Bruidspaar met confetti

Fotograaf: Ray Sawyer

Jullie sprookjesbruiloft organiseren in 10 handige tips

Zijn jullie verloofd? Dan willen jullie waarschijnlijk al snel aan de voorbereidingen van de bruiloft beginnen. Een leuke, maar ook best een lastige taak. Want hoe zorg je ervoor dat jullie trouwdag dé dag van jullie dromen wordt? Met deze 10 handige tips gaat het je zeker lukken om een echte sprookjesbruiloft te organiseren! 

Je ziet vaak foto’s voorbijkomen van prachtige bruiloften. Toch is een sprookjesbruiloft niet voor iedereen hetzelfde. Waar de ene bruid droomt van een prachtige, witte trouwjurk en een enorme bruidstaart voor meer dan honderd gasten, wil de andere bruid juist het liefst een intieme bruiloft, misschien zelfs in het buitenland. Wat jullie dromen ook zijn, ze zijn bijna altijd wel te verwezenlijken. Een echte sprookjesbruiloft kun je namelijk plannen met de volgende 10 tips:

#1. Ga op zoek naar de trouwlocatie van jullie dromen

De trouwlocatie die jullie uitkiezen is heel bepalend voor de sfeer op jullie bruiloft. Je kunt trouwen in het gemeentehuis, maar er zijn ook nog allerlei andere opties te bedenken. Willen jullie elkaar bijvoorbeeld het jawoord geven in onze hoofdstad? Er zijn door de gemeente verschillende officiële trouwlocaties Amsterdam aangewezen waar jullie wettelijk in de echt verbonden kunnen worden. Dit zijn geen standaard locaties, maar unieke plekken in de stad. Denk bijvoorbeeld aan een chic hotel, een romantisch plekje aan het water of zelfs op één van de rondvaartboten. Ook in andere gemeentes in Nederland kun je navragen waar je allemaal officieel mag trouwen. Dit kunnen prachtige trouwlocaties zijn zoals een oud kasteel, een hippe strandtent of een gezellige boerderij.

#2. Kies een prachtige outfit om in te trouwen

Droom jij er al van jongs af aan van om te trouwen in een witte jurk? Of wil je juist iets anders en ga je bijvoorbeeld liever voor een hip trouwpak? Wat je wensen ook zijn, zorg ervoor dat je de outfit van je dromen uitkiest. Als je iets draagt waar je je prettig bij voelt, zul je namelijk nóg meer stralen op jullie grote dag.

#3. Zorg voor een thema voor jullie sprookjesbruiloft

Door een thema aan jullie bruiloft te koppelen, krijg je een extra bijzondere sfeer. Hiermee kun je de decoratie goed op elkaar afstemmen en zorg je dat alles dezelfde stijl krijgt. Kun je nog wel wat inspiratie gebruiken? Lees dan deze 30 Originele trouwthema’s voor jullie thema bruiloft

#4. Boek een fantastische trouwfotograaf

Een echte sprookjesbruiloft moet natuurlijk wel vastgelegd worden voor later. Wat jullie budget ook is, besparen op de trouwfotograaf is eigenlijk nooit een goed idee. Met de trouwfoto’s kunnen jullie deze bijzondere dag namelijk iedere keer weer opnieuw beleven, de rest van jullie leven lang. Zorg er dus voor dat jullie een goede fotograaf inhuren om alle mooie momenten vast te leggen.

Bruid op haar sprookjesbruiloft

Fotograaf: Sarah Brookhart

#5. Doe zoveel mogelijk inspiratie op

Weet je niet zo goed waar je moet beginnen met het plannen van de bruiloft? Het kan sowieso geen kwaad om inspiratie op te doen. Struin Pinterest af (check ook even ons Pinterest profiel voor heel wat inspiratie) en sla al je favoriete foto’s vast op om te bewaren voor later. Zo krijg je al een goed beeld van jullie wensen

#6. Zorg voor een goede dagplanning

Een goede dagindeling is heel belangrijk voor het verloop van jullie trouwdag. Hiermee kun je namelijk aangeven wanneer de verschillende onderdelen van jullie bruiloft plaatsvinden, maar ook hoeveel tijd er bijvoorbeeld is om tussendoor even samen te zijn, foto’s te maken of juist met jullie gasten te praten. Denk dus goed na over de dagindeling en overleg dit ook met alle mensen die jullie helpen op de bruiloft.

#7. Maak jullie trouwceremonie extra persoonlijk

De trouwceremonie is waarschijnlijk hét hoogtepunt van jullie bruiloft, het moment waarop jullie elkaar het jawoord geven. Probeer daarom echt iets persoonlijks te maken van de ceremonie. Dit kan bijvoorbeeld door jullie eigen geloften uit te spreken of een bijzonder ritueel toe te voegen. Er zijn allerlei leuke bruiloft tradities die je hiervoor zou kunnen kiezen.

#8. Regel lekkere hapjes en drankjes

Natuurlijk horen er ook lekkere hapjes en drankjes bij een bruiloft. Kies bijvoorbeeld een mooie bruidstaart uit of ga voor een leuk alternatief zoals een tafel met allerlei kleine, zoete lekkernijen. Ook het diner is heel belangrijk. Je kunt voor een chic etentje gaan of juist een informele festivalsfeer met verschillende foodtrucks. Kies vooral iets waar jullie blij van worden!

#9. Organiseer een onvergetelijk trouwfeest

Een bruiloft eindigt vaak in een knallend trouwfeest. Zorg voor een spectaculaire opening zodat daarna alle voetjes van de vloer kunnen. Vergeet ook niet om een paar comfortabele schoenen mee te nemen zodat je zonder problemen de hele avond kunt blijven dansen.

#10. Sluit af met een romantische honeymoon

Tot slot sluit je een echte sprookjesbruiloft natuurlijk af met een heerlijke huwelijksreis. Trek er samen lekker op uit, in het buitenland of in Nederland, om even helemaal tot rust te kunnen komen en te genieten van jullie huwelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *