Droogbloemen als bruiloft decoratie of in je bruidsboeket

Bloemen kunnen eigenlijk niet ontbreken op jullie bruiloft. Ze vormen de perfecte decoratie en creëren meteen veel sfeer. De bloemen die jullie gebruiken, hoeven echter niet vers te zijn. Droogbloemen zijn een prachtig alternatief voor jullie bruiloft. Gedroogde bloemen zijn minstens zo mooi, hartstikke hip en bovendien budget vriendelijk. Wat wil je nog meer? 

Verse bloemen zijn natuurlijk prachtig, maar ook gedroogde bloemen zien er waanzinnig mooi uit. Je kunt droogbloemen voor allerlei onderdelen van jullie bruiloft gebruiken. Ze zijn hartstikke hip en zorgen voor een unieke sfeer. Klinkt goed toch?

Waarom zou je voor droogbloemen kiezen?

Droogbloemen doen zeker niet onder van de verse variant als het op uitstraling aankomt. Er zijn dan ook allerlei redenen te bedenken om voor gedroogde bloemen op jullie bruiloft te kiezen. Ten eerste is het natuurlijk origineel en zorgen deze bloemen voor bijzondere decoratie. Verder is het gebruik van droogbloemen ook vooral heel praktisch. Doordat ze gedroogd zijn, kun je de bloemen lang tevoren al klaarzetten. Bovendien hoef je de bloemen na de bruiloft niet weg te doen, je kunt ze gemakkelijk bewaren als herinnering aan deze bijzondere dag. Ideaal!

Bruidsboeket met droogbloemen

Zo is het bijvoorbeeld een gaaf idee om een bruidsboeket van droogbloemen te laten maken. Dit bruidsboeket heeft meteen een heel andere uitstraling en past perfect bij een hippe bruiloft. Doordat het bruidsboeket al een aantal dagen voor de bruiloft klaargezet kan worden, is het eventueel ook mogelijk om hem zelf te maken. Overigens is het ook gewoon mogelijk om een prachtig boeket van droogbloemen bij de bloemist te bestellen. Een groot voordeel aan een bruidsboeket met gedroogde bloemen is dat je hierdoor minder snel vlekken op je mooie witte trouwjurk krijgt. Verse bloemen lekken namelijk nog wel eens wat water en daarnaast heb je het risico dat er stuifmeel op je kleding komt.

Droogbloemen in de corsages

Als jullie voor droogbloemen op de bruiloft kiezen, kunnen corsages in dezelfde stijl natuurlijk niet ontbreken. Ook voor corsages zijn droogbloemen namelijk heel geschikt. Je kunt hier een klein droogbloemen boeketje voor maken die je bij de bruidegom en belangrijke gasten op kan spelden of met een magneetje kunt bevestigen. Het leukste is het wanneer er bloemen vanuit het bruidsboeket terugkomen in het corsage. Ben je benieuwd hoe je zelf corsages kunt maken? Je leest het in het blog Je eigen corsages maken? Dat doe je zo!

Droogbloemen corsage

Fotocredits: KEDR Flower

Bruiloft decoratie met droogbloemen

Naast gedroogde bloemen in je bruidsboeket en in de corsages, kun je droogbloemen natuurlijk ook gebruiken voor de decoratie van jullie bruiloft. Zo kun je bijvoorbeeld de plek van jullie ceremonie mooi decoreren met verschillende soorten gedroogde bloemen en grassen. Heeft jullie bruiloft een bohemian tintje? Dan zijn deze droogbloemen zeker geschikt als decoratie! Combineer ze dan met een aantal mooie kleden en andere bohemian accessoires. Hiermee creëer je het perfecte laid back gevoel!

Hoe kun je zelf bloemen drogen?

Je kunt je bloemist inschakelen voor de droogbloemen, maar het is ook mogelijk om jullie eigen bloemen te drogen. Benieuwd hoe je dit kunt doen? Eigenlijk is het heel simpel! De beste manier om bloemen te laten drogen is door ze ondersteboven in een donkere en droge ruimte op te hangen. Wanneer de bloemen in het licht hangen, zullen ze sneller hun kleur verliezen. Zijn de steeltjes van de bloemen nog nat? Maak ze dan eerst droog met een stuk keukenpapier voor je ze ophangt.

Verdeel de bloemen over meerdere kleine bosjes om te zorgen dat ze goed kunnen drogen. Zorg dat je meer bloemen droogt dan je nodig hebt, er zullen er namelijk altijd een paar sneuvelen. Door een ruime hoeveelheid te drogen, weet je zeker dat je er straks genoeg hebt voor jullie bruiloft!

Bloemen laten drogen door een professional

Natuurlijk is het ook mogelijk om het laten drogen van de bloemen aan een professional over te laten. In dat geval kun je contact opnemen met de bloemist om de mogelijkheden te bespreken. De bloemist zal niet alleen mooie droogbloemen aan kunnen leveren, maar weet ook hoe je ze perfect kunt schikken. Zo weet je zeker dat de bloemen er prachtig uit zullen zien op jullie trouwdag!

Wat kost een droogbloemenboeket?

Een bruidsboeket met droogbloemen is niet perse goedkoper dan een vers bruidsboeket. Ook bij droogbloemen moet je rekening houden met een prijs van zo’n 100 tot 150 euro. Een groot voordeel is echter wel dat je veel langer van de bloemen kunt genieten dan wanneer ze vers zijn. Je hebt dus langer plezier van je geld. Je zou het droogboeket na de bruiloft bijvoorbeeld gewoon bij jullie thuis neer kunnen zetten. Wat je droogboeket precies gaat kosten, hangt volledig af van jullie wensen. Zo is een klein bruidsboeket met droogbloemen bijvoorbeeld goedkoper dan wanneer je een groot boeket zou willen. Bespreek je wensen en je budget daarom altijd vooraf met de bloemist. Maak je je eigen droogbloemen trouwboeket? Dan kun je wel wat geld besparen!

Droogbloemen na de bruiloft bewaren

Het leuke aan een bruidsboeket met droogbloemen is dat je dit boeket ook na de bruiloft nog kunt bewaren. Droogbloemen kunnen immers heel lang mooi blijven! Wel is het belangrijk om voorzicht om te gaan met het bruidsboeket zodat je er zo lang mogelijk van kunt genieten. Bewaar je boeket het liefst op een droge en koele plaats, niet in direct zonlicht om verkleuring te voorkomen. Je zult het bruidsboeket af en toe af moeten stoffen, doe dit met een zachte borsteltje. Helemaal handig is het om je bruidsboeket met droogbloemen in een glazen stolp te bewaren. Zo kun je het boeket een mooi plekje in huis geven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *