Pastelkleuren als decoratie op jullie bruiloft

Het is altijd leuk om een bepaald thema aan jullie bruiloft te koppelen, themakleuren zorgen namelijk voor eenheid en een mooi totaalplaatje. Gaan jullie trouwen in de lente of houden jullie gewoon erg van zachte pastelkleuren? Dan is pastel leuk om tijdens jullie bruiloft te gebruiken voor de kleuren van de decoratie. Dit is een heel geschikt thema waar je veel mee kunt! 

Hebben jullie al een thema voor jullie bruiloft gekozen? Het is slim om hier zo snel mogelijk over na te denken, omdat het invloed heeft op bijna alle andere keuzes die jullie zullen maken. Je kunt denken aan een thema zoals bohemian of retro, maar een bepaalde kleur of een kleurenpalet is ook al erg leuk. Wat dacht je bijvoorbeeld van pastelkleuren?

Wat zijn pastelkleuren?

Pastelkleuren zijn zachte kleuren die goed bij elkaar passen. Een kleurenpalet in pastel bestaat bijvoorbeeld uit lila, lichtroze, babyblauw, zacht geel en lichtgroen. Deze kleuren zijn prachtig met elkaar te combineren en goed te gebruiken bij alle verschillende onderdelen van jullie bruiloft. Ze zorgen voor een zachte en romantische sfeer. Perfect als thema voor een lente bruiloft dus!

Versiering in pastelkleuren

Themakleuren zijn eigenlijk overal wel op toe te passen: van de uitnodigingen tot de bloemen en de bedankjes voor de gasten. Pastelkleuren zijn handig voor de versiering omdat je meerdere kleuren met elkaar kunt combineren. Zo zijn er bijvoorbeeld prachtige bloemen te vinden voor een bruidsboeket in zachte kleuren. Voor de stropdas van de bruidegom kun je ook een mooie pastelkleur kiezen. Verder kunnen jullie pastel natuurlijk gebruiken voor de kleuren van de bruiloft decoratie en de bruidstaart. Hoe meer jullie themakleuren terugkomen op de bruiloft, hoe mooier het effect zal zijn. Kun je nog wel wat inspiratie gebruiken? Wij hebben vast wat mooie foto´s verzameld van bruiloften waarbij een kleurenpallet van pastelkleuren is gebruikt:

Bruid met roze bruidsboeket

Fotograaf: Rebecca Theresa Photography via 100 Layer Cake

Vintage bruiloft thema met zachte kleuren

Willen jullie meer dan alleen themakleuren? Dan zou je een vintage thema aan de pastelkleuren kunnen koppelen. Je ziet deze combinatie vaak terugkomen. Niet zo gek, want er zijn heel wat mooie vintage voorwerpen in pastelkleuren te vinden! Dit is dan ook een leuke combinatie waar je veel mee kunt voor jullie bruiloft.

Jouw jurk voor de bruiloft in pastel

Wil je niet alleen de versiering in pastel, maar ook jullie kleding? Een trouwjurk met een zachte kleur kan erg mooi zijn. Zeker wanneer je niet in het wit wilt trouwen, maar wel graag een echte trouwjurk aan wilt, is dit een goed alternatief. Er zijn bijvoorbeeld prachtige jurken te vinden in lichtblauw, roze of lila. Een combinatie van meerdere pastelkleuren is natuurlijk ook mogelijk. Deze kleuren zijn overigens ook erg mooi voor de jurkjes van de bruidsmeisjes.

Kleding van de gasten in pastelkleuren

Lijkt het jullie leuk om de gasten ook te vragen om in het thema naar jullie bruiloft te komen? Een kledingvoorschrift heeft als voordeel dat jullie thema nog beter tot zijn recht komt. Aan de andere kant zullen sommige gasten het misschien lastig vinden om zich aan de kledingregels te houden. Een groot voordeel van pastelkleuren is dat er genoeg kleding is die binnen dit thema valt. Grote kans dus dat de meeste gasten al iets in de kast hebben hangen wat bij dit thema past. Via een kort regeltje tekst op de uitnodiging kunnen jullie de gasten laten weten dat het leuk zou zijn als ze pastelkleuren in hun kleding verwerken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *