Als jullie alle uitnodigingen voor de bruiloft de deur uit hebben gedaan, is het natuurlijk fijn om te weten wie er uiteindelijk allemaal zullen komen. Door een RSVP te vragen, kun je op tijd de juiste aantallen aan de trouwlocatie en cateraar doorgeven. Bovendien kun je zo ook nog een vraag aan je gasten stellen. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze leuke ideeën? 

Lang niet alle bruidsparen maakt gebruik van een RSVP. Toch kan het best handig zijn omdat sommige gasten anders misschien vergeten door te geven of ze wel of niet op jullie bruiloft willen komen. Een RSVP meesturen met de trouwkaart is hier een goede oplossing voor.

Wat betekent RSVP?

De afkorting R.S.V.P. is Frans en staat voor repondez s´il vous plaît, oftewel ´antwoord alstublieft´. Sommige bruidsparen voegen een aparte RSVP kaart toe die de gasten terug kunnen sturen met hun antwoord er op. Een andere mogelijkheid is om de gasten via de trouwkaart te vragen contact op te nemen met de ceremoniemeester.

Leuke ideeën voor op de RSVP kaart

Als je een speciale RSVP kaart bij de trouwkaart voegt, is het leuk om naast de aanwezigheid van de gasten ook iets anders te vragen. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze leuke ideeën?

  • Nummer aanvragen: Natuurlijk willen jullie dat het feest van jullie bruiloft een groot succes wordt. Laat de gasten daarom allemaal hun favoriete dansnummer doorgeven zodat jullie meteen een lijst hebben om aan de DJ te geven.
  • Favoriet aankruisen: In plaats van een nummer doorgeven, kun je de gasten ook laten helpen met het maken van bepaalde keuzes. Je kunt de RSVP kaart dan zien als een soort poll waarbij de gasten kunnen stemmen. Geef bijvoorbeeld drie opties door voor midnight snacks en vraag welke snack ze het liefst terug zouden zien op jullie bruiloft.
  • Dieetwensen doorgeven: Niet per se heel leuk of verrassend, maar wel handig. Er zijn veel mensen met een bepaald dieet of die bijvoorbeeld vegetarisch eten. Via de RSVP kaart kun je hier naar vragen zodat jullie rekening kunnen houden met deze dieetwensen op jullie bruiloft.
  • Leuke ideeën: Kunnen jullie nog wel wat inspiratie gebruiken? Vraag de gasten dan of ze nog leuke ideeën of handige tips hebben voor jullie bruiloft!
RSVP met nummer aanvragen

Fotocredits: Etsy

Alternatieven voor een kaart

Veel bruidsparen maken niet meer gebruik van een kaart die de gasten op moeten sturen, maar kiezen er voor om de gasten zelf contact op te laten nemen met de ceremoniemeester. In plaats hiervan zou je ook een online RSVP formulier kunnen maken (bijvoorbeeld via Google Docs). Hier kunnen de gasten meteen antwoord geven op de vragen die jullie ze willen stellen.

Nog meer inspiratie nodig? Bekijk dan ook onze andere blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *