Something blue bruiloft

Fotocredits: Zie hieronder

5x Something blue op jullie bruiloft

Er zijn flink wat tradities die regelmatig op bruiloften voorbij komen. Zo kiezen veel bruiden bijvoorbeeld voor het dragen van something blue. Maar wat houdt deze traditie precies in? En hoe kun je zelf iets blauws terug laten komen op jullie bruiloft?

Zijn er bepaalde tradities waar jullie rekening mee houden op jullie trouwdag? Ga jij ook op zoek naar een kledingstuk in de kleur blauw? Dat kan op verschillende manieren!

Something blue

Something blue is een onderdeel van de traditie ´something old, something new, something borrowed, something blue´. Het gaat er hierbij om dat de bruid iets oud en iets nieuws draagt, (dit staat symbool voor het oude leven dat ze achter laat en het nieuwe leven dat ze begint), iets wat ze heeft geleend (als teken van de vrienden en familie om je heen) en iets in de kleur blauw (deze kleur staat symbool voor trouw). Wij laten je 5 manieren zien waarop je something blue toe kunt passen op jouw trouwoutfit:

1. Schoenen

Niet alleen je trouwjurk mag opvallen, ook je schoenen mogen de aandacht trekken. Wat dacht je van een paar mooie, blauwe pumps? Niet alleen heb je zo je something blue, ook steken ze prachtig af tegen het wit van je trouwjurk!

2. Bruidsboeket

Ook in het bruidsboeket kan natuurlijk blauw verwerkt worden. Vind je het lastig om geschikte blauwe bloemen te vinden? Dan kun je ook een blauw lint om het bruidsboeket knopen.

Blauw bruidsboeket

Fotocredits: Instagram

3. Kousenband

Past blauw niet zo goed bij het thema van jullie bruiloft, maar wil je toch graag something blue toevoegen? Dan kun je kiezen voor een blauwe kousenband. Onder je trouwjurk is hij niet direct zichtbaar, maar je draagt toch een stukje blauwe stof met je mee op jullie trouwdag.

4. Tekst binnenin je trouwjurk

Nog zo´n mooie manier om blauw te dragen zonder dat het zichtbaar is, is door jouw something blue aan de binnenkant van je trouwjurk te naaien. Je kunt hier bijvoorbeeld jullie namen of trouwdatum in zetten.

Bruid met something blue in haar jurk

Fotograaf: Wonderful Life Photography via Romantic Country Living

5. Blauw sieraad

Tenslotte kun je ook de kleur blauw verwerken in je sieraden. Wat dacht je bijvoorbeeld van een mooie blauwe ketting, blauwe oorbellen of een armbandje met blauw er in verwerkt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *