8 Vintage bruiloft ideeën voor jullie trouwdag

Vintage is ouderwets, maar tegelijk ook hartstikke hip. Je ziet steeds vaker vintage spullen terugkomen die gebruikt worden voor nieuwe doeleinden. Ook bij bruiloften is dit thema erg populair. Daarom hebben wij 8 vintage huwelijk ideeën verzameld die je zou kunnen toepassen op jullie trouwdag!

Een vintage huwelijk geeft een bijzondere sfeer. Het is leuk om spullen van vroeger te gebruiken, omdat er vaak een bijzonder verhaal achter zit. Daarnaast is het wel zo duurzaam om niet alles nieuw te kopen, maar gebruik te maken van tweedehands producten die er nog prachtig uitzien. Kun je nog wel wat vintage bruiloft decoratie ideeën gebruiken? En ben je benieuwd hoe je kunt trouwen in vintage stijl? Wij hebben 8 toffe ideeën voor je op een rijtje gezet!

#1. Verlovingsshoot in het thema

Zijn jullie net verloofd? Dan is het leuk om deze bijzondere periode vast te laten leggen met een verlovingsshoot. Op deze manier kunnen jullie vast wennen aan de camera en hebben jullie bovendien meteen een aantal mooie foto´s van jullie samen. Kiezen jullie voor een vintage huwelijk? Dan is het leuk om ditzelfde thema voor jullie verlovingsfoto´s te gebruiken. Het is een gaaf thema om je helemaal op uit te leven!

#2. Vintage gecombineerd met het thema reizen

Zouden jullie een vintage bruiloft willen organiseren, maar zijn jullie ook gek op reizen? Dan kun je deze twee thema´s mooi met elkaar combineren! Er zijn prachtige vintage spullen te vinden die met reizen te maken hebben. Wat dacht je bijvoorbeeld van een oude globe of een stapel koffers die al enkele decennia de wereld over reizen?

#3. Vintage meubels huren voor jullie huwelijk

Bij een vintage bruiloft horen natuurlijk ook meubels in deze stijl. Je kunt ze zelf kopen, maar dan blijf je achteraf zitten met een heleboel meubels waar je waarschijnlijk niets mee kunt. Het is daarom slim om jullie vintage meubels te huren. Er zijn bedrijven die zich specialiseren in de verhuur van meubels voor bruiloften. Op deze manier kun je bijvoorbeeld prachtige stoelen voor jullie ceremonie regelen die perfect bij het thema passen. De meeste bruidsparen kiezen één soort stoelen uit waar alle gasten op zitten, maar het is juist een gaaf idee om verschillende stoelen met elkaar te combineren. Op deze manier krijg je een bonte verzameling aan vintage meubels!

#4. Trouwkleding in vintage stijl

Als je het thema echt goed door wilt voeren, moeten jullie natuurlijk ook vintage trouwkleding dragen. Misschien heeft je oma nog wel een prachtige trouwjurk liggen die je op maat kunt laten maken en anders zijn er genoeg bruidswinkels die mooie vintage trouwjurken verkopen. Voor de bruidegom is het een leuk idee om een hoedje of bretels aan zijn outfit toe te voegen.

#5. Milkshake bar en suikerspin

Bij jullie vintage thema passen natuurlijk ook verschillende lekkernijen. Voor veel mensen was de kermis vroeger het hoogtepunt van het jaar. Ze trokken dan hun mooiste kleding aan en gingen gezellig met vrienden op stap. In oude Amerikaanse films komen vaak romantische scènes voor op de kermis waarbij een verliefd stelletje samen een suikerspin deelt of een milkshake drinkt. Het is daarom een leuk idee om deze zoete lekkernijen ook aan jullie gasten te serveren op de bruiloft. Met een vintage milkshake bar of een vrolijke suikerspin kraam scoor je zeker punten!

#6. Vintage bruiloft decoratie

Goede decoratie is ontzettend belangrijk op een bruiloft. Je kunt een bedrijf inhuren om de styling te regelen, maar het is ook erg leuk om dit zelf te regelen. In deze moderne maatschappij vol nieuwe dingen, is het ook wel eens fijn om gebruik te kunnen maken van de pareltjes van vroeger. Struin daarom tweedehandswinkels, zolders van grootouders en rommelmarktjes af om de mooiste vintage decoratie voor jullie bruiloft te bemachtigen. Dit is niet alleen erg leuk om te doen, maar het zorgt er ook nog eens voor dat jullie bruiloft extra bijzonder en persoonlijk wordt. Bovendien kun je zo voor weinig geld echte prachtstukken op de kop tikken. Voor je het weet is jullie vintage bruiloft decoratie compleet!

#7. Vintage gastenboek bij het trouwen

Het is leuk om tijdens de bruiloft een gastenboek neer te leggen waar alle gasten een lief berichtje in kunnen schrijven. Zo kunnen jullie jaren later nog eens zien wie er allemaal op jullie bruiloft aanwezig waren. Je kunt een standaard gastenboek neerleggen, maar er zijn ook heel wat originele ideeën te bedenken. Het is extra leuk wanneer jullie bruiloft gastenboek ook bij het vintage thema past. Zet bijvoorbeeld een oude typemachine neer waar de gasten een berichtje op kunnen typen!

#8. Something old, something new

Something old, something new, something borrowed, something blue, als bruid kom je dit oude bijgeloof vanzelf een keer tegen. Volgens de traditie zou je als bruid iets ouds, iets nieuws, iets wat je geleend hebt en iets met de kleur blauw moeten dragen op je trouwdag. Dit zou namelijk voor geluk in jullie huwelijk zorgen. Something old is goed te combineren met een vintage bruiloft thema. Dit is een leuke reden om deze bijzondere traditie in stand te houden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *