Bruidspaar met hoofden tegen elkaar

Fotograaf: Hello Miss Lovely

Sparen voor de bruiloft: Zo krijg je het geld bij elkaar!

Trouwen is helaas niet goedkoop. Voor een bruiloft ben je al snel zo´n tien- tot vijftienduizend euro kwijt. De meeste stellen moeten daarom eerst wel even sparen voor ze hun bruiloft kunnen betalen. Alleen hoe kun je nou het beste in korte tijd zo´n groot bedrag bij elkaar sparen? Wij hebben wat handige tips voor je!

Laten we eerst even duidelijk maken dat een bruiloft niet duur hoeft te zijn. Je kunt trouwen voor elk bedrag, zelfs al voor duizend euro. Maar ook die duizend euro moet bij elkaar gespaard worden. Hoe kun je dat dan het beste aanpakken?

Budget bepalen: Wat wordt jullie spaardoel?

Zijn jullie verloofd? En weten jullie wanneer jullie ongeveer willen gaan trouwen? Dan is het belangrijk om meteen een duidelijk budget te bepalen. Dit budget wordt dan namelijk jullie spaardoel. Bepaal samen de kosten die jullie allemaal hebben op de bruiloft. Wanneer je alle kosten bij elkaar optelt, kom je uit op het bedrag dat jullie bij elkaar moeten sparen. Het is fijn om dit van te voren te weten. Niet alleen kun je dan goed in de gaten houden of jullie het gaan redden, ook ben je meer gemotiveerd om genoeg te sparen omdat je weet waar het heen gaat. Reserveer wel altijd wat extra geld voor onvoorziene kosten.

Begin op tijd met sparen

Het is natuurlijk logisch, maar hoe eerder je begint met sparen, hoe groter de kans is dat je het benodigde bedrag bij elkaar krijgt. Weet je zeker dat jullie willen gaan trouwen, maar zijn jullie nog niet verloofd? Ook dan kun je al een spaarrekening openen om vast wat geld aan te kant te zetten. Krijg je een salarisverhoging? Zet dan meteen het extra geld dat je maandelijks binnenkrijgt apart. Als het goed is heb je dat toch niet nodig voor je vaste lasten.

Open een aparte spaarrekening voor jullie bruiloft

Het is belangrijk om het geld voor de bruiloft ook echt apart te houden, zodat je precies weet hoeveel jullie nog moeten sparen. Open daarom een nieuwe spaarrekening waar jullie samen geld op kunnen storten. Bij veel banken kun je tegenwoordig ook gebruik maken van spaarpotten. Op deze manier kun je het geld voor jullie bruiloft meteen onderverdelen in verschillende kostenposten. Maak bijvoorbeeld een spaarpot aan voor je trouwjurk, het trouwvervoer of de huwelijksreis.

Hoeveel moet je per maand sparen?

Zodra de spaarrekening geopend is, ga je kijken of het mogelijk is om maandelijks een vast bedrag over te maken. Gebruik het budget van jullie bruiloft om uit te rekenen hoeveel jullie per maand moet sparen om dat bedrag te kunnen bereiken. Vervolgens ga je kijken of dit mogelijk is. Kunnen jullie elke maand zoveel geld missen? Of zul je misschien eerst moeten gaan besparen op jullie maandelijkse kosten? Misschien zijn er wel abonnementen die jullie op kunnen zeggen zodat dit geld naar de bruiloft kan. Wat minder etentjes of even geen nieuwe kleding kopen kan ook helpen om wat meer te sparen. In eerste instantie lijkt het misschien een lastige opgave, maar je zult zien dat het steeds gemakkelijker wordt om kleine bedragen te besparen.

Extraatjes sparen voor de bruiloft

Komen er extraatjes binnen zoals een fijne bonus op je werk of een meevaller voor kosten die jullie al berekend hadden? Zet dan ook dit geld meteen aan de kant. Zo heb je wat extra geld voor onvoorziene kosten of kunnen jullie het spaardoel sneller bereiken. Je kunt beter teveel sparen dan dat je achteraf spijt hebt omdat je niet genoeg geld had voor bepaalde dingen.

Lukt het niet om genoeg geld bij elkaar te krijgen?

Lukt het ondanks alle moeite toch niet om het benodigde bedrag bij elkaar te krijgen? Dan kun je meerdere dingen doen. De eerste mogelijkheid is natuurlijk het uitstellen van de bruiloft tot jullie wel genoeg geld hebben gespaard. Als jullie echter al veel geregeld hebben, is dit geen mogelijkheid. In dat geval kunnen jullie ouders misschien bijspringen. Natuurlijk zou je ook eens kritisch kunnen kijken naar de kosten van jullie bruiloft: moet het echt zoveel geld kosten? Er zijn altijd manieren om geld te besparen. Hoeveel geld jullie ook aan de bruiloft besteden, uiteindelijk draait het allemaal om de liefde die jullie voor elkaar voelen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *