Bruidspaar in bed

Fotograaf: Karina & Maks

Een onvergetelijke huwelijksnacht? Zo gaat het wél lukken!

De huwelijksnacht klinkt een beetje sprookjesachtig en voor sommige stellen is dit dan ook de eerste keer dat ze echt een nacht met elkaar door mogen brengen. Toch blijkt het in de praktijk vaak minder romantisch te zijn dan het klinkt. Wist je dat meer dan de helft van de stellen helemaal geen seks op de huwelijksnacht heeft? Met deze 5 tips zorgen jullie wél voor een onvergetelijke huwelijksnacht! 

Natuurlijk draait de bruiloft om de liefde die jullie voor elkaar hebben. Je wilt dan ook graag genoeg tijd met elkaar doorbrengen. Afsluiten met een heerlijke romantische nacht samen klinkt natuurlijk perfect. Toch blijkt het voor de meeste bruidsparen in de praktijk anders te werken. Vermoeidheid en alcohol hakken er in waardoor jullie tegen de tijd dat jullie de slaapkamer hebben bereikt, waarschijnlijk alleen maar willen slapen. Vinden jullie seks op de huwelijksnacht toch erg belangrijk? Of willen jullie gewoon nog wat tijd met elkaar doorbrengen? Met deze 5 tips zullen jullie een onvergetelijke huwelijksnacht beleven!

1. Een onvergetelijke huwelijksnacht begint bij een goed hotel

Natuurlijk kunnen jullie na de bruiloft gewoon thuis in jullie eigen huis slapen, maar de kans op romantiek is daar iets minder groot. Tenslotte zal je al snel afgeleid zijn door allerlei andere dingen. Misschien ga je meteen aan het opruimen of ben je eigenlijk heel nieuwsgierig naar de stapel huwelijkscadeaus die op jullie ligt te wachten. Omdat de huwelijksnacht zo bijzonder is, is het extra leuk om hier een luxe suite voor te boeken. Zo hebben jullie alle ruimte in een kingsize bed, kunnen jullie de avond misschien wel afsluiten in de jacuzzi en hoeven jullie je nergens meer druk over te maken.

2. Besteed extra aandacht aan je lingerie

Natuurlijk kies je als bruid de juiste lingerie uit voor onder je trouwjurk, maar zorg er wel voor dat dit een setje is waar je je ´s avonds ook sexy in voelt. Het kan zijn dat je speciale lingerie nodig hebt die precies onder je trouwjurk past, maar niet zo fijn is voor in bed. In dat geval kun je een ander setje aanschaffen voor tijdens de huwelijksnacht.

3. Laat de alcohol zo veel mogelijk staan

Natuurlijk is een glaasje alcohol lekker en hoort het er ook een beetje bij. Tenslotte willen jullie vieren dat jullie getrouwd zijn. Houd het alleen wel bij één of twee glaasjes om te zorgen dat je er geen last van krijgt. Alcohol verkleint namelijk de kans dat seks op de huwelijksnacht een succes wordt. Bovendien zou het jammer zijn om de ochtend na jullie bruiloft met een flinke kater wakker te worden.

4. Organiseer een leuke afsluiting van jullie trouwfeest

Sommige trouwfeesten gaan tot in de late uurtjes door en tegen de tijd dat jullie dan terug zijn in het hotel zullen jullie ogen meteen dichtvallen. In plaats hiervan kun je ook voor een knallende afsluiting van jullie trouwfeest zorgen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een vuurwerkshow? Trouwen jullie langs het water? Dan kunnen jullie samen in een bootje wegvaren. De gasten kunnen nog even door feesten als ze willen, terwijl jullie in alle rust aan jullie nacht samen beginnen.

5. Leg geen druk op de huwelijksnacht

En als jullie dan eindelijk samen zijn, is het belangrijk om er zo min mogelijk druk op te leggen. Seks op de huwelijksnacht hoeft natuurlijk niet per se, ook zonder kunnen jullie er een onvergetelijke nacht van maken. Bouw het moment rustig op: steek wat kaarsjes aan, zet een romantisch muziekje op en drink samen nog een glaasje champagne. Als jullie rustig aan doen, komt de romantiek vanzelf.