Tafel met gasten aan het bruiloft diner

Fotograaf: Mon et Mine

Het menu voor jullie bruiloft diner samenstellen

Het diner is altijd een leuk onderdeel van de bruiloft. Het is een momentje van rust waarbij jullie alle tijd hebben om met de gasten te kletsen en bij te komen van alle indrukken. Bovendien kunnen jullie als het goed is genieten van de lekkerste gerechten. Maar dan moet je die natuurlijk wel geregeld hebben! Want hoe kun je het menu van jullie bruiloft diner eigenlijk het best samenstellen? 

Bij een bruiloft is het erg belangrijk om genoeg lekkere hapjes en drankjes te hebben voor de gasten. Een dag waarop iedereen met een rommelende maag en een droge keel rondloopt, is namelijk niet echt feestelijk te noemen. Het is daarom belangrijk om extra aandacht aan het menu voor jullie bruiloft diner te besteden.

Chic bruiloft diner of een informeel etentje

Wist je dat er van alles mogelijk is voor het diner op jullie bruiloft? Er zijn dan ook ontzettend veel keuzes om te maken. Het eerste waar jullie over na kunnen denken, is of jullie een chic diner willen met een keurig gedekte tafel en verschillende gangen of dat jullie liever gaan voor een informeel etentje waarbij het vooral gaat om veel en lekker eten.

Een chic diner kan heel bijzonder zijn en dit sluit mooi aan als jullie gaan voor een traditionele bruiloft. Het is een goede manier om even lekker te kunnen ontspannen en in alle rust met de gasten te kunnen kletsen. Bij een chic bruiloft diner maak je over het algemeen gebruik van een tafelschikking waardoor je vooraf goed over de indeling zult moeten nadenken. In plaats hiervan kun je ook gaan voor een informeel etentje waarbij de gasten geen vaste plekken hebben, maar hun eigen plekje kiezen of zelfs rond kunnen lopen. Het eten wordt in dit geval niet opgediend, de gasten kunnen het zelf halen bij een buffet of een foodtruck. De zorgt voor een heel andere sfeer op jullie huwelijksdiner.

Een vast (keuze) menu voor jullie bruiloft diner

Als jullie voor een zittend diner kiezen met een vaste opstelling dan zul je voorafgaande aan de bruiloft al het menu moeten samenstellen. Kies je bijvoorbeeld voor een 3-gangen diner? Dan spreek je vooraf met de cateraar af wat er per gang geserveerd wordt. Met een vast menu voor het diner kiezen jullie alle gerechten uit. Het is hierbij belangrijk om vooraf even te informeren of er gasten zijn met bepaalde dieetwensen of allergieën. Geef je de gasten liever wel wat te kiezen? Dan kunnen jullie een keuzemenu opstellen voor jullie bruiloft waarbij de gasten per gang uit verschillende opties kunnen kiezen. Zo kun je bijvoorbeeld gaan voor vis, vlees of vegetarisch. De gasten geven hun keuze voor de bruiloft door zodat de cateraar precies weet wat er opgediend moet worden.

Benieuwd wat voor gerechten er over het algemeen op een trouwmenu staan? Je zou als voorgerecht bijvoorbeeld kunnen kiezen voor soep of carpaccio. Voor het hoofdgerecht zijn biefstuk, zalm en een vegetarische quiche of pasta populaire keuzes. Wil je het menu extra bijzonder maken? Begin dan met één of meerdere lekkere amuses.

Lopend buffet in plaats van een trouwmenu

Gaan jullie liever voor een informeel etentje waarbij de gasten elkaar gemakkelijker kunnen spreken? Dan is een lopend buffet een goede oplossing. Bij een buffet kan iedereen zelf kiezen wat hij opschept en is er keuze genoeg. Ook hierbij is het handig om vooraf even te checken of er bepaalde dieetwensen zijn waar jullie rekening mee moeten houden. Zo weet je zeker dat er voor iedereen voldoende eten zal zijn. Wanneer jullie voor een lopend buffet kiezen, hoeven jullie geen compleet menu samen te stellen. Wel zijn er bepaalde keuzes die je moet maken. Vaak heeft de cateraar verschillende opties om uit te kiezen.

