Een bruiloft kost flink wat geld. Je bent al snel tien tot vijftienduizend euro kwijt. Heel wat stellen gaan daarom ook eerst flink aan het sparen voor ze kunnen trouwen. Alleen hoe spaar je nou in korte tijd zo´n groot bedrag bij elkaar?

Laten we eerst even duidelijk maken dat een bruiloft niet duur hoeft te zijn. Je kunt trouwen voor elk bedrag, zelfs al voor duizend euro. Maar ook die duizend euro moet bij elkaar gespaard worden. Hoe kun je dat dan het beste aanpakken?

Hoeveel willen jullie sparen?

Het belangrijkste is het hebben van een duidelijk spaardoel. Bepaal samen de kosten die jullie allemaal hebben op de bruiloft. Wanneer je alle kosten bij elkaar optelt, kom je uit op het bedrag dat jullie bij elkaar moeten sparen. Het is fijn om dit van te voren te weten. Niet alleen kun je dan goed in de gaten houden of jullie het gaan redden, ook ben je meer gemotiveerd om genoeg te sparen omdat je weet waar het heen gaat.

Begin op tijd

Het is natuurlijk logisch, maar hoe eerder je begint met sparen, hoe groter de kans is dat je het benodigde bedrag bij elkaar krijgt. Weet je zeker dat jullie willen gaan trouwen, maar zijn jullie nog niet verloofd? Ook dan kun je al een spaarrekening beginnen om vast wat geld aan te kant te zetten.

Open een aparte spaarrekening

Het is belangrijk om het geld voor de bruiloft ook echt apart te houden, zodat je precies weet hoeveel jullie nog moeten sparen. Open daarom een nieuwe spaarrekening waar jullie samen geld op kunnen storten.

Maak maandelijks een vast bedrag over

Zodra de spaarrekening geopend is, ga je kijken of het mogelijk is om maandelijks een vast bedrag over te maken. Gebruik het budget van jullie bruiloft om uit te rekenen hoeveel jullie per maand moet sparen om dat bedrag te kunnen bereiken. Vervolgens ga je kijken of dit mogelijk is. Kunnen jullie elke maand zo veel geld missen? Of zul je misschien eerst moeten gaan besparen op jullie maandelijkse kosten? Misschien zijn er wel abonnementen die jullie op kunnen zeggen zodat dit geld naar de bruiloft kan. Wat minder etentjes of even geen nieuwe kleding kopen kan ook helpen om wat meer te sparen.

Extraatjes sparen

Komen er extraatjes binnen zoals een fijne bonus op je werk of een meevaller voor kosten die jullie al berekend hadden? Zet dan ook dit geld meteen aan de kant. Zo heb je wat extra geld voor onvoorziene kosten.

Lukt het niet?

Lukt het ondanks alle moeite toch niet om het benodigde bedrag bij elkaar te krijgen? Dan kun je meerdere dingen doen. De eerste mogelijkheid is natuurlijk het uitstellen van de bruiloft tot jullie wel genoeg geld hebben gespaard. Als jullie echter al veel geregeld hebben, is dit geen mogelijkheid. In dat geval kunnen jullie ouders misschien bijspringen. Natuurlijk zou je ook eens kritisch kunnen kijken naar de kosten van jullie bruiloft: moet het echt zoveel geld kosten? Er zijn altijd manieren om geld te besparen.

Nog meer inspiratie nodig? Bekijk dan ook onze andere blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *