevat affiliate links.