Ceremoniemeester op de bruiloft

Fotograaf: Mon et Mine

20 Dingen die je als ceremoniemeester mee wilt nemen

Als ceremoniemeester heb je een ontzettend belangrijke taak op de bruiloft. Je moet alles in goede banen leiden en je zorgt ervoor dat het bruidspaar zorgeloos kan genieten. Waarschijnlijk heb je als ceremoniemeester een flinke actielijst met taken die je gedurende de dag uit moet voeren. Ook is het handig om een grote tas paraat te hebben met alle spullen die je maar nodig zou kunnen hebben. Deze 20 dingen wil je in ieder geval niet vergeten mee te nemen! 

Als ceremoniemeester heb je veel verschillende taken. Waar het bruidspaar zich zo min mogelijk druk wil maken over kleine dingen, is het juist aan jou om overal aan te denken. Wil je écht goed voorbereid op pad gaan? Zorg dan dat je deze 20 dingen klaar hebt staan om mee te nemen:

#1. Het draaiboek

Een draaiboek is ontzettend belangrijk voor een goed verloop van de bruiloft. Waarschijnlijk maakt het bruidspaar het draaiboek, maar het handig om hierbij een handje te helpen. Sowieso is het belangrijk dat je het draaiboek goed kent en bij je hebt op de bruiloft zelf. Maak voor de zekerheid een aantal kopietjes of zorg dat je het bestand ook digitaal hebt, zodat je er altijd bij kunt.

#2. Flesje water

Het is belangrijk dat er genoeg gedronken wordt op de bruiloft, zowel door het bruidspaar als door jou als ceremoniemeester. Door de drukte krijg je namelijk snel te weinig vocht binnen. Een flesje water is sowieso handig om bij de hand te hebben, omdat je hiermee ook snel even iets weg kunt poetsen of af kunt spoelen.

#3. Wat kleine snacks

Daarnaast is het natuurlijk ook belangrijk om genoeg te eten. Zorg dat er altijd wat snacks in de buurt zijn voor als jullie tussendoor trek krijgen.

#4. Lijst met leveranciers en contactgegevens

Eén van de punten op jouw actielijst als ceremoniemeester is het onderhouden van contact met leveranciers. Zorg er daarom voor dat je een lijst hebt waar alle contactgegevens op staan. Op deze manier kun je snel contact met het juiste bedrijf opnemen wanneer er iets fout dreigt te gaan.

#5. Deodorant

Zeker op een warme dag is het fijn om je tussendoor even op te kunnen frissen. Het is dan handig om een deodorant bij de hand te hebben.

#6. Telefoon en oplader

Je zult waarschijnlijk regelmatig je telefoon nodig hebben. Bijvoorbeeld om contact te hebben met leveranciers of gasten, maar ook om alle leuke en bijzondere momenten tussendoor vast te leggen. De kans is groot dat je batterij het niet tot het einde van de avond gaat redden, dus neem zeker ook een oplader of een powerbank mee.

#7. Nagellak

Een flesje nagellak kan ook niet in jouw noodvoorraad ontbreken. Neem in ieder geval de kleur nagellak van je eigen nagels én die van de bruid mee, zodat jullie ze snel kunnen herstellen als er een stukje afbladdert. Daarnaast is een flesje transparante nagellak ook altijd fijn. Dit kun je bijvoorbeeld gebruiken bij een beginnende ladder in een panty.

#8. Pepermuntjes

Je staat de hele dag met heel wat mensen te praten en een verfrissend pepermuntje is dus altijd welkom. De bruid zal je hier ook dankbaar om zijn.

#9. Paraplu

Je weet vooraf nooit precies wat voor weer het gaat worden. Neem daarom altijd voor de zekerheid een (kleine) paraplu mee. Niet alleen is dit handig wanneer er een plotselinge regenbui over komt zetten, ook kun je de paraplu gebruiken als bescherming tegen de zon.

Bruidspaar met paraplu

Fotograaf: The Portos

#10. Zakdoekjes

Zakdoekjes kun je voor verschillende dingen gebruiken. Ze zijn handig om snel even iets schoon te maken, maar het is ook fijn om een zakdoekje paraat te hebben bij emotionele momenten.

#11. Veiligheidsspeldjes en haarspelden

In noodsituaties kun je veel oplossen met speldjes. Gebruik bijvoorbeeld een veiligheidsspeldje om kledingstukken vast te zetten of pak er wat extra haarspelden bij op het moment dat het kapsel niet meer helemaal perfect zit.

#12. Extra panty

Gaat je panty tijdens de bruiloft stuk? Dat is geen probleem als je een tweede exemplaar in je tas hebt zitten!

#13. De trouwkaart

Volgens de officiële actielijst hoef je de trouwkaarten als ceremoniemeester alleen maar op de bus te doen, maar toch is het ook verstandig om een trouwkaart mee te nemen naar de bruiloft. Zo kun je alle details, zoals bijvoorbeeld de aankomsttijd, nog eens goed checken. Ook kan het leuk zijn om nog wat mooie detailfoto’s van de trouwkaart te laten maken door de fotograaf.

#14. Een tweede paar schoenen voor jou als ceremoniemeester

Tegen de tijd dat je alle punten op de actielijst als ceremoniemeester hebt uitgevoerd, zal je flink wat stappen hebben gezet. Geen probleem natuurlijk, maar als je dat allemaal op hakken moet doen, heb je snel zere voeten. Zorg er daarom voor dat je een tweede, lager paar schoenen bij je hebt waar je goed op kunt lopen.

#15. Beschermdopjes voor hakken

Veel vrouwen lopen tijdens een bruiloft op hakken. Dit staat natuurlijk prachtig, maar is niet altijd even praktisch. Als jullie bijvoorbeeld een stuk door het gras moeten lopen, kunnen je hakken wegzakken in de grond. Om dit te voorkomen kun je speciale hakbeschermers meenemen naar de bruiloft. Handig voor jouzelf, maar ook voor de bruid en andere vrouwen op de bruiloft.

#16. Dubbelzijdig tape

Dubbelzijdig tape komt eigenlijk altijd wel van pas. Blijft de decoratie niet op de juiste plek zitten? Of wil je snel nog even iets bevestigen? Met een beetje tape maak je alles gemakkelijk vast!

#17. Paracetamol

Je hoopt het natuurlijk niet nodig te hebben, maar het is altijd handig om paracetamol mee te nemen voor het geval er iemand last krijgt van hoofdpijn of andere klachten die zo gemakkelijk verholpen kunnen worden.

#18. Pleisters

Hetzelfde geldt voor pleisters. Waarschijnlijk zijn ze nergens voor nodig, maar het is wel fijn om ze bij de hand te hebben. Je wilt toch voorkomen dat de bruid haar trouwjurk vies maakt door een bloedende vinger!

#19. Haarlak

Haarlak is onmisbaar voor een kapsel dat de hele dag mooi moet blijven zitten. Zorg dat je een bus haarlak meeneemt zodat je ook gedurende de dag nog wat extra kunt spuiten. Zo weet je zeker dat alle haren er tiptop uit blijven zien!

#20. Een bus talkpoeder

En tot slot kan een bus talkpoeder goed van pas komen. In de zomer helpt het om wat talkpoeder op de benen van de bruid te strooien om te voorkomen dat ze aan elkaar plakken van de hitte. Talkpoeder kan echter ook goed helpen om vlekken in de trouwjurk te verdoezelen.

Dit blog bevat affiliate links.