De leukste RSVP ideeën voor jullie bruiloft

Als jullie alle uitnodigingen voor de bruiloft de deur uit hebben gedaan, is het natuurlijk fijn om te weten welke gasten van plan zijn om te komen. Door een RSVP voor jullie bruiloft toe te voegen, kun je op tijd de juiste aantallen aan de trouwlocatie en cateraar doorgeven. Bovendien is een RSVP ook een handige manier om vast een vraag aan je gasten te stellen. Wij hebben wat leuke ideeën voor je verzameld! 

Lang niet alle bruidsparen maakt gebruik van een RSVP voor hun bruiloft. Toch kan het best handig zijn omdat sommige gasten anders misschien vergeten door te geven of ze wel of niet op jullie bruiloft willen komen. Een RSVP meesturen met de trouwkaart is hier een goede oplossing voor.

Wat betekent RSVP?

De afkorting R.S.V.P. is Frans en staat voor repondez s´il vous plaît, oftewel ´antwoord alstublieft´. Sommige bruidsparen voegen een aparte RSVP kaart toe die de gasten terug kunnen sturen met hun antwoord er op. Een andere mogelijkheid is om de gasten via de trouwkaart te vragen contact op te nemen met de ceremoniemeester. Dit kan bijvoorbeeld via een mailtje of een speciale bruiloft website.

Leuke ideeën voor op jullie bruiloft RSVP kaart

Als je een aparte RSVP kaart bij de trouwkaart voegt, is het leuk om naast de aanwezigheid van de gasten ook iets anders te vragen. Op deze manier betrek je ze bij de bruiloft en verzamelen jullie waardevolle informatie. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze leuke ideeën?

  • Nummer aanvragen: Natuurlijk willen jullie dat het feest van jullie bruiloft een groot succes wordt. Laat de gasten daarom allemaal hun favoriete dansnummer doorgeven zodat jullie meteen een lijst hebben om aan de DJ te geven.
  • Favoriet aankruisen: In plaats van een nummer doorgeven, kun je de gasten ook laten helpen met het maken van bepaalde keuzes. Je kunt de RSVP kaart dan zien als een soort poll waarbij de gasten kunnen stemmen. Geef bijvoorbeeld drie opties door voor midnight snacks en vraag welke snack ze het liefst terug zouden zien op jullie bruiloft.
  • Dieetwensen doorgeven: Niet per se heel leuk of verrassend, maar wel handig. Er zijn veel mensen met een bepaald dieet of die bijvoorbeeld vegetarisch eten. Via de RSVP kaart kun je hier naar vragen zodat jullie rekening kunnen houden met deze dieetwensen op jullie bruiloft.
  • Leuke ideeën voor jullie bruiloft: Kunnen jullie nog wel wat inspiratie gebruiken? Vraag de gasten dan of ze nog leuke ideeën of handige tips hebben voor jullie bruiloft. Wie weet komt er wel een heel bijzonder idee langs waar jullie wat mee kunnen!
Bruiloft RSVP met aanvraag nummer

Fotocredits: Etsy

Alternatieven voor een RSVP kaart voor de bruiloft

Tegenwoordig zijn er nog maar weinig bruidsparen die gebruik maken van een kaart die de gasten op moeten sturen. In plaats hiervan moeten de gasten meestal contact opnemen met de ceremoniemeester. Om dit allemaal wat gemakkelijker te maken, zouden jullie een online RSVP formulier kunnen maken voor jullie bruiloft. Dit kan bijvoorbeeld met Google Docs. Via dit online formulier kunnen de gasten meteen antwoord geven op alle vragen die jullie ze willen stellen.

Krijg je niet alle RSVP kaarten terug?

Hoe leuk het ook is als jullie een speciale RSVP kaart meesturen voor jullie bruiloft, toch zal niet iedereen deze kaart op tijd beantwoorden. Ook wanneer jullie de RSVP digitaliseren, heb je altijd kans dat gasten zich vergeten aan te melden. Regel daarom met jullie ceremoniemeester dat hij of zij de gasten die niet gereageerd hebben nog even belt. Dit kunnen jullie natuurlijk ook zelf doen als jullie dit willen. Op deze manier weet je vooraf hoeveel gasten er komen en sta je niet voor verrassingen op jullie trouwdag zelf. Wel zo fijn!