De huwelijksnacht in een hotel doorbrengen of thuis slapen?

Na afloop van de bruiloft volgt de huwelijksnacht. Veel bruidsparen kiezen ervoor om deze nacht in een luxe hotel door te brengen, maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om thuis te slapen tijdens de huwelijksnacht. Het boeken van een bruidssuite is dan ook niet per se nodig, maar het kan wel heel leuk zijn. Moeten jullie nog kiezen wat jullie zelf gaan doen? Wij zetten de voor- en nadelen van een huwelijksnacht in een hotel of thuis voor je op een rijtje!

Jullie trouwdag afsluiten in een super-de-luxe bruidssuite met een enorm bed, een prachtige jacuzzi en een fles champagne? Dat klinkt natuurlijk heerlijk, maar toch zijn er ook redenen te bedenken waarom het fijner is om in jullie eigen huis te overnachten tijdens de huwelijksnacht. Benieuwd wat deze redenen zijn? Je leest ze hier!

Voordelen van een bruidssuite

Veel bruidsparen kiezen ervoor hun huwelijksnacht in een hotelkamer door te brengen. Dat is natuurlijk niet voor niets, want het is heerlijk om ´s ochtends wakker te worden in een prachtige bruidssuite. Wanneer jullie een hotelovernachting boeken, verleng je hiermee eigenlijk de bruiloft. De kans is groot dat er ´s nachts weinig energie meer is voor romantiek, maar ´s ochtends is het heerlijk om rustig samen wakker te kunnen worden in een luxe kamer. Dit is hét moment om eens groots uit te kunnen pakken met een jacuzzi en een kingsize bed! Bestel een ontbijt op bed en jullie hoeven helemaal nergens meer aan te denken.

Ligt jullie trouwlocatie wat verder van jullie woonplaats af? Dan kan het ook ideaal zijn om in een hotel te overnachten dat wel dicht in de buurt ligt. Zo hoeven jullie na de bruiloft niet ver meer te reizen en kunnen jullie zo het bed in duiken!

Nadelen van een hotel voor jullie huwelijksnacht

Er zitten natuurlijk niet alleen maar voordelen aan het boeken van een bruidssuite verbonden. Een belangrijk nadeel is het prijskaartje. Een normale hotelovernachting kost al best wat geld, voor een bruidssuite betaal je nog meer. Reken hiervoor op zo´n 100 tot 300 euro, afhankelijk van de luxe die jullie willen. Dat betekent dat jullie heel wat geld kunnen besparen, wanneer jullie gewoon thuis overnachten. Dit geld kunnen jullie vervolgens weer besteden aan de bruiloft of de huwelijksreis. Verder kan het fijn zijn om in jullie eigen omgeving te zijn na alle drukte van de bruiloft. Jullie hebben waarschijnlijk flink wat cadeaus en kaartjes gekregen en het kan heerlijk zijn om de volgende ochtend thuis alles rustig uit te kunnen pakken en een plekje te kunnen geven. Als jullie in een hotel slapen tijdens de huwelijksnacht zul je hier nog even mee moeten wachten.

Huwelijksnacht thuis

Kiezen jullie er uiteindelijk voor om de huwelijksnacht thuis te beleven? Zorg dan dat je vooraf vast wat voorbereidingen treft zodat er toch genoeg romantiek in huis wordt gehaald. Wat dacht je bijvoorbeeld van kaarsen, rozenblaadjes op bed en een lekker ontbijt voor de volgende ochtend met een fles champagne en een doos bonbons? En natuurlijk kan ook een mooi fris dekbed niet ontbreken. Op deze manier voelt jullie eigen huis toch bijna als een luxe hotel! Jullie zouden er ook nog voor kunnen kiezen om tijdens de wittebroodsweken een luxe hotelovernachting te boeken. Zo hebben jullie de nacht na de bruiloft wat meer rust, maar kunnen jullie je nog wel op een leuk uitje samen verheugen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *