30 Originele trouwthema’s voor jullie thema bruiloft

Als jullie gaan trouwen, is het leuk om een thema voor jullie bruiloft te bedenken. Hiermee creëer je namelijk snel sfeer en zorg je voor een samenhang tussen de verschillende onderdelen van jullie bruiloft. Bovendien maakt een thema het decoreren een stuk gemakkelijker. Kun je nog wel wat inspiratie gebruiken? Dit zijn 30 trouwthema’s die leuk zijn om te gebruiken! 

De stijl die jullie kiezen voor de bruiloft is heel bepalend voor de sfeer. Het kan helpen om een trouwthema te kiezen waarmee je voor consistentie zorgt. Daarnaast is het natuurlijk ook gewoon heel leuk om een thema aan jullie bruiloft te koppelen. Maar wat voor thema kies je dan?

Thema bruiloft 2024

Zijn jullie druk bezig met de voorbereidingen van jullie bruiloft? Dan is het handig om vast na te denken over een passend thema. Er is van alles mogelijk, zo kun je kiezen voor een bepaalde kleur, een seizoen of jullie favoriete land. Ben je benieuwd wat de leukste trouwthema’s voor 2024 zijn? Wij hebben er 30 voor je verzameld!

Bruiloft met een thema kleur

Het meest voorkomende thema voor een bruiloft is wel een bepaalde kleur. Het is namelijk heel gemakkelijk om één of meerdere kleuren aan jullie bruiloft te koppelen en je zorgt hiermee al snel voor eenheid. Zou je graag een kleur als thema willen, maar ben je er nog niet uit voor welke kleur jullie kiezen? Je kunt bijvoorbeeld denken aan de volgende thema’s:

 • Thema bruiloft pastel: Pastelkleuren lenen zich ontzettend goed voor bruiloften omdat deze zachte kleuren meteen voor een romantische sfeer zorgen. Bovendien kun je gemakkelijk meerdere pastelkleuren met elkaar combineren.
 • Touch of gold: Trouwen jullie tijdens de feestdagen? Dan is goud de perfecte thema kleur voor jullie bruiloft. Deze kleur is feestelijk en chic!
 • Compleet witte bruiloft: Officieel is de bruid de enige die in het wit mag komen op de bruiloft, maar het kan ook heel tof zijn om een compleet witte bruiloft te organiseren.
 • Blauwe bruiloft: Blauw is een populaire kleur op bruiloften. Als jullie voor deze kleur kiezen, hoef je in ieder geval niet meer na te denken over je something blue voor de trouwdag.
 • Roze bruiloft: Roze blijft een prachtige en romantische kleur. Niet zo gek dus dat je roze op veel bruiloften voorbij ziet komen.

Seizoenen en feestdagen

Trouwen jullie in een bepaald seizoen of op een bijzondere dag in het jaar? Dan zouden jullie daar meteen het huwelijksthema van kunnen maken. Wat dacht je bijvoorbeeld van:

 • Lente bruiloft: De lente is een ontzettend leuk seizoen om te trouwen. Je kunt hierbij denken aan zachte kleuren en vrolijke bloemen. Het is natuurlijk helemaal leuk als jullie trouwen wanneer de bloesembomen in bloei staan. Hier kun je prachtige foto’s mee laten maken.
 • Tropische zomer bruiloft: Liever een tropische bruiloft in de zomer? Dan doen palmbladeren en tropische bloemsoorten het goed als decoratie. Ook ananassen en flamingo’s zijn leuk om te gebruiken. En natuurlijk kan een cocktailbar ook niet ontbreken!
 • Herfstbruiloft: Ook de herfst is een prachtig seizoen om elkaar het jawoord te geven. De natuur heeft dan prachtige kleuren en het is leuk om deze kleuren terug te laten komen op jullie bruiloft. Andere decoratie zoals dennenappels en pompoenen doen het ook goed.
 • Winter wonderland: De winter is helemaal magisch om als trouwthema te gebruiken. Kleed de locatie aan met kussens, warme kleedjes en kaarsen voor een romantische sfeer. Trouwen in de winter is ontzettend sfeervol!
 • Kerstbruiloft: Trouwen jullie rondom Kerst? Dan kunnen kersbomen en kerststukjes natuurlijk niet ontbreken. Denk ook aan een warme chocolademelk buffet en andere kleine decoratie die te maken heeft met Kerst.
 • Valentijn: Valentijn is dé dag van de liefde. Natuurlijk passen hier de kleuren rood, roze en wit goed bij. Maak veel gebruik van rozen, hartjes en andere romantische decoratie die passend is bij dit thema.

Bruiloft thema in een bepaalde stijl of sfeer

Trouwen jullie niet op een specifieke dag of willen jullie gewoon graag een ander thema? Dan is het een idee om een bepaalde stijl voor jullie bruiloft te kiezen.

