Digitale save the date versturen naar jullie gasten

Zijn jullie verloofd? Gefeliciteerd! Je kunt vast niet wachten om alle plannen voor jullie grote dag te delen met familie en vrienden. Om er zeker van te zijn dat iedereen jullie datum vrijhoudt in de agenda is het handig om alvast een save the date te versturen. Dat kan traditioneel per post, maar een digitale save the date kan minstens zo leuk zijn! 

De uitnodigingen voor jullie bruiloft verstuur je ongeveer 2 maanden voor de bruiloft. Om ervoor te zorgen dat jullie trouwdatum toch vast in de agenda van de gasten komt te staan, kun je al 6 tot 12 maanden voor de bruiloft een save the date versturen. Dat kan met een kaartje, maar een digitale save the date kan een leuk en handig alternatief zijn.

Voordelen van een digitale save the date

Natuurlijk is het leuk om een kaartje te ontvangen, maar een digitale save the date heeft ook heel wat voordelen. Allereerst is het een slimme keuze voor zowel je portemonnee als de planeet. Je bespaart een heleboel drukkosten en digitaal is een stuk duurzamer, wel zo fijn! Ook is een digitaal kaartje een stuk gemakkelijker om te versturen. Met een paar klikken kun je je digitale save the date naar de hele gastenlijst sturen. Geen gedoe met adressen verzamelen, enveloppen vullen en postzegels plakken. En dan ben je ook nog eens een stuk flexibeler. Foutje gemaakt? Een digitale save the date pas je gemakkelijker aan. Maar het leukste voordeel is misschien wel dat een digitale save the date eindeloos veel mogelijkheden biedt. Je kunt video’s, muziek en interactieve elementen toevoegen. Dit zorgt ervoor dat jullie save the date écht uniek en persoonlijk wordt!

Save the date digitaal via Whatsapp versturen

De handigste en meest gebruikte manier om een digitale save the date te versturen, is via WhatsApp. De gasten heb je waarschijnlijk (bijna) allemaal al in je contactenlijst staan, dus je hoeft alleen nog maar te bedenken hoe je jullie trouwdatum aan gaat kondigen. Dit kan door zelf een digitaal kaartje te ontwerpen, bijvoorbeeld met (gratis) designsoftware zoals Canva. Ook kan het leuk zijn om zelf een save the date video te maken of een bruiloft website voor jullie gasten in te richten.

Save the date video

Willen jullie een echt unieke en persoonlijke manier om de gasten op de hoogte te brengen van jullie aanstaande huwelijk? Dan is een video save the date een toffe manier om jullie trouwdatum aan te kondigen. Samen kunnen jullie een korte videoboodschap voor de gasten opnemen. Deze video kan bijvoorbeeld uit de volgende onderdelen bestaan:

 • Introductie van jullie als stel. Vertel bijvoorbeeld kort hoe jullie elkaar hebben ontmoet. Wat maakt jullie liefdesverhaal uniek?
 • De trouwdatum, geef de gasten meteen de belangrijkste informatie. Je kunt de datum op een leuke en creatieve manier in beeld laten verschijnen.
 • Hebben jullie al een trouwlocatie gekozen? Dan kun je dit al met de gasten delen. Laat bijvoorbeeld vast wat beelden zien van jullie bezoek aan de locatie.
 • Zijn er nog andere belangrijke dingen om te delen? Willen jullie bijvoorbeeld graag vast een berichtje ontvangen van jullie gasten als ze denken aanwezig te kunnen zijn?
 • Zorg voor een leuke afsluiting.

Hebben jullie de beelden verzameld? Dan is het tijd om alle beelden samen te voegen tot een leuke video die jullie als save the date kunnen gebruiken. Er zijn verschillende manieren om dat te doen. Canva heeft bijvoorbeeld een handige Save the Date Video Maker, maar je kunt ook aan de slag met programma’s als Adobe Premiere Pro of Final Cut Pro.

Hebben jullie zelf geen film- of edit skills, maar wil je wel een originele save the date video? Dan kun je natuurlijk ook overwegen om een echte professional in te huren. Wat dacht je bijvoorbeeld van onderstaand voorbeeld van de Filmmeisjes? Als dat geen indruk maakt op jullie gasten!

Bruiloft website maken

Naast een digitaal kaartje of een video kun je dus ook een bruiloft website als save the date gebruiken. Het is sowieso slim om een website voor jullie bruiloft te maken, hierop kan je namelijk heel wat informatie kwijt voor de gasten. Wat dacht je bijvoorbeeld van:

 • Uitgebreide informatie over jullie bruiloft, zoals de locatie, tijden en parkeermogelijkheden.
 • Een lijst van accommodaties in de buurt waar gasten eventueel kunnen blijven overnachten.
 • De namen van alle belangrijke mensen op jullie bruiloft, zoals bijvoorbeeld de ceremoniemeester.
 • Een handige RSVP-functie zodat jullie weten hoeveel gasten jullie kunnen verwachten.
 • Cadeau ideeën of zelfs een afvinkbare cadeaulijst als inspiratie voor de gasten.
 • Een fotoalbum waar de gasten foto’s kunnen uploaden die ze tijdens de bruiloft maken of waar jullie zelf foto’s kunnen delen met jullie gasten.

Lijkt het jullie wel wat om een eigen bruiloft website te maken? Zelf maken wij gebruik van het bedrijf Weddamo voor onze eigen bruiloft. Ze hebben veel verschillende mogelijkheden en handige functies voor het ontwerpen van jullie eigen site.

Dit blog bevat affiliate links. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *