Heb je geen zin om afhankelijk te zijn van het wisselvallige Nederlandse weer? Of lijkt het je wel wat om op een spectaculaire locatie te trouwen? Steeds meer stellen kiezen er voor te trouwen in het buitenland. Super gaaf natuurlijk, maar waar moet je allemaal aan denken bij een bruiloft in het buitenland? 

Een groot voordeel van trouwen in het buitenland is dat de omgeving vaak prachtig is. Dit levert dan ook mooie foto´s op. Bovendien heb je hier het echte vakantiegevoel en kunnen jullie dus helemaal ontspannen genieten van een bijzondere ervaring. Dit klinkt ideaal! Maar denk er wel aan dat het plannen van zo’n bruiloft iets lastiger kan zijn.

Wat kost trouwen in het buitenland?

Aan een bruiloft in het buitenland is natuurlijk een prijskaartje verbonden. Jullie gasten moeten een eind rijden of zelfs een vliegticket kopen. Niet iedereen kan dat waarderen. Wanneer jullie flink gespaard hebben, kunnen jullie de reiskosten eventueel betalen voor de gasten. Het is in ieder geval netjes om voor een locatie te zorgen waar ze kunnen overnachten. Waar jullie ook voor kiezen, zorg er in ieder geval voor dat de gasten zelf niet verplicht zijn om enorme bedragen neer te leggen om op jullie bruiloft aanwezig te kunnen zijn. Houd ook rekening met gasten die het niet zo breed hebben, maar wel graag op jullie bruiloft willen komen.

Deze kosten voor het vervoer en de locatie zijn natuurlijk afhankelijk van het land dat jullie kiezen. Verder zul je ongeveer dezelfde kosten maken als bij een bruiloft in Nederland. Wanneer jullie een goedkoop land uitkiezen, kun je echter ook wat geld besparen. Denk bijvoorbeeld aan de kosten voor eten en drinken die lager uit kunnen vallen. Tot slot kan het ook veel geld schelen wanneer jullie geen aparte huwelijksreis meer plannen, maar hem vastplakken aan de bruiloft.

Kleinschalige bruiloft

Een bruiloft in het buitenland is over het algemeen wat kleinschaliger dan een bruiloft in Nederland. Tenslotte nodig je alleen directe familie en heel goede vrienden uit om dat hele eind met jullie mee te reizen. Dat kan voordelen hebben: een kleine bruiloft kan bijvoorbeeld ontzettend sfeervol zijn!

Wat zijn de regels?

Het is belangrijk jullie van te voren goed te verdiepen in het land waar jullie willen trouwen. Want is het huwelijk dat jullie daar afsluiten wel rechtsgeldig in Nederland? Verdiep je in ieder geval goed in de regels. Je kunt overwegen een zelfstandige BABS mee te nemen uit ons eigen land. Dit is niet alleen handig omdat de ceremonie dan in het Nederlands kan plaatsvinden, maar ook omdat zij jullie veel advies zal kunnen geven. Hebben jullie een goede Nederlandse trouwfotograaf op het oog? Grote kans dat hij graag met jullie meereist naar de bestemming!

Buitenland zorgt voor extra voorbereiding

Alles bij elkaar vergt een bruiloft in het buitenland nog wat extra voorbereidingstijd dan een bruiloft in Nederland. Zorg er voor dat je alles goed overdacht hebt voor je hier definitief voor kiest. Overweeg ook zeker om een weddingplanner in te huren of contact te zoeken met iemand die woont in het land waar jullie willen trouwen. Het is een hele organisatie, maar natuurlijk wel een bijzondere ervaring. Je trouwt tenslotte (als het goed is) maar één keer!

Nog meer inspiratie nodig? Bekijk dan ook onze andere blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *