8 Ideeën om daggasten iets mee laten brengen naar de bruiloft

Ben je ceremoniemeester op een bruiloft en ben je nog op zoek naar een originele manier om het bruidspaar te verrassen? Dan kun je alle daggasten iets mee laten brengen voor de bruid en bruidegom. Wij hebben de leukste ideeën voor je verzameld! 

Als ceremoniemeester heb je de belangrijke taak om alles tijdens de trouwdag goed te laten verlopen. Daarnaast is het leuk om ook iets extra’s te regelen voor het bruidspaar wat ze niet verwachten. Je kunt de bruid en bruidegom op allerlei manieren verrassen, maar het is in ieder geval leuk om ook de andere daggasten hierbij te betrekken.

Hoe kun je de daggasten iets mee laten brengen naar de bruiloft?

Het voordeel aan ceremoniemeester zijn op een bruiloft is dat het jouw taak is om de gasten te informeren. Dit betekent dat je ook heel gemakkelijk een extra boodschap voor de gasten toe kunt voegen. Je kunt bijvoorbeeld gebruikmaken van de ceremoniemeesterbrief om de daggasten iets mee kunt laten brengen naar de bruiloft als verrassing voor het bruidspaar. In de ceremoniemeester brief geef je wat algemene informatie over de bruiloft, maar je kunt hier ook extra opdrachten voor de gasten aan toevoegen. Dit is een handige manier om ze vast te informeren over de verrassing die je voor het bruidspaar wilt regelen.

8 Leuke ideeën om mee te nemen voor het bruidspaar

Ben je er zelf nog niet helemaal uit wat je precies voor verrassing wilt organiseren? Je zou de daggasten bijvoorbeeld kunnen vragen om de volgende dingen mee te nemen naar de bruiloft:

  • Reisgids met inspiratie: Houdt het bruidspaar erg van reizen? Vraag alle gasten dan om hun favoriete reisbestemmingen of reistips te verzamelen. Je kunt al deze tips bundelen voor het bruidspaar zodat ze een unieke reisgids hebben. Hier kunnen ze de rest van hun huwelijk inspiratie uit halen.
  • Date ideeën: Een ander leuk idee is om het bruidspaar inspiratie te geven voor leuke dates. De gasten kunnen hun tips op een papiertje of houten stokje schrijven. De papiertjes of stokjes kun je vervolgens samen in een grote pot verzamelen. Iedere keer dat het bruidspaar wat leuks wil gaan doen, kunnen ze één van de ideeën uit de pot halen.
  • Kaart met een postzegel er op: Als je wat leuks wilt regelen voor de weken na de bruiloft dan kun je alle gasten vragen om een kaart mee te nemen met het adres van het bruidspaar en een postzegel erop. Tijdens de wittebroodsweken kun je steeds een kaart op de bus doen. Zo wordt het bruidspaar iedere keer weer verrast met een lief berichtje.
  • Favoriete recept: Als het bruidspaar gek is op lekker eten, dan kun je een persoonlijk receptenboek voor ze maken met de favoriete recepten van alle gasten. Laat de gasten hun recept op een A4tje zetten, eventueel met wat foto’s of een tekstje erbij.
  • Tijdcapsule: Natuurlijk hoop je dat de bruid en bruidegom nog jarenlang bij elkaar zullen blijven. Het is dan ook een leuk idee om ze een tijdcapsule cadeau te geven om na een paar jaar open te maken. Verzamel wat cadeautjes voor het bruidspaar zoals een goede fles wijn die alleen maar lekkerder gaat smaken in de loop der jaren. Deze cadeautjes kun je in de tijdcapsule doen. Vraag de gasten vervolgens om allemaal een boodschap voor het bruidspaar op de schrijven die je bij de cadeautjes doet. Het bruidspaar kan de tijdcapsule bijvoorbeeld op hun 10e jubileum openen.
  • Krasloten: Een andere leuke verrassing is het geven van krasloten. Vraag aan alle gasten of ze een kraslot voor het bruidspaar mee willen nemen. Wellicht hebben ze geluk en winnen ze hier een mooie prijs mee!
  • Foto met het bruidspaar: Je kunt de daggasten ook vragen om allemaal een foto op te sturen waar ze samen met de bruid en/of bruidegom op staan. Deze foto’s kun je samenvoegen in een fotoboekje, maar het kan ook leuk zijn om een mooie collage of fotoslinger voor het bruidspaar te maken.
  • Playlist met nummers: Tot slot kan het leuk zijn om de gasten hun favoriete nummers door te laten geven. Je kunt deze nummers samenvoegen in een Spotify playlist of op een USB-stick zetten voor het bruidspaar.