Golden hour: Het perfecte moment voor de fotoshoot

Na afloop van de bruiloft is het heerlijk om samen te kunnen genieten van alle prachtige trouwfoto´s in het trouwalbum. Daarom is het sowieso de moeite waard om te investeren in een goede fotograaf. Het juiste licht kan echter ook een groot verschil maken. Het is dan ook slim om rekening te houden met golden hour.

Wanneer jullie een goede trouwfotograaf hebben ingehuurd, zullen jullie je geen zorgen hoeven te maken over de foto´s. Wel is het slim om vooraf één of twee momenten in te plannen voor de fotoshoot. Hier moet je vast rekening mee houden bij het maken van de dagindeling. Zo weet je zeker dat jullie alle tijd hebben om de mooiste trouwfoto´s te laten maken. Veel bruidsparen hebben echter geen idee wanneer het beste moment is voor een fotoshoot. Het is bijvoorbeeld ontzettend belangrijk om rekening te houden met het licht, omdat dit voor een enorm verschil kan zorgen. Golden hour is het perfecte moment voor het maken van de trouwfoto´s.

Wat is golden hour?

Golden hour (ook wel gouden uur of magische uur genoemd) is een term uit de fotografie waarmee het uur na zonsopkomst en het uur voor zonsondergang worden aangeduid. Tijdens deze momenten is het licht extra mooi, er ontstaan namelijk geen harde schaduwen en de zonnestralen zorgen voor een gouden gloed. Hierdoor ziet jullie huid er extra mooi uit en krijgen de foto´s dat echte wauw-effect. Niet zo gek dus dat veel fotografen graag op dit tijdstip van de dag fotograferen!

Fotoshoot verspreiden over twee momenten

Het gaat jullie waarschijnlijk niet lukken om vlak na zonsopkomst trouwfoto´s te laten maken. Het duurt immers wel even voor de trouwjurk aan is en je haar en make-up gedaan zijn. Daarom is het uur voor zonsondergang perfect voor jullie fotoshoot. Op deze manier kunnen jullie toch profiteren van golden hour. Je kunt overigens het beste twee momenten inplannen voor het maken van de foto´s. De eerste fotoshoot kan bijvoorbeeld al voor de ceremonie plaatsvinden, wanneer jullie er nog helemaal fris uitzien. Vervolgens kunnen jullie nog wat extra foto´s laten maken tijdens golden hour. Niet alleen zorgt dit voor prachtig licht, ook zullen jullie waarschijnlijk wat minder gespannen zijn tegen die tijd. Dit zal terug te zien zijn in de trouwfoto´s!

Golden hour: hoe laat gaat de zon onder?

Het moment waarop de zon ondergaat, verschilt dagelijks. Je kunt gebruik maken van de website zonsondergang.info om te kijken hoe laat de zon onder gaat op jullie bruiloft. Trouwen jullie in de zomer? Houd er dan rekening mee dat de zon nog lang blijft schijnen en dat golden hour daarom pas wat later op de avond is. Als jullie echt graag foto´s willen maken in dit mooie licht zullen jullie het programma hier op aan moeten passen. Ga bijvoorbeeld eerst uitgebreid dineren met alle gasten en knijp er daarna nog even samen tussenuit voor een mooie fotoshoot. Op deze manier hebben jullie ook nog even een romantisch momentje samen. Dit levert sowieso prachtige foto´s op!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *