12,5 Jaar getrouwd, zo vieren jullie het koperen huwelijk

Zijn jullie 12,5 jaar getrouwd? Gefeliciteerd! Dit is een bijzonder moment om even bij stil te staan. Een echte mijlpaal in jullie huwelijk! Twaalf en een half jaar getrouwd zijn is dan ook niet niks. Gelukkig zijn er genoeg manieren om een koperen huwelijk te vieren. 

Jullie trouwdag is ieder jaar weer een bijzonder moment om even bij stil te staan. Naast deze jaarlijkse jubilea is ook het twaalf en een half jarig huwelijk een speciale dag. Dit is namelijk het eerste jubileum dat de meeste stellen groots vieren!

12,5 Jaar getrouwd = Koperen huwelijk

Alle huwelijksjubilea zijn gekoppeld aan een materiaalsoort. Als je 1 jaar getrouwd bent, heet dit bijvoorbeeld het katoenen huwelijk. Bij 25 jaar getrouwd vieren jullie het zilveren huwelijk en 50 jaar getrouwd wordt ook wel het gouden huwelijk genoemd. 12,5 Jaar is een bijzondere mijlpaal die bekend staat als het koperen huwelijk. Ben je benieuwd wat de andere jubilea zijn? Je leest er alles over in het blog Alle jubilea van het huwelijk op een rijtje

Wanneer ben je 12,5 jaar getrouwd?

Anders dan bij de andere jubilea vier je een 12,5 jarig huwelijk niet op jullie trouwdag. Je zult dus even uit moeten rekenen wanneer jullie precies 12,5 jaar getrouwd zijn. Het is gebruikelijk om hiervoor 6 maanden bovenop jullie trouwdatum te rekenen. Zijn jullie bijvoorbeeld op 20 mei getrouwd? Dan vier je jullie koperen huwelijk op 20 november. Je zou natuurlijk ook het aantal dagen in een jaar door twee kunnen delen, maar hierbij moet je eigenlijk ook rekening houden met schrikkeljaren. Bovendien is 365 dagen lastig door twee te delen. Dit maakt het berekenen wat ingewikkeld, waardoor er vaak gekozen wordt om van 6 maanden uit te gaan.

12,5 Jaar jubileum vieren

Een huwelijk van 12 en een half jaar is natuurlijk reden voor een feestje. Het is dan ook leuk om dit bijzondere jubileum net wat uitgebreider te vieren dan normaal. Je kunt bijvoorbeeld denken aan de volgende ideeën:

 • Hebben jullie kinderen? Ga er dan een dagje gezellig op uit met het hele gezin. Kies een leuke activiteit om samen te doen en ga ’s avonds lekker uit eten met elkaar.
 • Het kan ook leuk zijn om er juist samen op uit te gaan voor jullie koperen huwelijk. Ga bijvoorbeeld terug naar de plek waar jullie getrouwd zijn, bestel een kleine versie van jullie bruidstaart en slaap in de bruidssuite. Zo herleven jullie de trouwdag en maken jullie er samen een romantische dag van.
 • Een etentje voor jullie trouwdag is natuurlijk altijd een leuk idee. Nodig bijvoorbeeld de getuigen uit en andere belangrijke mensen die op jullie bruiloft aanwezig waren.
 • Willen jullie het liever nog iets groter vieren? Dan is het leuk om een feest te organiseren voor vrienden en familieleden. Dit kun je doen door de plaatselijke kroeg af te huren, maar als jullie het echt groots aan willen pakken, is het een tof idee om een kasteel te huren voor een weekend. In België en Frankrijk zijn bijvoorbeeld prachtige kastelen voor grote groepen te vinden die bovendien best betaalbaar zijn. Zo kunnen jullie een onvergetelijk weekend organiseren om jullie jubileum te vieren!
Loveshoot fotografie

Fotocredits: Nicholle Sophia

Cadeau voor 12,5 jaar getrouwd

Wil je een stel verrassen voor hun 12,5 jarig jubileum? Of wil je zelf graag een cadeau kopen voor jouw man of vrouw om jullie trouwdag te vieren? Dan zijn dit wat leuke cadeaus voor als je 12,5 jaar getrouwd bent:

 • Wanneer jullie 12,5 jaar getrouwd zijn, heet dit het koperen huwelijk. Het is dan leuk om een cadeau te geven in deze materiaalsoort. Koperen cadeaus zoals een beeldje  of koperen accessoires voor in huis zijn bijvoorbeeld leuk om te geven en mooi om te bewaren als herinnering aan deze trouwdag.
 • Vind je het leuk om een uitje cadeau te geven? Dan kan met een Wonderbox. Met deze cadeaubon kun je leuke uitjes geven zoals een overnachting in een hotel, een romantisch diner voor twee of een luxe high wine.
 • Als het stel van reizen houdt, is het leuk om The Adventure Book cadeau te geven. Hierin kunnen ze de herinneringen kwijt aan de reizen die ze in de afgelopen jaren samen gemaakt hebben en alle reizen die ze nog zullen maken in de toekomst.
 • Nog zo’n leuk cadeau om samen herinneringen te maken als stel is het Bucketlistboek voor Koppels. Hierin staan 250 toffe uitdagingen om samen aan te gaan. Ideeën genoeg voor heel wat leuke date nights!
 • Willen jullie met een groep vrienden of familieleden iets cadeau geven? Dan is een Jubileumboekje een tof idee! Voor dit jubileumboekje kun je zelf een vragenlijst opstellen met vragen over het stel of hun trouwdag. Je kunt vervolgens een linkje sturen naar alle vrienden en familieleden van het stel. Zij kunnen de vragen digitaal beantwoorden. Bij iedere pagina kunnen ze daarnaast ook foto’s kwijt, bijvoorbeeld van de trouwdag of de jaren daarna. Zijn alle pagina’s af? Dan kun je het boekje professioneel laten drukken als uniek cadeau voor het jubileum.
 • Een jubileumcadeau hoeft niet altijd heel groot te zijn, het gaat vooral om het gebaar. Een bos bloemen, een doos met lekkere chocola of een ingelijste foto van de trouwdag kunnen bijvoorbeeld al heel leuk zijn om te geven.
 • Op zoek naar iets persoonlijks wat met de trouwdag te maken heeft? Aan deze gepersonaliseerde sleutelhanger kun je een nummer koppelen dat wordt afgespeeld zodra je de code scant. Hier kun je het nummer van de openingsdans op de bruiloft aan koppelen. Een bijzondere herinnering aan deze mooie dag!

Uniek jubileum cadeau waar je dromen mee in vervulling laat gaan

Organiseren jullie een feest voor jullie 12,5 jarig huwelijk en willen de gasten weten wat ze cadeau kunnen geven? Natuurlijk is het leuk als iedereen iets mee wil nemen, maar helaas verdwijnen de meeste cadeaus uiteindelijk op zolder en vervallen de cadeaubonnen en vouchers in je keukenla. Je hebt misschien meer aan een envelopje met geld, alleen dat is vaak ongemakkelijk om te vragen en een stuk minder leuk om te geven. De cadeaulijst van Boon & Bliss is een goed alternatief. Met deze app kunnen de gasten op een leuke manier bijdragen aan al jullie dromen, waardoor jullie écht betekenisvolle cadeaus kunnen krijgen.

Sparen jullie bijvoorbeeld voor een nieuwe loungeset in de tuin, willen jullie een romantische ballonvaart maken bij zonsondergang of hebben jullie altijd al een bijzonder kunstwerk voor in huis willen kopen? Deze cadeaus zorgen voor een prachtig aandenken aan jullie dag. Bovendien zullen de gasten trots zijn om hieraan bij te kunnen dragen. Al jullie dromen kun je aanmaken in de app en de gasten kiezen vervolgens zelf hoeveel geld ze willen bijdragen. Het is gemakkelijk om op deze manier geld te geven en de gasten kunnen hun bijdrage ook nog eens extra persoonlijk maken door een videoboodschap toe te voegen. Na afloop van jullie jubileumfeest krijg je het geld op je rekening gestort en kun je zelf kiezen hoe je jullie dromen werkelijkheid laat worden. Start meteen je cadeaulijst bij Boon & Bliss om je gasten te helpen bij het leveren van een bijdrage aan jullie memorabele droomcadeau!

Jubileum cadeau geld geven

Fotocredits: Boon & Bliss

12,5 Jaar getrouwd gedicht

Wil je een kaartje sturen naar het stel dat 12,5 jaar getrouwd is? Het is leuk om ze te feliciteren met een mooie tekst of een leuk gedichtje. Wat dacht je bijvoorbeeld van de volgende gedichten over het koperen huwelijk?

Liefde is eindeloos, puur en oprecht
Liefde is warmte, liefde is echt
Liefde is troost vinden, dicht bij elkaar
Liefde is een huwelijk van 12,5 jaar


Het leven samen is heel bijzonder
Zoveel delen met jullie met elkaar:
Vriendschap, vreugde, warm en teder
Echte liefde jaar, al 12,5 jaar!


Wat is het mooi
om na 12,5 jaar
nog steeds te schitteren
als een gelukkig paar.

Dit blog bevat affiliate links.