Buffet met bruiloft hapjes

Fotograaf: Brigitte & Thierry Photography via Rock My Wedding

De lekkerste bruiloft buffet ideeën

Lekker eten is natuurlijk heel belangrijk op een bruiloft. Je kunt een cateringbedrijf inschakelen, maar de lekkerste hapjes maak je zelf! Omdat het leuk is als gasten zelf kunnen kiezen wat ze nemen, laten wij je wat lekkere ideeën zien voor het eten en drinken op een bruiloft buffet. 

Bij een bruiloft buffet denk je misschien al snel aan een diner waarbij de gasten hun eigen bordje vol kunnen scheppen met een stukje vlees, frietjes of krieltjes en wat groente of salade. Gelukkig zijn er ook heel wat creatievere ideeën te bedenken voor het bruiloft buffet. In Amerika zijn food bars bijvoorbeeld hartstikke populair. Niet alleen als avondmaaltijd, maar ook voor bij de receptie of tijdens het trouwfeest. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze overheerlijke ideeën?

Make your own taco bar

Veel mensen zijn gek op Mexicaans eten. Een ´make your own taco bar´ is hier een leuk idee voor. Zet taco´s en eventueel ook tortilla´s en nachochips neer in schalen. De rest van de bar vul je met verschillende soorten sausjes en ingrediënten. De gasten kunnen nu zelf taco´s samenstellen met hun favoriete ingrediënten!

Mexicaans eten en drinken bij taco bar op een bruiloft

Fotocredits: Etsy

Tapas buffet

Tapas zijn kleine hapjes die ideaal zijn voor bij de borrel of tijdens de receptie. Je kunt ze in schaaltjes over de tafels verdelen of samen op een tapas buffet zetten. In dat geval is het handig om de gasten allemaal een bordje te geven waar ze wat tapas op kunnen leggen.

Pizza bar

Pizza lijkt misschien niet zo chic voor een bruiloft, maar wat is het lekker! Door een combinatie van verschillende soorten pizza´s neer te zetten, kunnen de gasten alle pizzapunten kiezen die ze willen proeven. Je kunt de pizza combineren met een salade buffet of andere Italiaanse gerechten.

Buffet vol met fruit

De candybar kennen we inmiddels wel voor een bruiloft, maar eigenlijk is een buffet met fruit veel leuker. Tenslotte is dit minstens zo lekker en nog gezond ook! Rijg verschillende soorten fruit aan een stokje, snijd blokken uit een watermeloen en maak schaaltjes met bosvruchten of kersen. Je kunt het buffet decoreren met grote stukken fruit, zoals meloenen en ananassen. In plaats van gesneden stukjes fruit kun je ook een mini fruitwinkeltje creëren met grote, houten bakken.

Ideeën om het eten en drinken voor jullie bruiloft buffet klaar te maken

Ben je niet zo’n keukenprinses? Geeft niks! De meeste hapjes zijn namelijk ontzettend makkelijk te maken. Het eten en drinken voor jullie bruiloft hoeft niet heel ingewikkeld te zijn. Daarnaast kun je altijd de hulp inschakelen van je bruidsmeisjes, je moeder of een ander familielid. Het is overigens ook mogelijk om gewoon een cateringbedrijf in te huren of eten bij een restaurant te bestellen. Hierbij zou je eventueel zelf voor de styling van het buffet kunnen zorgen. Hoe je het ook regelt, de gasten zullen vast smullen van deze overheerlijke bruiloft buffet ideeën!

De styling van een bruiloft buffet

De styling van een bruiloft buffet is bijna net zo belangrijk als het eten zelf. Door het mooi neer te zetten, ziet het er immers veel lekkerder uit! Maak hiervoor niet alleen gebruik van het eten, maar gebruik ook andere elementen om mee te stylen. Wat dacht je bijvoorbeeld van vers fruit, bloemen of pompons als decoratie? Verder is het leuk om veel verschillende soorten bakjes en schalen te gebruiken om het eten te presenteren. Vergeet ook niet om overal een bordje bij te zetten, zodat de gasten precies weten wat ze op hun bord scheppen. Komen er gasten die vegetarisch eten of een speciaal dieet volgen? Ook dit kun je op de bordjes aangeven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *