De Protea als eyecatcher in jouw bruidsboeket

Tegenwoordig bestaat een bruidsboeket al lang niet meer alleen uit rozen. Je kunt dit bijzondere boeket namelijk precies zo laten maken als je zelf wilt. De Protea is een prachtige bloem die erg geschikt is als eyecatcher in het bruidsboeket. Deze bloem geeft je boeket een exotische twist en zorgt er voor dat hij lekker opvalt!

De Protea is een grote bloem met oranje-roze bladeren en een opvallend hart. De steel van de Protea is erg stevig, waardoor hij als ook als enkele bloem goed te gebruiken is. Nog mooier is het echter wanneer je hem als eyecatcher in je bruidsboeket gebruikt. Deze enorme bloem zal namelijk flink wat aandacht trekken. Hij ziet er dan ook prachtig uit!

Leuk weetje: De Koningsprotea is de nationale bloem van Zuid-Afrika. Deze bloem wordt daar ook wel Suikerbossie genoemd. Overigens komt de naam Protea van de mythische held Proteus. Deze zeeheld kon zichzelf in elke vorm laten veranderen. De natuurkundige Linnaeus gaf de bloem deze naam, omdat hij er zo verschillend uit kan zien.

Bruidsboeketten met Protea

De Protea is geschikt voor heel wat verschillende soorten bruidsboeketten. Je kunt er natuurlijk een mooi zomers boeket van maken met lichte kleuren, maar ook voor een winters bruidsboeket kun je deze bloem goed gebruiken. Ben je benieuwd hoe dit er uit komt te zien? Wij hebben vast wat mooie voorbeelden voor je op een rijtje gezet. Handig om te gebruiken als inspiratie voor je eigen bruidsboeket!

Twee bruiden met bruidsboeket

Fotograaf: Miranda Stokkel, Boeket: Azalea Flowers via Nouba

Andere bijzondere bruidsboeketten

Is een bruidsboeket met een Protea niet echt iets voor jou, maar ben je wel op zoek naar een ander bijzonder boeket voor jullie bruiloft? Dan zou je eens een kijkje kunnen nemen op één van de volgende pagina´s:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *