5 Tips voor een goedkoop bruidsboeket

Bloemen kunnen eigenlijk niet ontbreken op een bruiloft en bijna iedere bruid draagt wel een bruidsboeket. Zo’n kleurrijk boeket staat dan ook prachtig en is een mooie aanvulling op jouw outfit. Een goed bruidsboeket kan echter ook flink wat geld kosten. Dit is soms lastig voor bruidsparen met een beperkt budget. Gelukkig is het ook mogelijk om een goedkoop bruidsboeket te regelen!

Traditioneel draagt de bruid een bruidsboeket op haar bruiloft. Hoe dit bruidsboeket eruitziet kun je helemaal zelf bepalen. Het kan bijvoorbeeld leuk zijn om de kleuren af te stemmen op jullie themakleuren of je favoriete bloemen uit te kiezen. Alleen wat kost een bruidsboeket nou eigenlijk? En hoe kun je voor een budget bruidsboeket zorgen? Wij hebben wat handige tips!

Bruidsboeket prijs

Als je een beetje op het budget wil letten, is de eerste vraag natuurlijk: Wat kost een bruidsboeket? De prijs van een bruidsboeket hangt af van verschillende factoren. Zo maakt het uit welke bloemen je kiest, hoe uitgebreid je het boeket wil hebben en welke service de bloemist verleent. De prijs van een budget trouwboeket is meestal minder dan honderd euro. Voor een gemiddeld bruidsboeket ben je ongeveer 120 euro kwijt. Ga je voor een uitgebreid en luxe bruidsboeket? Dan kan de prijs richting de 200 euro lopen. Het is dus heel belangrijk om jouw bruidsboeket budget in je hoofd te houden als je op zoek gaat naar mooie bloemen voor jullie bruiloft.

Goedkoop bruidsboeket

Is jullie budget niet zo groot of vind je het gewoon zonde om zoveel geld uit te geven aan de bloemen? Dan is het natuurlijk ook mogelijk om voor een goedkoop bruidsboeket te gaan. Wij hebben 5 manieren voor je om flink wat geld te besparen!

#1. Je eigen bruidsboeket maken

Een bruidsboeket is niet voor niets zo duur, hij wordt met veel zorg samengesteld door de bloemist. Je wilt tenslotte een prachtig boeket dat zo lang mogelijk mooi zal blijven. Het is daarom zeker niet voor iedereen aan te raden om zelf een bruidsboeket te maken. Toch kan dit wel een leuke en goedkope oplossing zijn. Wanneer je je goed verdiept in de bloemen die geschikt zijn voor het maken van een bruidsboeket en je vooraf een beetje oefent, kan het mogelijk zijn om je eigen bruidsboeket te maken voor de bruiloft. Benieuwd hoe dit precies werkt? We leggen het je uit in het blog Maak je eigen bruidsboeket

#2. Bruidsboeket veldbloemen

Er zijn natuurlijk ook andere manieren om aan een goedkoop bruidsboeket te komen. Maak bijvoorbeeld een boeket van wilde bloemen. Een veldboeket is een stuk minder strak en netjes dan een traditioneel bruidsboeket. Dit maakt het een stuk gemakkelijker om te maken. Is er bij jou in de buurt een pluktuin waar je zelf bloemen kunt plukken? Dan kun je met deze bloemen je eigen bruidsboeket van veldbloemen samenstellen!

Veldboeket als goedkoop bruidsboeket

Fotocredits: Ladybug Blooms

#3. Bruidsboeket kopen op de markt

Natuurlijk kun je ook gewone bloemen gebruiken voor een goedkoop bruidsboeket. Als je op de ochtend van de bruiloft zelf nog wat tijd over hebt, kan het leuk zijn om ter plekke een bruidsboeket samen te laten stellen op de markt. Het risico is dat je nooit precies weet wat voor bloemen er op voorraad zijn en hoe jouw bruidsboeket er uit komt te zien. Aan de andere kant heeft dit ook juist wel weer iets leuks. Bovendien kun je op deze manier veel geld besparen, een boeket op de markt is namelijk niet duur!

#4. Eén enkele bloem

In plaats van een heel boeket kun je ook kiezen voor één enkele bloem. Zo kan het mooi zijn om een grote bloem zoals een zonnebloem te dragen. Dit is een origineel idee en kost bovendien weinig geld. Wel zo handig als jullie het budget zo laag mogelijk proberen te houden!

Bruid met één bloem

Fotograaf: Lucia Gill Photography via Green Wedding Shoes

#5. Bloemen uit het seizoen

Als je gewoon bij de bloemist een goedkoop bruidsboeket wilt bestellen, is het belangrijk rekening te houden met het seizoen. Door alleen bloemen uit het seizoen te kiezen, ben je veel goedkoper uit dan wanneer je bloemen wil die lastiger verkrijgbaar zijn. Laat je vooraf goed informeren en geef bij de bloemist duidelijk aan wat jouw budget voor het bruidsboeket is.

Alternatief bruidsboeket

Liever geen traditioneel bruidsboeket? Er zijn ook heel wat leuke alternatieven te bedenken! Koop bijvoorbeeld een boeket van vilten bloemen, draag een bloem om je pols of neem ballonnen mee naar de ceremonie. Kun je nog wel wat extra inspiratie gebruiken? Wat dacht je van deze 5 ideeën voor een alternatief bruidsboeket?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *