5 Something blue ideeën voor jullie bruiloft

Er zijn flink wat tradities die regelmatig op bruiloften voorbij komen. Zo kiezen veel bruiden bijvoorbeeld voor het dragen van something blue. Deze traditie draait om iets ouds, iets nieuws, iets geleends en iets blauws. Maar wat houdt deze traditie precies in? En hoe kun je zelf iets blauws terug laten komen op jullie bruiloft?

Wist je dat er heel wat leuke bruiloft tradities zijn? Eén van deze tradities heeft te maken met het dragen van something blue. Ben je benieuwd wat deze traditie inhoudt? En hoe je zelf een blauw detail kunt toevoegen? Er zijn verschillende mogelijkheden!

Traditie van something blue

Something blue is een onderdeel van de traditie ´something old, something new, something borrowed, something blue´. Volgens deze traditie zou de bruid iets ouds, iets nieuws, iets wat ze geleend heeft en iets in de kleur blauw moeten dragen op haar trouwdag. Het oude voorwerp staat symbool voor het oude leven dat ze achter laat. De bruid draagt iets nieuws voor het nieuwe leven waaraan ze begint. Hetgeen ze geleend heeft staat symbool voor vrienden en familie. Tot slot heeft de bruid iets in het blauw nodig. De kleur blauw staat namelijk symbool voor trouw. Ben je nog op zoek naar een something blue voor jouw trouwoutfit? Dan hebben wij 5 leuke ideeën voor je!

#1. Something blue in je trouwschoenen

Niet alleen je trouwjurk mag opvallen, ook je schoenen mogen de aandacht trekken. Wat dacht je van een paar mooie, blauwe pumps? Niet alleen heb je zo je something blue, ook steken ze prachtig af tegen het wit van je trouwjurk!

#2. Blauwe bloemen in je bruidsboeket

Een bruidsboeket is in allerlei soorten kleuren verkrijgbaar. Blauwe bloemen zie je niet zo vaak voorbijkomen, maar toch kan dit juist ontzettend mooi zijn. Bovendien heb je zo ook meteen je something blue voor de bruiloft! Vind je het lastig om geschikte blauwe bloemen te vinden voor je bruidsboeket? Dan is het ook een idee om een blauw lint om het bruidsboeket te knopen of een ander blauw detail aan het boeket vast te maken.

#3. Blauwe kousenband

Past blauw niet zo goed bij het thema van jullie bruiloft, maar wil je toch graag something blue toevoegen? Dan kun je kiezen voor een blauwe kousenband. Onder je trouwjurk is hij niet direct zichtbaar, maar je draagt toch een stukje blauwe stof met je mee op jullie trouwdag. Wist je dat je met de kousenband ook meteen een andere traditie meepakt? Aan het einde van de bruiloft kan de bruidegom de kousenband naar de vrijgezelle mannen op de bruiloft gooien. Het vangen van de kousenband zou geluk opleveren in de liefde voor degene die hem vangt!

#4. Something blue aan de binnenkant van je trouwjurk

Nog zo´n mooie manier om blauw te dragen zonder dat het zichtbaar is, is door jouw something blue aan de binnenkant van je trouwjurk te naaien. Op deze manier kun je een tekst binnenin je trouwjurk zetten. Wat dacht je bijvoorbeeld van jullie namen, trouwdatum of een mooie quote? Dit is een bijzondere manier om een something blue bij je te dragen.

Something blue aan de binnenkant van je trouwjurk

Fotograaf: The Collection via The Every Last Detail

#5. Blauw sieraad

Tenslotte kun je ook de kleur blauw verwerken in je sieraden. Wat dacht je bijvoorbeeld van een mooie blauwe ketting, blauwe oorbellen of een armbandje met blauw er in verwerkt? Op deze manier heb je meteen een mooi, opvallend accessoire. Let er wel op dat het totale plaatje niet te druk wordt.

Iets ouds, iets nieuws, iets geleends en iets blauws

Vind je het handiger om al je somethings samen te voegen? Sommige bruiden dragen een speldje of armbandje waar ze hun something old, something new, something borrowed en something blue in verwerken. Op deze manier heb je alles mooi bij elkaar!