Bruiloft tijdens Corona? Zo kunnen jullie toch trouwen!

De uitbraak van COVID-19 heeft een grote impact op ons leven. Alles verloopt opeens anders dan we vooraf gedacht hadden. Hebben jullie dit jaar jullie bruiloft gepland staan? Dan is de kans groot dat dit niet door kan gaan zoals jullie bedacht hadden. Toch is het niet zo dat jullie bruiloft door Corona helemaal niet meer door kan gaan. Gelukkig is het nog steeds mogelijk om te trouwen! 

Na een maandenlange voorbereiding is het ontzettend zuur als jullie bruiloft niet door kan gaan vanwege Corona. Het is begrijpelijk als jullie de bruiloft om deze reden cancelen en misschien naar volgend jaar verplaatsen. Toch zijn er ook redenen genoeg om de bruiloft juist wél door te laten gaan. Misschien is er een kindje op komst of hebben jullie een oud en ziek familielid die graag nog mee wil maken dat jullie trouwen. In dit geval is het mogelijk om jullie bruiloft toch door te laten gaan, maar uiteraard wel in aangepaste vorm.

Wat zijn de regels omtrent Corona?

Tot 20 mei 2020 zijn alle horecagelegenheden gesloten en alle evenementen zijn zelfs tot 1 september 2020 verboden. Een complete bruiloft zit er dus niet in, maar jullie huwelijksvoltrekking kan wel doorgaan. Hierbij mogen maximaal 30 mensen aanwezig zijn (inclusief het bruidspaar, de trouwambtenaar, fotograaf en andere mensen die jullie inhuren) en deze mensen moeten anderhalve meter afstand van elkaar kunnen houden. Het is dus even puzzelen en jullie zullen het originele plan flink aan moeten passen, maar op deze manier is het tóch mogelijk om met elkaar te trouwen. Wil je weten wat de precieze regels zijn omtrent Corona? Informatie over alle maatregelen kun je vinden op de site van de Rijksoverheid.

Live stream van jullie bruiloft

Sinds het begin van de Corona crisis verzinnen mensen al allerlei manieren om met elkaar in contact te blijven. Vrijwel iedereen is inmiddels bekend met programma’s zoals Zoom of Microsoft Teams. Willen jullie de bruiloft toch graag door laten gaan zonder jullie gasten in gevaar te brengen? Dan is het mogelijk om een live stream van jullie bruiloft te maken waarbij de gasten mee kunnen kijken tijdens de ceremonie. Het lijkt misschien een beetje gek om alleen virtuele bruiloft gasten te hebben, maar aan de andere kant is dit wel een unieke ervaring die niemand snel nog zal vergeten.

Trouwen op anderhalve meter afstand

Vinden jullie het toch echt belangrijk dat bepaalde gasten jullie huwelijksceremonie in het echt mee kunnen maken? Dan is het ook mogelijk om de stoelen op anderhalve meter afstand van elkaar te plaatsen. Door de stoelen goed over de ruimte te verspreiden, moet dit kunnen. Als het mogelijk is, kunnen jullie de ceremonie buiten plaats laten vinden zodat de kans op besmetting nog kleiner is. Zorg dat je vooraf vast een indeling maakt zodat alle gasten weten waar ze moeten zitten. Op deze manier kan iedereen snel zijn plaats vinden en is er zo min mogelijk contact tussen de gasten. Komen jullie als bruidspaar later binnen dan de gasten? Zorg er dan voor dat er een breed pad is waar jullie veilig doorheen kunnen wandelen.

Toosten op jullie huwelijk

Zijn jullie dan eindelijk getrouwd? Gefeliciteerd! Dan is het natuurlijk tijd om een toost uit te brengen op jullie als bruidspaar! Aangezien de horeca gesloten is, is het niet mogelijk om met elkaar een drankje te nuttigen op de trouwlocatie. In plaats hiervan kunnen jullie een virtuele borrel organiseren waarbij de gasten allemaal hun eigen drankje regelen. Een beetje gek misschien, maar wel heel gezellig!

Intieme elopement

Is het allemaal wat teveel gedoe voor jullie om gasten bij de bruiloft aanwezig te laten zijn in deze tijd met Corona? Dan is het ook mogelijk om te kiezen voor een intieme elopement waarbij jullie er met z’n tweetjes tussenuit knijpen. Een elopement vindt vaak in het buitenland plaats, maar ook in Nederland kunnen jullie een mooi plekje vinden voor een intieme trouwceremonie. Eventueel kunnen jullie een videograaf inhuren die alles mooi vastlegt. Zo kunnen jullie de beelden toch nog met jullie familie en vrienden delen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *