Trouwlocatie met overnachting

Fotograaf: Mon et Mine

5 Prachtige trouwlocaties met overnachting voor het bruidspaar én de gasten

Na een maandenlange voorbereiding gaat de trouwdag zelf voor je gevoel veel te snel voorbij. Door alle drukte is het bovendien vaak lastig om alle gasten te kunnen spreken. Dus waarom zou je de bruiloft dan niet gewoon wat langer maken? Met een meerdaagse bruiloft hebben jullie nog meer tijd om van alle mooie momenten te genieten. Ben je op zoek naar de perfecte trouwlocatie met overnachting? Wij hebben de mooiste trouwlocaties vast voor je op een rijtje gezet!

Het zoeken van een trouwlocatie is een belangrijk onderdeel van de voorbereidingen van jullie bruiloft. De trouwlocatie is namelijk bepalend voor jullie trouwdag. Zodra jullie een trouwlocatie hebben gevonden, weten jullie immers wat de mogelijkheden en de kosten worden van jullie bruiloft. Willen jullie graag een meerdaagse bruiloft organiseren? Wij hebben de mooiste trouwlocaties met overnachting in Nederland en België voor je verzameld!

Trouwen met overnachting voor de gasten

Vaak kiest het bruidspaar er voor om in de buurt van de trouwlocatie te blijven overnachten, maar sommige gasten moeten nog een eind naar huis rijden. Eigenlijk is het jammer dat jullie bruiloft al zo snel na al die gezelligheid moet eindigen. In plaats hiervan zouden jullie ook een overnachting voor alle gasten kunnen regelen. Zo hoeft niemand de Bob te zijn en kan iedereen zo lang blijven feesten als hij of zij maar wil. Bovendien hebben jullie de volgende ochtend alle tijd om nog even rustig na te praten met jullie gasten. Klinkt heerlijk toch? De volgende 5 trouwlocaties bieden overnachtingsmogelijkheden voor jullie als bruidspaar én een flink aantal gasten:

#1. De Pollepleats

De Pollepleats is een prachtige trouwlocatie in het Friese merengebied. Op deze moderne boerderij die van alle gemakken is voorzien, kan de gehele bruiloft plaatsvinden. Gaan jullie liever voor een intieme trouwceremonie in een schattig kerkje? Dan kun je per boot naar het nabijgelegen kerkje van Sandfirden varen. Vervolgens kunnen jullie het huwelijk vieren op de dansvloer van de Pollepleats en na afloop natuurlijk met z’n allen blijven overnachten. Extra fijn: er is voor het bruidspaar een luxe bruidssuite beschikbaar.

#2. De Heische Hoeve

Op zoek naar Brabantse gezelligheid? Dan zit je bij de Heische Hoeve zeker goed! Dit is een prachtige, landelijke locatie waar jullie een sfeervolle bruiloft kunnen organiseren. In de zomer zijn er buiten mogelijkheden genoeg. Zo kun je bijvoorbeeld trouwen op een eiland aan het water, klinkt dat niet romantisch? Ook dineren kan prima buiten want onder de overkapping zijn jullie goed beschermd tegen regen en felle zon. Gaan jullie toch liever naar binnen? Hier vindt je een grote dansvloer waar alle voetjes zeker van de vloer zullen gaan!

#3. Kampeerterrein De Lievelinge

Gaan jullie voor een bruiloft in festivalstijl? Dan is kampeerterrein De Lievelinge een prachtige plek om elkaar het jawoord te geven. Niet alleen hebben jullie hier alle ruimte voor een heerlijke buiten bruiloft, ook is er genoeg plaats voor de gasten om te blijven overnachten. Huur bijvoorbeeld een veldje af waar alle gasten hun eigen tentje op kunnen zetten of maak een keuze uit de verschillende bijzondere overnachtingsmogelijkheden die de camping biedt. Zo kun je bijvoorbeeld slapen in een oude schoolbus of in een prachtige lodge. Dit wordt zeker een onvergetelijke bruiloft!

#4. Château Cugnon

Ook over de grens zijn prachtige trouwlocaties te vinden waar je kunt trouwen én kunt blijven slapen met alle gasten. Château Cugnon is hier een prachtig voorbeeld van. Op dit bijzondere landgoed in de Belgische Ardennen kunnen jullie trouwen en met maximaal 50 gasten blijven slapen. Bovendien hebben jullie hier de beschikking over een klein binnenzwembad, een sauna en jacuzzi’s. Alle ingrediënten dus voor een ontspannend trouwweekend!

#5. Château De Blier

Ook Château De Blier is een prachtige Belgische trouwlocatie. Het gebouw ziet er uit als een echt kasteel en is daardoor een ontzettend bijzondere plek. Bovendien staat Château De Blier middenin een uitgestrekt, groen landschap waar jullie fijn kunnen wandelen of fietsen. Op deze manier wordt jullie bruiloft een heerlijk weekend er tussenuit voor zowel jullie als de gasten. Je krijgt er spontaan een vakantiegevoel van! Is het weer toch wat minder goed dan jullie gehoopt hadden? Dan is er binnen uiteraard ook voldoende ruimte voor iedereen.

Trouwlocatie met overnachting Château de Blier

Fotograaf: Mon et Mine

Kosten van een trouwlocatie met overnachting

Een trouwlocatie met overnachting kost vaak meer dan wanneer je een gewone trouwlocatie boekt. Je moet immers de kamers van alle gasten betalen en jullie maken twee of zelfs drie dagen gebruik van de locatie. De kosten zijn uiteraard afhankelijk van de locatie die je kiest. Houd er in ieder geval rekening mee dat er over het algemeen veel verborgen kosten zijn. Denk bijvoorbeeld aan toeristenbelasting, kosten voor een linnenpakket of het opmaken van de bedden, (overmatige) energiekosten, schoonmaakkosten en de borg.

Overigens hoeft een trouwlocatie met overnachting niet heel veel duurder te zijn dan wanneer jullie gewoon één dag trouwen. Soms is het namelijk mogelijk om op deze locaties jullie eigen drank en eten te regelen. Dit kan weer aanzienlijk wat kosten schelen waardoor de totale kosten voor trouwen met een mogelijkheid voor blijven slapen toch meevallen.