Heb je geen zin om afhankelijk te zijn van het wisselvallige Nederlandse weer? Of lijkt het je wel wat om op een spectaculaire locatie te trouwen? Steeds meer stellen kiezen er voor te trouwen in het buitenland. Super gaaf natuurlijk, maar waar moet je allemaal aan denken bij een bruiloft in het buitenland? Wij helpen je een eindje op weg! 

Een groot voordeel van trouwen in het buitenland is dat de omgeving vaak prachtig is. Dit levert dan ook mooie foto´s op. Bovendien heb je hier het echte vakantiegevoel en kunnen jullie dus helemaal ontspannen genieten van een bijzondere ervaring. Dit klinkt ideaal! Maar denk er wel aan dat het plannen van een bruiloft in een ander land iets lastiger kan zijn dan wanneer jullie gewoon in Nederland trouwen. Om je vast een eindje op weg te helpen, hebben we alle informatie voor je verzameld die je nodig hebt voor jullie eigen buitenland bruiloft.

Kosten trouwen in het buitenland

Aan een bruiloft in het buitenland is natuurlijk een prijskaartje verbonden. Jullie gasten moeten een eind rijden of zelfs een vliegticket kopen. Voor sommige gasten zal dat best een opgave zijn en niet iedereen kan het waarderen. Wanneer jullie flink gespaard hebben, kunnen jullie de reiskosten eventueel betalen voor de gasten. Het is in ieder geval netjes om voor een locatie te zorgen waar ze kunnen overnachten. Waar jullie ook voor kiezen, zorg er in ieder geval voor dat de gasten zelf niet verplicht zijn om enorme bedragen neer te leggen om op jullie bruiloft aanwezig te kunnen zijn. Houd ook rekening met gasten die het niet zo breed hebben, maar wel graag op jullie bruiloft willen komen. Het zou jammer zijn als zij jullie bruiloft moeten missen, alleen omdat jullie graag willen trouwen in het buitenland!

De totale kosten van jullie bruiloft in het buitenland zijn natuurlijk afhankelijk van het land dat jullie kiezen. Verder zul je ongeveer dezelfde kosten maken als bij een bruiloft in Nederland. Wanneer jullie een goedkoop land uitkiezen, kun je echter ook wat geld besparen. Denk bijvoorbeeld aan de kosten voor eten en drinken die lager uit kunnen vallen. Tot slot kan het ook veel geld schelen wanneer jullie geen aparte huwelijksreis meer plannen, maar een vakantie vastplakken aan de bruiloft. Op deze manier heb je in ieder geval de kosten voor de reis er al uit!

Kleinschalige bruiloft

Een bruiloft in het buitenland is over het algemeen wat kleinschaliger dan een bruiloft in Nederland. Tenslotte nodig je alleen directe familie en heel goede vrienden uit om dat hele eind met jullie mee te reizen. Dat kan voordelen hebben: een kleine bruiloft kan bijvoorbeeld ontzettend sfeervol zijn! Aan de andere kant is het soms ook lastig om keuzes te maken, jullie kunnen immers maar een beperkt aantal gasten uitnodigen.

Regels voor een bruiloft in het buitenland

Het is belangrijk jullie van tevoren goed te verdiepen in het land waar jullie willen trouwen. Zoek bijvoorbeeld uit of het huwelijk dat jullie in het buitenland hebben gesloten ook rechtsgeldig is in Nederland. Je kunt overwegen een zelfstandige BABS mee te nemen uit ons eigen land. Dit is niet alleen handig omdat de ceremonie dan in het Nederlands kan plaatsvinden, maar ook omdat zij jullie veel advies zal kunnen geven. Anders is het sowieso slim om voor wat contacten te zorgen in het land waar jullie trouwen. De wetten en regels zijn vaak net even anders dan in Nederland en het is fijn om daar wat hulp bij te hebben.

Verder lezen: Regels voor trouwen in het buitenland 

Trouwfotografie in het buitenland

Jullie zullen in het land waar jullie willen trouwen op zoek moeten gaan naar de beste leveranciers voor jullie bruiloft. Natuurlijk hebben jullie ook een goede trouwfotograaf nodig. Je kunt hiervoor de portfolio´s bekijken van verschillende trouwfotografen en het kennismakingsgesprek zouden jullie via Skype kunnen regelen. Hebben jullie een goede Nederlandse trouwfotograaf op het oog? Grote kans dat hij graag met jullie meereist naar de bestemming! Natuurlijk zit hier wel een prijskaartje aan verbonden, maar het voordeel is dat jullie in Nederland vast kennis met elkaar kunnen maken.

Als jullie voor de voorbereidingen een bezoek brengen aan het land waar jullie willen gaan trouwen, is het leuk om vast een verlovingsshoot te laten maken. Op deze manier heb je wat mooie foto´s die je kunt gebruiken voor de save the date, trouwkaarten of programmaboekjes.

Voorbereiden van een bruiloft in een ander land

Alles bij elkaar vergt een bruiloft in het buitenland nog wat extra voorbereidingstijd dan een bruiloft in Nederland. Zorg er voor dat je alles goed overdacht hebt voor je hier definitief voor kiest. Overweeg ook zeker om een weddingplanner in te huren of contact te zoeken met iemand die woont in het land waar jullie willen trouwen. Het is een hele organisatie, maar natuurlijk wel een bijzondere ervaring. Je trouwt tenslotte (als het goed is) maar één keer!

Nog meer inspiratie nodig? Bekijk dan ook onze andere blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *