Het is altijd leuk om een bepaald thema aan jullie bruiloft te koppelen. Themakleuren zorgen voor eenheid en een mooi totaalplaatje. Gaan jullie trouwen in de lente of houden jullie gewoon veel van zachte kleuren? Dan zijn pastelkleuren leuk om tijdens jullie bruiloft te gebruiken!

Pastelkleuren zijn zachte kleuren zoals bijvoorbeeld lila, lichtroze, babyblauw of lichtgroen. Deze kleuren zijn prachtig met elkaar te combineren en goed te gebruiken bij alle verschillende onderdelen van jullie bruiloft. Ze zorgen voor een zachte en romantische sfeer. Perfect als thema voor een lente bruiloft dus!

Waar kun je pastelkleuren voor gebruiken?

Themakleuren zijn eigenlijk overal wel op toe te passen: van de uitnodigingen tot de bloemen en de bedankjes voor de gasten. Pastelkleuren zijn handig omdat je meerdere kleuren met elkaar kunt combineren. Zo zijn er bijvoorbeeld prachtige bloemen te vinden voor een bruidsboeket in zachte kleuren. Voor de stropdas van de bruidegom kun je ook een mooie zachte kleur kiezen. Verder kunnen jullie deze kleuren natuurlijk gebruiken voor de decoratie en de bruidstaart. Hoe meer jullie themakleuren terugkomen op de bruiloft, hoe mooier het effect zal zijn. Wij hebben vast wat mooie inspiratiefoto´s van bruiloften in pastelkleuren voor je op een rijtje gezet:

Vintage bruiloft thema

Willen jullie meer dan alleen themakleuren? Dan zou je een vintage thema aan de pastelkleuren kunnen koppelen. Je ziet deze combinatie vaak terugkomen. Niet zo gek, want er zijn heel wat mooie vintage voorwerpen in pastelkleuren te vinden!

Trouwjurk in een zachte kleur

Een trouwjurk met een zachte kleur kan ook erg mooi zijn. Zeker wanneer je niet in het wit wilt trouwen, maar wel graag een echte trouwjurk aan wilt, is dit een goed alternatief. Er zijn bijvoorbeeld prachtige jurken te vinden in lichtblauw, roze of lila. Een combinatie van meerdere pastelkleuren is natuurlijk ook mogelijk. Deze kleuren zijn overigens ook erg mooi voor de jurkjes van de bruidsmeisjes.

Kleding van de gasten

Jullie kunnen de gasten ook vragen om de themakleuren in hun kleding te gebruiken. Aan de ene kant zorgt dit er voor dat jullie thema nog beter tot zijn recht komt, aan de andere kant zullen sommige gasten het misschien lastig vinden om hier rekening mee te houden. Het voordeel aan pastelkleuren is gelukkig wel dat er voldoende keuze is. Als jullie graag willen dat jullie gasten ook pastelkleuren dragen, kun je dit aangeven op de uitnodiging.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *