Veel bruiden dragen een kousenband om hun been tijdens de bruiloft. Deze band is er niet alleen om er voor te zorgen dat je panty niet afzakt of omdat het zo leuk staat op de trouwfoto´s, er zit namelijk een eeuwenoude aan traditie verbonden!

Op bruiloften komen vaak heel wat tradities voorbij. Het gooien van het bruidsboeket naar de vrijgezellen dames kennen we natuurlijk allemaal wel. De traditie van de kousenband lijkt hier een beetje op, alleen is het de bruidegom die hem uittrekt en naar de vrijgezelle mannen gooit. Het vangen van de kousenband zou voor geluk zorgen in het liefdesleven van de vrijgezel.

Kousenband vangen

Het uittrekken van de kousenband gaat niet zo gemakkelijk als je misschien zou denken, want de bruidegom moet dit met zijn tanden doen. Ja echt! Als de bruidegom dan eindelijk de kousenband van zijn vrouw te pakken heeft, gooit hij hem over zijn schouder naar de vrijgezellen. De grote vraag is natuurlijk wie hem weet te vangen. Dit heeft namelijk, net als het vangen van het bruidsboeket, een bijzondere betekenis. Het zou je geluk moeten brengen in de liefde en wellicht ben jij de volgende die in het huwelijksbootje stapt als je de kousenband hebt weten te vangen.

Eén of twee stuks?

Je kunt je kousenband in de bruidswinkel kopen, maar ook online zijn er genoeg te vinden. Vind je het stiekem best een beetje zonde om dit bijzondere accessoire weg te moeten gooien naar de vrijgezellen? Soms worden kousenbanden per twee stuks verkocht, zo kun je er één zelf bewaren en de ander met een gerust hart door je bruidegom de lucht in laten gooien.

Something blue

Een kousenband kun je in allerlei kleuren krijgen, maar meestal wordt gekozen voor de kleur wit of blauw. Wit is logisch, tenslotte past dat mooi bij de kleur van de jurk, maar waarom zou je kiezen voor blauw? Misschien ken je het gezegde something old, something new, something borrowed, something blue wel. Volgens dit oude bijgeloof zou het geluk brengen wanneer de bruid onder andere iets in het blauw draagt. Something blue is alleen niet altijd goed te combineren met je jurk en de themakleuren van je bruiloft, dus daarom wordt vaak gekozen voor een blauwe kousenband. Die zit tenslotte toch verstopt onder je jurk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *