Fotograaf: Forever Photography

Bruidshenna als prachtige lichaamsversiering voor de bruiloft

Als bruid is het natuurlijk ontzettend belangrijk om er op je best uit te zien. Je wilt de hele dag door stralen en straks met veel plezier op de trouwfoto’s terugkijken. Met bruidshenna zie je er niet alleen op de trouwdag zelf extra bijzonder uit, maar zal je je ook in de dagen na de bruiloft nog een echte bruid voelen. 

Wist je dat het aanbrengen van bruidshenna een eeuwenoude traditie is? Dit is dé manier om er extra speciaal uit te zien tijdens jullie bruiloft. Een henna artiest kan voor een prachtige versiering op je handen en voeten zorgen. Maar waar komt bridal henna eigenlijk vandaan? En wat zijn de mogelijkheden?

Waar komt henna vandaan?

Henna is een natuurlijke, rode kleurstof die gebruikt wordt om versieringen op het lichaam aan te brengen. De hennapasta trekt in het bovenste laagje van de huid en laat hier een dieprode of oranje/bruine kleur af. Met henna worden ware kunstwerken gemaakt die je vooral op de handen en voeten van vrouwen terugziet. Henna komt veel voor in Arabische, Afrikaanse, Turkse en Indische culturen. In de verschillende culturen zijn ook verschillende stijlen terug te zien. Zo gebruiken ze in Marokko veel geometrische vormen, terwijl je in het Midden-Oosten meer bloemfiguren ziet.

Betekenis van bruidshenna

Henna heeft een spirituele betekenis en wordt vaak gebruikt om bijzondere gelegenheden te vieren. Als ze ergens weten waar je een bruiloft goed kunt vieren, is het wel in India. Een Hindoestaanse bruiloft duurt namelijk meerdere dagen en zit vol met feestelijke tradities. Eén van deze tradities is de hennaceremonie die vlak voor de bruiloft plaatsvindt. Tijdens deze ceremonie worden de handen en voeten van de bruid prachtig versierd met henna. Maar niet alleen in India komt bruidshenna voor. Deze bijzondere traditie komt namelijk terug bij verschillende bevolkingsgroepen en religies wereldwijd.

Bruidshenna is prachtig op de bruiloft zelf, maar blijft ook in de dagen daarna nog op het lichaam zitten. Men zegt dat hoe langer de henna zichtbaar blijft, hoe meer liefde de man voor zijn vrouw zou hebben.

Voorbeelden van bridal henna designs

Hoe jouw bruidshenna er uit komt te zien, hangt natuurlijk helemaal af van jouw wensen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een klein, subtiel ontwerp of je kunt juist all the way gaan met een groots en opvallend bridal henna design. Wist je bijvoorbeeld dat je met henna allerlei soorten patronen kunt tekenen? Deze patronen variëren van elementen die op de natuur gebaseerd zijn tot designs die symbool staan voor liefde of geluk. Er is van alles mogelijk!

Bruidshenna bij een Indiase bruid

Fotograaf: Tec Petaja Photo via Brides

Bruidshenna voor jullie bruiloft

Een hennaversiering laten aanbrengen, is een klusje waar je even geduld voor moet hebben. Hoe lang het in totaal duurt is uiteraard afhankelijk van het ontwerp, maar je bent zo een paar uur bezig. Wanneer je bruidshenna wilt laten zetten, is dit dan ook een mooi moment om even helemaal tot rust te komen en vast stil te staan bij jullie bruiloft. Want wat is het bijzonder dat jullie eindelijk gaan trouwen! Doordat de henna lang zichtbaar blijft op de huid, kun je je bruidshenna al een paar dagen voor de bruiloft laten aanbrengen. Wel zo makkelijk, want dat scheelt een hoop tijd op de dag zelf.

Zou jij ook graag henna willen laten aanbrengen voor jullie trouwdag? Voor professionele bruidshenna kun je terecht bij iSafrina. Zo kun je prachtige versieringen op je lichaam aan laten brengen om jullie bruiloft nóg specialer te maken.