Bruid met wit en roze bruidsboeket

Fotograaf: Briawna Meier

Jouw bruidsboeket bestellen? Dit moet je weten!

Traditioneel wordt het bruidsboeket aan de bruid gegeven door de bruidegom . Vroeger betekende dit dat de bruidegom het boeket betaalde en het dus ook uit mocht kiezen. Tegenwoordig wordt er nog steeds wel eens vastgehouden aan deze traditie, maar dan op een moderne manier. Het kan heel leuk zijn om jouw bruidsboeket door de bruidegom te laten bestellen, maar je kunt ook zelf een mooi boeket uitzoeken! Alleen hoe werkt dit precies? 

Een bruidsboeket is niet zo maar een bos bloemen. Het is een bijzonder boeket dat je tijdens je trouwdag bij je draagt én dat op een heleboel foto’s te zien zal zijn. Het is dus belangrijk om hier een goede keuze in te maken. Maar hoe kies je de kleuren van jouw bruidsboeket? En hoe bepaal je welke bloemen je hiervoor gaat gebruiken?

De bruidegom het bruidsboeket laten bestellen

Over het algemeen is het de bruid die de meeste touwtjes in handen heeft tijdens de voorbereidingen van de bruiloft. Toch heeft de bruidegom ook een aantal taken voor de bruiloft. Het kan echter best lastig zijn om de keuze voor het bruidsboeket aan de bruidegom over te laten. Wil je deze traditie toch in ere houden? Er zijn manieren waarop je jouw wensen uit kunt laten komen en je bruidegom wat hulp kunt bieden bij het uitzoeken van het bruidsboeket. Zo kun je de namen van een aantal bloemen noemen die je mooi vindt, zodat de bloemist daar rekening mee kan houden. En zijn er bloemen die je absoluut niet in je bruidsboeket wilt hebben? Dit kun je natuurlijk ook vast tegen je husband to be zeggen.

Zeker wanneer het om een wit bruidsboeket gaat, is het erg belangrijk dat de kleur goed bij jouw bruidsjurk past. Daarom is het slim om een stukje stof van je jurk in een gesloten envelop mee te geven. Heb je geen stukje van de stof? Dan kun je ook kiezen voor een foto van (jou in) je bruidsjurk. De bruidegom geeft de envelop aan de bloemist en krijgt dus zelf niets te zien!

Samen een bruidsboeket bestellen

Wil je toch echt zelf de touwtjes in handen houden? Dan kun je er ook voor kiezen om samen langs te gaan bij de bloemist zodat jij je wensen door kunt geven. Het is handig om vooraf vast foto’s te verzamelen van bruidsboeketten die je mooi vindt. Vaak heeft de bloemist zelf ook een boek liggen met inspiratiefoto’s. Op deze manier kun je aangeven wat jouw wensen zijn en kun je de kleuren en bloemen van het boeket bepalen. Ook als jullie samen het bruidsboeket bestellen, is het wel leuk als de bruidegom het boeket ophaalt op jullie trouwdag. Zo blijft het voor jou toch nog even een verrassing hoe hij er precies uit komt te zien.

Wat kost een bruidsboeket?

Een bruidsboeket is over het algemeen een stuk duurder dan wanneer je een gewone bos bloemen bestelt. Niet zo gek, want een bruidsboeket is natuurlijk hartstikke bijzonder en moet de hele dag mooi blijven. Er zit dan ook veel werk in het maken van een boeket voor jullie bruiloft. Alleen wat kost een bruidsboeket dan precies? Je kunt al een bruidsboeket bestellen voor zo’n 75 euro. Dit is echter een budget bruidsboeket. Voor een normaal bruidsboeket ben je dan ook al snel tussen de 100 en 150 euro kwijt. Ga je liever voor een écht luxe variant. Dan kun je rekenen op ongeveer 200 euro. Veel geld, maar dan heb je wel een prachtig trouwboeket!

De uiteindelijke prijs van jouw bruidsboeket is lastig te bepalen, omdat het afhangt van een aantal dingen. De bloemen die je kiest, kunnen voor een groot prijsverschil zorgen. Rozen zijn bijvoorbeeld relatief goedkoop, terwijl een boeket met orchideeën een stuk duurder is. Koop je bloemen buiten het seizoen? Dan brengt dit extra kosten met zich mee. Verder hebben ook de vorm en de grootte van het bruidsboeket invloed op de prijs. Hebben jullie een beperkt budget? Lees dan zeker even dit blog met 5 Tips voor een goedkoop bruidsboeket

Paars bruidsboeket

Fotograaf: Caroline Frost, Bloemen: BRRCH via Green Wedding Shoes

Wanneer moet je een bruidsboeket bestellen?

Dan is alleen nog de vraag wanneer je het bruidsboeket moet bestellen. Zorg dat je dit minimaal 6 weken voor de bruiloft doet. Zo heeft de bloemist voldoende tijd om zich voor te bereiden. Zeker wanneer je specifieke bloemen wilt gebruiken, is het belangrijk dat je dit op tijd aangeeft. Je kunt ook al een paar maanden voor de bruiloft binnenstappen om te informeren naar de mogelijkheden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *