20 Tips voor een onvergetelijke bohemian bruiloft

Bohemian bruiloften zijn ontzettend populair. Het is het tegenovergestelde van een tot in de puntjes georganiseerde, chique bruiloft waarbij de gasten zich netjes aan de kledingvoorschriften moeten houden. Bij de bohemian bruiloft staan vrijheid en een ontspannen sfeer centraal. Met deze 20 tips zorg jij ook voor de boho vibes op jullie trouwdag!

Willen jullie een heerlijke back to nature bruiloft zonder te veel verplichtingen? De bohemian bruiloft is niet voor niets zo populair. Met deze 20 tips kunnen jullie dit thema heel gemakkelijk toepassen!

Tip 1: Begin met de trouwkaarten

Wanneer je voor een thema kiest voor jullie bruiloft, is het belangrijk dit thema van begin af aan te gebruiken. De eerste stap is dus het maken van de trouwkaarten in bohemian stijl.

Tip 2: Kies een geschikte locatie voor jullie bohemian bruiloft

De locatie die jullie kiezen voor de bruiloft is heel bepalend voor de sfeer van de dag. Kies voor een rustige locatie zoals een oude boerderij, een open plek in het bos, het strand, jullie eigen tuin of een groot grasveld.

Tip 3: Maak gebruik van tenten

Buiten trouwen past perfect bij het bohemian gevoel. Om toch voldoende overkapping te hebben, kun je bruiloft tenten huren. Deze tenten zijn in allerlei verschillende stijlen te krijgen. Een mooie bohemian tent is dus zeker een mogelijkheid!

Tip 4: Koop een bohemian jurk in plaats van een trouwjurk

Trouwjurken zijn erg duur, maar als je een gewone bohemian jurk koopt, ben je veel minder geld kwijt. Er zijn genoeg mooie jurken verkrijgbaar die heel geschikt zijn om te dragen als trouwjurk.

Tip 5: Trouw op blote voeten

Waarom zou je de hele dag rondlopen op hoge hakken om vervolgens bijna niet meer te kunnen dansen van de pijn in je voeten? In plaats hiervan kun je ook een mooi paar sandaaltjes aanschaffen of zelfs op blote voeten trouwen! Niets zo fijn als het gras of het zand te voelen tijdens het lopen.

Tip 6: Vermijd een strak bruidskapsel

Een strak bruidskapsel past niet goed binnen het bohemian thema. In plaats hiervan kun je kiezen voor losse lokken of een mooie vlecht. Opgestoken haar is ook prima, zolang het maar niet te strak vastgebonden zit.

Boho bruidskapsel

Fotograaf: Hanna Photography via Ruffled Blog

Tip 7: Denk aan boho accessoires

Naast een mooie jurk horen er ook accessoires bij je trouwoutfit. Een bloemenkrans past goed bij het bohemian thema, maar je kunt bijvoorbeeld ook denken aan een mooie, lange ketting.

Tip 8: Less is more

Wat betreft make-up kun je alle kanten op. Blijf vooral dicht bij jezelf en ga bijvoorbeeld voor een natural look. Toch liever wat meer make-up? Er zijn ook bohemian brides die juist donkere kleuren gebruiken.

Tip 9: Maak een bruidsboeket van wilde bloemen

Met wilde bloemen kun je een prachtig bruidsboeket maken. Je kunt ook wilde bloemen gebruiken voor de decoratie.

Tip 10: Zet houten wegwijzers neer

Als jullie op een groot terrein trouwen, is het wel zo fijn wanneer er wegwijzers staan zodat de gasten weten waar ze heen moeten lopen. Deze wegwijzers kun je zelf maken met hout en verf.

Tip 11: Mix & match

Wat betreft decoratie kun je helemaal los gaan. Mix & match is hierbij het beste advies. Zorg voor een combinatie van vintage en modern, ga voor verschillende printjes en texturen en houd je niet te veel aan enkele themakleuren.

Tip 12: Gebruik veel natuurlijke elementen

Back to nature hoort echt bij de bohemian stijl. Kies daarom voor veel natuurlijke elementen bij het decoreren van jullie bruiloft. Houten takken, stenen, wol of veren zijn bijvoorbeeld goed te gebruiken. Pampasgras doet het altijd goed op een bohemian bruiloft.

Tip 13: Heel veel bloemen

Verder is het leuk om veel gebruik te maken van bloemen. Natuurlijk in je bruidsboeket, maar ook als haaraccessoire of als decoratie op de bruidstaart.

Tip 14: Trouw in de buitenlucht

Het is heerlijk als jullie buiten kunnen trouwen. En eigenlijk kun je dan het beste de hele bruiloft buiten laten plaatsvinden. Van de ceremonie tot het trouwfeest, fijn in het zonnetje en onder de sterrenhemel.

Tip 15: Hang dromenvangers op als decoratie

Dromenvangers zijn prachtig om te zien en ze zijn goed te gebruiken als decoratie op een bohemian bruiloft. Je kunt ze in de bomen hangen of gebruiken als backdrop voor jullie ceremonie.

Tip 16: Laat de gasten in alle rust genieten van het eten

Bij een bohemian bruiloft hoort geen chic diner, maar heerlijk eten waar de gasten in alle rust van kunnen genieten. Kies bijvoorbeeld voor een aantal lekkere foodtrucks of organiseer een grote barbecue.

Tip 17: Kies voor lokaal

Wat eten betreft kun je ook het beste kiezen voor lokale producten. Dit past goed bij het back to nature concept en je vermindert hiermee de belasting op het milieu. Bovendien is het hartstikke leuk om allerlei hapjes te eten die afkomstig zijn van lokale boeren.

Tip 18: Creëer gezellige zithoekjes

Het is fijn als de gasten tussen al het dansen en feesten door even lekker kunnen zitten en uitrusten. Hiervoor kun je gezellige hoekjes creëren met kussens en kleden.

Tip 19: Zorg voor sfeervolle verlichting

Met verlichting kun je heel goed zorgen voor een gezellige en romantische sfeer. Dit doe je bijvoorbeeld door lantaarns te gebruiken of kleine lichtjes die je buiten in de bomen hangt.

Tip 20: Sluit af met een kampvuur

De perfecte afsluiting van een bohemian bruiloft is gezellig met vrienden en familie rond een kampvuur zitten. Met live gitaarmuziek er bij kan de avond echt niet meer stuk!