Bruid met vlecht

Fotograaf: Sara Lobla via Rock My Wedding

De mooiste bruidskapsels met vlecht voor jullie bruiloft

Heb jij al nagedacht over het bruidskapsel voor jullie bruiloft? Er is natuurlijk van alles mogelijk! Zo kun je je haar laten opsteken of juist gaan voor losse lokken. Een ander leuk idee is het maken van een vlecht in je haar. Dit is net even wat anders dan een standaard bruidskapsel. Ben je benieuwd wat er allemaal mogelijk is? Wij hebben de mooiste bruidskapsels met vlecht voor je verzameld! 

Een bruidskapsel is erg belangrijk. Het bepaalt immers een deel van je look voor the big day. Op internet kun je inspiratie opdoen voor een bruidskapsel dat goed bij je past. Heb je lange haren? Veel bruiden kiezen er voor om hun haren op te steken, maar het kan natuurlijk ook anders. Een vlecht is een mooi alternatief!

Bruidskapsels met vlecht

Wil je geen losse lokken, maar ook geen opgestoken kapsel? Dan is een vlecht misschien wat voor jou. Dit kan prachtig staan boven een trouwjurk. Er zijn verschillende soorten vlechten die je kunt gebruiken als bruidskapsel. Een strakke vlecht ziet er netjes uit en een lossere variant geeft een wat meer nonchalante uitstraling. Je kunt je haar ook invlechten of een klein vlechtje maken en je haar vervolgens opsteken. Een opgestoken bruidskapsel met een vlecht ziet er net even wat speelser uit dan wanneer je je haar gewoon opsteekt.

Bruid met vlecht

Fotograaf: Zoe Lonergan via Brides

Bohemian bruid

De laatste jaren is de bohemian bruiloft erg populair. Dit is geen chique bruiloft, maar een gezellige bruiloft met veel natuurlijke elementen. Als bohemian bruid hoef je er dan ook niet super netjes uit te zien. Geen opgestoken haren dus! In plaats hiervan kunnen bruidskapsels met een rommelige vlecht een goed idee zijn. Zo’n vlecht zorgt namelijk voor een frisse uitstraling en het echte buiten gevoel. Dit bruidskapsel kun je bovendien goed combineren met een bloemenkrans. Dit maakt het bohemian plaatje helemaal compleet!

Voorbeelden van bruidskapsels met vlecht

Lijkt het jou wel wat om je haar in een vlecht te dragen op jullie bruiloft? Dan is het handig om wat mooie voorbeelden uit te kiezen die je vervolgens aan je kapster kunt laten zien. Wij hebben vast wat foto’s voor je verzameld van de mooiste bruidskapsels met vlecht als inspiratie!

Bruid met vlecht

Fotograaf: Lovedale Photography via Polkadot Bride

Bruid met vlecht

Fotograaf:Tessa Barton via Brides

Andere soorten bruidskapsels

Is een vlecht toch niet helemaal jouw ding? Geen enkel probleem! Er zijn namelijk ook nog heel wat andere mooie bruidskapsels waar je uit kunt kiezen. Laat je haren bijvoorbeeld mooi opsteken of ga juist voor een los bruidskapsel. Je kunt eventueel gebruik maken van haaraccessoires of een mooie bloemenkrans om het plaatje compleet te maken. Zorg dat je altijd een proefsessie boekt bij de kapster. Zo kun je vast zien hoe het bruidskapsel staat en zul je er niet pas op de bruiloft achter komen als het kapsel dat je in je hoofd had misschien toch niet zo mooi staat als je dacht. Verder is het handig om een goed voorbeeld mee te nemen zodat je gemakkelijk duidelijk kunt maken wat voor kapsel je graag wilt voor jullie bruiloft.