Bruidsboeket in de vorm van een waterval

Op zoek naar een uniek en opvallend boeket voor je bruiloft? Dan is een waterval bruidsboeket misschien iets voor jou. In dit bruidsboeket lopen de bloemen naar beneden wat voor een bijzonder effect zorgt. Een waterval boeket past goed bij een moderne bruiloft, maar heeft ook een chique en klassieke stijl. Het is maar net wat jullie wensen zijn! 

Bloemen zijn altijd een prachtige toevoeging aan elke bruiloft. De belangrijkste bloemen komen in jouw bruidsboeket terecht. Dit prachtige bloemstuk is een echte aanvulling op je trouwoutfit. Er zijn heel wat verschillende soorten boeketten mogelijk, maar een waterval bruidsboeket is in ieder geval een unieke keuze!

Wat is een waterval bruidsboeket?

Het waterval bruidsboeket wordt ook wel een cascade boeket genoemd, verwijzend naar het Franse woord voor waterval. Het is een bruidsboeket waarbij de bloemen in een golvende beweging over de hand van de bruid vallen en naar beneden lopen, vergelijkbaar met het water in een waterval. Dit creëert een prachtig effect dat zeker de aandacht zal trekken op jullie bruiloft! Je kunt gaan voor een subtiele waterval, maar ook voor een uitbundig boeket dat ver naar beneden loopt. Als dat geen echte eyecatcher is!

Welke bloemen kies je voor jouw boeket?

Er zijn veel verschillende soorten bloemen die je kunt verwerken in een waterval bruidsboeket. Sowieso zijn de kleuren van jullie thema en het seizoen waarin jullie trouwen bepalend voor de keuze. Daarnaast zou je ook nog kunnen kijken naar de betekenis van verschillende bloemen. Voor waterval boeketten zou je onder andere kunnen denken aan rozen, lelies en orchideeën. Je kunt ook groen toevoegen, zoals bijvoorbeeld eucalyptus. Voel je vrij om ook te experimenteren met andere bloemen en zo een unieke samenstelling te creëren in samenspraak met je bloemist. Het belangrijkste is dat je zorgt voor voldoende variatie in grootte, vorm en textuur van de bloemen. Natuurlijk moeten de bloemen ook geschikt zijn om in de watervalvorm gebonden te worden. Lange bloemen lenen zich hier het best voor. Om de bloemen op de juiste manier op te bouwen, wordt er gebruik gemaakt van verschillende lagen.

Handige tips voor een bruidsboeket in de vorm van een waterval

Tot slot nog wat handige tips voor als je een waterval boeket wil bestellen voor jullie bruiloft. Denk goed na over de lengte en grootte van het boeket. Er is van alles mogelijk, maar het totale boeket moet  natuurlijk wel goed staan bij je trouwjurk. Het is dus belangrijk om er goed op te letten dat de verhoudingen kloppen. Hoe groter en langer het boeket, hoe zwaarder het zal zijn om mee te tillen. Dit is dus goed om rekening mee te houden. Laat je vooral informeren door de bloemist wat praktisch en haalbaar is voor jullie bruiloft.