 • Bohemian bruiloft: Het boho thema is hartstikke populair. Hier horen een relaxte sfeer en natuurlijke elementen bij. Denk bijvoorbeeld aan mooie vloerkleden, zachte kussens en natuurlijke materialen zoals hout. Een kampvuur met live gitaarmuziek kan natuurlijk ook niet ontbreken!
 • Festival thema bruiloft: Het festivalthema lijkt wel wat op een bohemian bruiloft. Ook hierbij zorg je buiten voor een gezellige sfeer met tenten, kleden en sfeervolle lampjes. Regel een paar hippe foodtrucks voor een lekkere maaltijd en maak de festivalsfeer compleet met goede muziek.
 • Vintage bruiloft thema: Een vintage bruiloft kan ook hartstikke leuk zijn. Verzamel mooie vintage spullen om de locatie mee aan te kleden. Het is bijvoorbeeld een tof idee om verschillende soorten stoelen bij elkaar te zoeken voor de ceremonie.
 • Retro thema: Bij een retro thema kun je denken aan felle kleuren en leuke neon signs. Ook flesjes Coca-Cola kunnen niet ontbreken op een retro bruiloft.
 • Industriële stijl: Houden jullie wel van de ruige, industriële stijl? Dan is het een leuk idee om een industriële trouwlocatie te zoeken met veel beton, hout en donkere kleuren.
 • Boeren bruiloft: Ook een boeren bruiloft is een leuk thema voor jullie bruiloft. Er zijn veel leuke boerderijen waar je kunt trouwen in het weiland of tussen de dieren. Een trekker als trouwvervoer is ook een origineel idee!

Landen en culturen als huwelijksthema

Of jullie nu in Nederland trouwen of in het buitenland, het kan altijd leuk zijn om een bepaald land of een andere cultuur als thema te kiezen. Goede voorbeelden hiervan zijn:

 • Azteken tintje: Het Azteken printje ziet er vrolijk uit en kun je voor heel wat soorten decoratie gebruiken.
 • Mexicaans thema: Een Mexicaans fiesta is ook leuk als thema. Hierbij kun je een tacobar maken, Mexicaanse biertjes serveren en natuurlijk een piñata ophangen. Als dat niet gezellig wordt!
 • Marokkaanse bruiloft: Wist je dat een Marokkaanse bruiloft heel wat bijzondere tradities kent? Bij dit thema hoort natuurlijk ook mooie decoratie in de duizend-en-een-nacht stijl.
 • Cubaans: Ook Cuba is een prachtig land om te trouwen. Als je de Cubaanse stijl naar Nederland wil halen, kan een sigarenbar natuurlijk niet ontbreken!
 • Hollands: Ons eigen land heeft ook veel te bieden en kan daarmee een leuk thema vormen voor een bruiloft. Op een Hollandse bruiloft horen natuurlijk tulpen en Delfts blauw.
 • Bruiloft in Parijs: Droom je van een bruiloft in de Franse stad Parijs? Deze stad van de liefde is erg leuk als thema. Bij een Franse bruiloft horen lekkernijen zoals stokbrood en macarons. De Eiffeltoren kun je als decoratie gebruiken.
 • Italiaanse bruiloft: Een andere populaire trouwbestemming is het Italiaanse Toscane. Als jullie de bruiloft in Nederland vieren, kan dat wel in Italiaanse sferen. Serveer bijvoorbeeld Italiaanse hapjes en laat een echte pizzaoven naar de trouwlocatie komen. Eventueel kun je de kinderen op jullie bruiloft zelf pizza laten maken.

Hapjes of drankjes als origineel bruiloft thema

Liefde gaat door de maag en de hapjes en drankjes op jullie bruiloft zijn daarom heel belangrijk. Zo belangrijk zelfs, dat je er een heel thema van kunt maken.

 • Cocktail thema bruiloft: Zijn jullie gek op cocktails? Dan kunnen jullie een echte cocktailparty van de bruiloft maken. Serveer verschillende soorten cocktails of zet een grote cocktailbar neer op de trouwlocatie waar de gasten gebruik van kunnen maken.
 • Donuts: Ook donuts zijn erg lekker als snack op de bruiloft. Ze zien er bovendien zo leuk uit, dat je ook donutfiguurtjes als decoratie kunt gebruiken. En vergeet ook niet een paar leuke foto’s te maken met donuts, zoals bijvoorbeeld een foto van jullie trouwringen.
 • Fruitsoorten: Fruit is een mooie vorm van natuurlijke decoratie. Je kunt verschillende fruitsoorten gebruiken om jullie bruiloft mee te decoreren. Ananassen zien er bijvoorbeeld vrolijk uit, maar je kunt ook een buffet maken met verschillende soorten fruit.

Trouwthema’s uit films

Zijn jullie gek op films of hebben jullie samen een favoriete serie? Ook daar kun je een bruiloft thema uit halen. Wat dacht je bijvoorbeeld van:

 • Game of Thrones: De serie Game of Thrones heeft heel wat fans. Er zijn inmiddels zelfs mensen getrouwd in dit thema. Een tekst als You are the moon of my life of I am yours and you are mine kan in ieder geval niet ontbreken!
 • The Notebook: Als er een romantische film is, dan is het The Notebook wel. Het kan heel leuk zijn om een fotoshoot in dit thema te laten maken tijdens jullie bruiloft.
 • Disney thema bruiloft: Gek op Disney? Er zijn heel wat leuke Disneyfilms om als thema voor jullie bruiloft te gebruiken. Wist je dat je zelfs kunt trouwen in Disneyland? Het kost even wat geld, maar dan heb je wel een écht sprookjeshuwelijk.