Bruiloft foodtruck

Gaan jullie voor een zomerse buiten bruiloft of zelfs een bruiloft in festival sfeer? Dan is het een leuk idee om één of meerdere foodtrucks te boeken voor het diner. Met foodtrucks serveer je de lekkerste gerechten op een informele manier waardoor de gasten gezellig met elkaar kunnen blijven kletsen. Ook bij een foodtruck bepaal je vooraf het menu. Je maakt uiteraard eerst een keuze voor het soort foodtruck dat je wilt boeken. Denk bijvoorbeeld aan een hamburgerkar, een Italiaanse foodtruck of een wagen met heerlijke Mexicaanse gerechten. Afhankelijk van de foodtruck die jullie kiezen, kun je vervolgens een menu samenstellen voor jullie bruiloft. Vaak kies je een aantal gerechten uit die de gasten vervolgens bij de foodtruck kunnen bestellen.

Apart menu voor de kinderen

Komen er veel kinderen op jullie bruiloft? Vergeet dan niet om voor hen een apart kindermenu samen te stellen. Niet alleen zullen zij hier erg blij van worden, ook is het voor jullie een stuk goedkoper. Friet met een lekkere snack kost namelijk weinig en wordt over het algemeen met veel enthousiasme vanuit de kinderen ontvangen.

Catering of zelf eten maken voor de bruiloft

Het makkelijks is natuurlijk om het eten op jullie bruiloft door professionals te laten regelen. Vaak kun je het eten bij de trouwlocatie zelf bestellen en anders is het mogelijk om een cateraar in te huren. Het grote voordeel hieraan is dat je alle organisatie aan een ander over kunt laten en tijdens het diner zelf volledig kunt ontspannen.

Gaan jullie voor een echte budget bruiloft? Dan is het eventueel ook mogelijk om het eten op jullie bruiloft zelf te regelen. Hier komt echter flink wat stress bij kijken en je moet dit alleen doen als je het echt heel leuk vindt. Hulp van vrienden of familie is hierbij zeker geen overbodige luxe. En vergeet ook niet om personeel in te huren die tijdens de bruiloft al het eten rond kunnen brengen of klaar kunnen zetten. Kun je nog wel wat inspiratie gebruiken voor het menu van jullie zelfgemaakte bruiloft diner? Ga dan op internet op zoek om het perfecte recept voor jullie bruiloft te vinden! Er zijn namelijk genoeg leuke ideeën waarmee je écht iets bijzonders kunt maken van jullie diner.

Afsluiten met een lekker dessert

Je maakt jullie bruiloft diner natuurlijk helemaal af met een lekker dessert. Je kunt uit één of meerdere opties kiezen die de cateraar aanbiedt, maar in plaats hiervan zouden jullie ook je eigen desserttafel kunnen maken. Dit is een tafel die vol staat met allerlei lekkere hapjes. Denk bijvoorbeeld aan donuts, chocola of misschien zelfs jullie bruidstaart. Zo hebben de gasten verschillende lekkere dingen waar ze uit kunnen kiezen.

Desserttafel met bruidstaart

Fotograaf: When He Found Her via Flourish Calligraphy

Jullie eigen menu testen voor de bruiloft

Tot slot nog één belangrijke tip: vergeet niet om jullie eigen menu te testen voor de bruiloft. Of jullie nou een cateraar inschakelen of zelf creatief aan de slag gaan in de keuken, het is heel belangrijk om zeker te weten dat het eten op jullie bruiloft lekker is. Als jullie het diner via de trouwlocatie of een cateraar boeken, is het vaak mogelijk om een speciaal proefdiner te organiseren. Jullie krijgen dan een kleine portie van alle gerechten voorgeschoteld om te kunnen keuren. Dit proefdiner is natuurlijk niet alleen handig, maar ook heel gezellig om samen te doen. Eventueel kunnen jullie hier ook de ceremoniemeester of jullie getuigen bij uitnodigen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *