DIY krijtbord letters voor sierlijke borden op jullie bruiloft

Het is altijd leuk om een paar borden te gebruiken bij jullie bruiloft. Wat dacht je bijvoorbeeld van een groot welkomstbord met jullie namen en trouwdatum er op? Of een mooi bord waar het dagprogramma op staat? Sierlijke krijtbord letters maak je helemaal zelf met deze handige DIY!

Het lijkt altijd alsof je heel wat oefening nodig hebt om mooi op een krijtbord te kunnen schrijven. Sierlijke letters zijn dan ook echt een kunst. Toch is het niet zo lastig als je misschien denkt. Met dit handige trucje kun jij het namelijk ook! Super leuk, want zo maak je gemakkelijk de mooiste bruiloft borden.

Wat heb je nodig?

In een tutorial op de website The Mace Place is een leuk trucje te zien om mooie letters te maken op een krijtbord. Het enige wat je nodig hebt, is een geschikt krijtbord, een printer, krijtjes, een potlood en een krijtstift (die koop je bijvoorbeeld via bol.com). Zoek op de computer naar mooie lettertypes en print de tekst die je op het bord wilt hebben uit.

Krijtbord letters maken

Fotocredits: The Mace Place

Stap 1: Letters overtrekken op het krijtbord

Allereerst draai je het papier waarop de letters staan om en maak je de achterkant wit met een krijtje. Je plakt het papier met de kant van het krijt naar het bord toe en pakt een potlood met een goede punt. Nu trek je de geprinte letters op het papier over. Als het goed is, druk je het krijt op de achterkant van het blad door op het krijtbord. Je hebt nu lichte lijnen op het bord staan die de basis vormen van jouw eigen krijtbord letters.

Krijtbord letters maken

Fotocredits: The Mace Place

Stap 2: Sierletters omtrekken met krijtstift

Vervolgens haal je het papier van het krijtbord af en trek je de lichte lijnen van het krijt nog een keer om met een krijtstift. Op deze manier komen de letters mooi strak op het bord te staan.

Krijtbord letters maken

Fotocredits: The Mace Place

Stap 3: Krijtbord letters opvullen en versieringen aanbrengen

Je kunt de krijtbord letters daarna opvullen door ze volledig in te kleuren of er kleine streepjes in te zetten. Op deze manier maak je ook de rest van de woorden op het bord. Vervolgens kun je nog versieringen aanbrengen zoals hartjes, pijlen of sierlijntjes. Zo maak je gemakkelijk sierlijke bruiloft borden voor jullie grote dag. Heb je nog wat inspiratie nodig? Lees dan zeker even het blog 5 Originele ideeën voor het welkomstbord op jullie bruiloft

Dit blog bevat affiliate links. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *