Bruidsboeket met eucalyptus, witte rozen en gipskruid

Fotograaf: Bek and Addison Photography via The Knot

Bruidsboeket met eucalyptus

Eucalyptus staat bekend om zijn heerlijke geur en frisse uitstraling. Deze mooie groene bladeren zijn perfect om te gebruiken voor je bruidsboeket. Maar wat maakt eucalyptus hier zo geschikt voor? En hoe kun je een bruidsboeket met eucalyptus combineren met mooie bloemen? Je leest het hier! 

Het is altijd mooi om naast bloemen ook wat groen in je bruidsboeket te verwerken. Dit zorgt voor een zachte en rustige uitstraling. Er zijn verschillende soorten groen die je hiervoor kunt gebruiken, maar eucalyptus is een goed voorbeeld.

Voordelen van eucalyptus in je bruidsboeket

Eucalyptus toevoegen aan je bruidsboeket is zeker een goed idee. De bladeren van deze plant hebben een mooie, zachte kleur die goed te combineren is met verschillende soorten bloemen. Bovendien voegt eucalyptus structuur toe aan je bruidsboeket en is het een goedkope manier om voor meer opvulling te zorgen. Naast dat eucalyptus erg mooi staat, ruikt het ook nog eens lekker. Tot slot zijn er verschillende manieren om eucalyptus toe te passen in je bruidsboeket. Je kunt de bladeren omhoog laten steken voor een hoog bruidsboeket, maar het is ook mogelijk om de eucalyptusbladeren als een waterval naar beneden te laten lopen. Dit zorgt voor een bijzonder effect.

Kleur van eucalyptus combineren met bloemen

Eucalyptus is goed te combineren met veel verschillende bloemen. Je ziet eucalyptus vaak in witte bruidsboeketten, zo staat het bijvoorbeeld prachtig om de groene blaadjes te combineren met witte rozen of pioenrozen. Ook een bruidsboeket van eucalyptus met gipskruid is erg mooi, maar er zijn nog allerlei andere combinaties mogelijk. Eucalyptus is een ware kameleon, het past zich moeiteloos aan verschillende kleuren aan. Vraag je bloemist om mee te denken over de meest geschikte bloemen voor jouw bruidsboeket.

Symbolische betekenis van eucalyptus

Planten en bloemen zijn niet alleen mooi, maar hebben ook een symbolische betekenis. Zo staat eucalyptus symbool voor zuiverheid. Eucalyptus zou in staat zijn om negatieve energie te doen laten verdwijnen. Klinkt goed toch? Een mooie nieuwe start voor jullie huwelijk!