Bij veel gemeenten kun je een programmaboekje voor jullie bruiloft laten maken. Handig natuurlijk, maar niet zo origineel. Het is dan ook veel leuker om hem zelf te ontwerpen. Lekker creatief en zo weten de gasten precies wat ze te wachten staat! Alleen hoe maak je zo´n programmaboekje nou eigenlijk?

Het is fijn wanneer de planning van jullie bruiloft voor iedereen duidelijk is. Het programma kun je in een boekje vermelden en aan de gasten geven. Wanneer ze plaatsnemen voor de ceremonie, kunnen ze het programmaboekje vast doornemen voor de belangrijkste informatie. Zo hebben de gasten ook meteen iets te doen wanneer ze wachten op de komst van het bruidspaar. Bovendien is het programmaboekje leuk om te bewaren als herinnering aan de bruiloft. Vooral wanneer jullie er echt iets bijzonders van maken!

Persoonlijk programmaboekje

Om het programmaboekje extra persoonlijk te maken, kun je foto’s toevoegen. Je kunt hier bijvoorbeeld foto’s van jullie verlovingsshoot voor gebruiken of mooie vakantiefoto’s. Natuurlijk kun je ook speciaal voor het boekje foto’s laten maken of je gaat gezellig samen een fotohokje in. Dit kan hilarische beelden opleveren en zorgt gegarandeerd voor een flinke hoeveelheid plezier samen!

Naast foto´s zijn er nog veel meer leuke manieren op jullie programmaboekje te personaliseren. Maak bijvoorbeeld gebruik van de kleuren van jullie bruiloft of gebruik (zelfgemaakte) tekeningetjes en symbooltjes om de verschillende onderdelen van jullie bruiloft aan te duiden. Je kunt het programmaboekje online bestellen, maar als je een beetje creatief bent is het ook leuk om hem zelf te ontwerpen en te laten drukken. Zo wordt jullie programmaboekje extra persoonlijk!

Verder lezen: 5 Leuke programmaboekje ideeën voor jullie bruiloft

Wat komt er in het boekje te staan?

Als de stijl van het programmaboekje gekozen is, zullen jullie moeten bepalen wat er allemaal in komt te staan. Denk bijvoorbeeld aan het tijdstip dat jullie gaan trouwen, wat de bedoeling is tijdens de ceremonie, maar vooral ook een heleboel namen. Noem je ouders, getuigen, ceremoniemeester(s), ringdrager, bruidsmeisjes/ bruidsjonkers en alle andere mensen die jullie op de bruiloft helpen. Naast dat het handig is om al deze informatie op papier te hebben, is dit boekje vooral een leuk aandenken aan jullie dag. Voor alle mensen die een eervolle taak hebben gekregen, is het leuk om hun naam terug te zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *