Bruiloft tijdens corona? Zo kunnen jullie toch trouwen!

De uitbraak van COVID-19 heeft een grote impact op ons leven. Alles verloopt opeens anders dan we vooraf gedacht hadden. Hebben jullie een bruiloft gepland staan? Dan is de kans groot dat dit niet door kan gaan zoals jullie bedacht hadden. Toch is het niet zo dat jullie bruiloft door corona helemaal niet plaats kan vinden. Gelukkig is het nog steeds mogelijk om te trouwen. Benieuwd wat er mogelijk is? Dit zijn jullie opties! 

Na een maandenlange voorbereiding is het ontzettend zuur als jullie bruiloft niet door kan gaan vanwege corona. Het is begrijpelijk als jullie de bruiloft om deze reden cancelen en misschien verplaatsen, maar ook dat brengt veel onzekerheid met zich mee. Er zijn ook genoeg redenen te bedenken om de bruiloft juist wél door te laten gaan. Misschien is er een kindje op komst, hebben jullie een oud en ziek familielid die graag nog mee wil maken dat jullie trouwen of kunnen jullie gewoon niet wachten tot jullie elkaar het jawoord hebben gegeven. In dit geval is het mogelijk om jullie bruiloft toch door te laten gaan, maar uiteraard wel in aangepaste vorm.

Een bruiloft plannen in tijden van corona

Het plannen van een bruiloft is ontzettend lastig geworden door de uitbraak van corona. Waar je je eerst alleen nog druk hoefde te maken over het weer op jullie trouwdag, spelen er nu heel wat andere zaken mee. De regels zijn flink aangescherpt en het is lastig om ver vooruit te kunnen kijken. Tijdens een lockdown zijn de mogelijkheden heel beperkt, maar ook als er weer iets meer mogelijk is, zal de impact op jullie bruiloft nog groot zijn. Gelukkig hebben er inmiddels ook al heel wat prachtige bruiloften plaatsgevonden in coronatijd. Het is dus zeker mogelijk om toch te trouwen.

Het belangrijkste is dat jullie goed op de hoogte zijn van alle regels omtrent corona en jullie bruiloft. Bij een huwelijksvoltrekking geldt een maximum aantal van 30 aanwezigen, inclusief het bruidspaar, de trouwambtenaar, fotograaf en andere mensen die jullie inhuren. Bovendien moet iedereen die aanwezig is op de bruiloft anderhalve meter afstand kunnen houden. Wil je weten wat de precieze regels zijn omtrent corona? Informatie over alle maatregelen kun je vinden op de site van de Rijksoverheid.

Livestream van jullie bruiloft

Sinds het begin van de corona crisis verzinnen mensen al allerlei manieren om met elkaar in contact te blijven. Vrijwel iedereen is inmiddels bekend met programma’s zoals Zoom of Microsoft Teams. Willen jullie de bruiloft toch graag door laten gaan zonder jullie gasten in gevaar te brengen? Dan is het mogelijk om een livestream van jullie bruiloft te maken waarbij de gasten mee kunnen kijken tijdens de ceremonie. Het lijkt misschien een beetje gek om alleen virtuele bruiloft gasten te hebben, maar aan de andere kant is dit wel een unieke ervaring die niemand snel nog zal vergeten.

Corona en trouwen op anderhalve meter afstand

Vinden jullie het toch echt belangrijk dat bepaalde gasten jullie huwelijksceremonie in het echt mee kunnen maken? Dan is het ook mogelijk om de stoelen op anderhalve meter afstand van elkaar te plaatsen. Door de stoelen goed over de ruimte te verspreiden, moet dit kunnen. Als het mogelijk is, kunnen jullie de ceremonie buiten plaats laten vinden zodat de kans op besmetting nog kleiner is. Zorg dat je vooraf vast een indeling maakt zodat alle gasten weten waar ze moeten zitten. Op deze manier kan iedereen snel zijn plaats vinden en is er zo min mogelijk contact tussen de gasten. Komen jullie als bruidspaar later binnen dan de gasten? Zorg er dan voor dat er een breed pad is waar jullie veilig doorheen kunnen wandelen.

Toosten op jullie huwelijk

Zijn jullie dan eindelijk getrouwd? Gefeliciteerd! Dan is het natuurlijk tijd om een toost uit te brengen op jullie als bruidspaar! Zolang de horeca gesloten is, is het niet mogelijk om met elkaar een drankje te nuttigen op de trouwlocatie. In plaats hiervan kunnen jullie een virtuele borrel organiseren waarbij de gasten allemaal hun eigen drankje regelen. Een beetje gek misschien, maar wel heel gezellig!

Intieme elopement

Is het allemaal wat teveel gedoe voor jullie om gasten bij de bruiloft aanwezig te laten zijn in deze tijd met corona? Dan is het ook mogelijk om te kiezen voor een intieme elopement waarbij jullie er met z’n tweetjes tussenuit knijpen. Een elopement vindt vaak in het buitenland plaats, maar ook in Nederland kunnen jullie een mooi plekje vinden voor een intieme trouwceremonie. Eventueel kunnen jullie een videograaf inhuren die alles mooi vastlegt. Zo kunnen jullie de beelden toch nog met jullie familie en vrienden delen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *