DIY Scrabble letters als decoratie op jullie bruiloft

Ken je het spelletje Scrabble nog van vroeger? Scrabble letters zijn niet alleen handig om punten mee te scoren tijdens dit spel, je kunt ze ook gebruiken voor jullie bruiloft. Met deze DIY maak je zelf grote scrabble letters als decoratie. Origineel en persoonlijk! 

Scrabble letters zijn ontzettend leuk om te gebruiken tijdens een bruiloft. Je kunt er zelfs een heel thema van maken voor jullie grote dag. Lijkt het je leuk om gebruik te maken van een grote versie van de houten lettertjes? Deze grote letters zijn via internet verkrijgbaar, maar je kunt ze veel gemakkelijker zelf maken. Een leuk DIY projectje om je tijdens de voorbereidingen op te storten.

Wat heb je nodig voor grote houten letters?

Het maken van Scrabble letters is niet heel ingewikkeld. Voor grote houten letters heb je de volgende materialen nodig:

Hoe kun je zelf Scrabble letters maken?

Heb je alle materialen verzameld? Dan kun je aan de slag met het maken van je eigen houten Scrabble letters. De uitgeprinte letter gebruik je om over te trekken en via het carbon papier op het hout door te drukken. Wanneer je met een potlood over de letter heen gaat, verschijnen de lijnen op het hout. Op deze manier maak je een afdruk van de geprinte letter.

Deze lijnen kun je vervolgens op gaan vullen met zwarte verf. Voor een extra strak resultaat kun je de lijnen met zwarte stift nalopen. Ben je klaar? Laat het geheel dan even drogen en ga er vervolgens overheen met een laagje lak. Zo weet je zeker dat de letters lang mooi zullen blijven. Is je eerste letter af? Dan kun je door naar de andere letters die je wilt maken.

Scrabble letters als decoratie voor jullie bruiloft

Scrabble letters kun je voor van alles gebruiken. Hang ze op als decoratie of gebruik ze bij de trouwfoto´s. Het is leuk om jullie initialen als scrabble letters te hebben, maar je kunt ook woorden maken met de houten letters zoals LOVE of MR & MRS. Deze letters kun je bijvoorbeeld door vrienden of familieleden omhoog laten houden op de foto´s zodat ze samen een woord vormen. Ook kan het leuk zijn om de houten letters neer te zetten als decoratie. Geef bijvoorbeeld met behulp van de letters aan waar de gasten de bar of het gastenboek kunnen vinden. Mogelijkheden zijn er genoeg!